Monday, October 25, 2010

Yet Another Proton Inspira vs Mitsubishi Lancer (With Special Appearance: Perodua Alza)

Salam all and happy Monday!
Korang tau la bila Monday ni kan.. memang malas gile. Serba serbi malas. so oleh kerana kemalasan aku ditahap Gaban hari ni, aku takkan menaip panjang-panjang.. but upload kartun parody yang aku sendiri buat. Actually parody ni tentang Proton Inspira vs Mitsubishi Lancer. Ye la, memandangkan tak lama lagi Inspira akan di launch kan. So korang tengok je la.. yang baik kite ikut, yang buruk kita jadikan budu.









*Motif of the story: Kepada bakal pemilik Inspira nanti, takyah laa nak tukar logo Proton tu ke Mitsubishi. Buat malu je.

Okeh peeps. That's all for today, boring Monday ehek. So kite jumpa lagi di lain entry okeh? Till then.. have a nice day and salammmm bloggers! XD

29 org terbiut:

fairus said...

Kalau aku dapat kereta tu, aku memang tak tukar logo, sebab aku bangga dengan produk Malaysia.. Chewah..

wa kaljis said...

mun aku ku tempek muka sen jak boleh? hahaha...

labulabi said...

wakakakakaka.lawak melayu petang tok.hehehe.idea best bro.

Big Momma said...

cool....... :)

Hajib said...

mena kata dirik.. mun nak tuka.. tuka logo bmw jak...

AmirFX said...

Alza sekda kakar apa2 ka? Mestinya bukan alza juak kali nak... haha...

ciK LyndaWawa igUana said...

yeay..xda gambar sen!

Juelina Stanie (AJ) said...

wahseh!style parody tok hehehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Fairus,
Haaa macam tu laa! kene ada smangat bangga dengan produk Msia kan? XD

Hi Kaldu,
Paksa ko mintak permission dari Sen dolok pok eh hehehe...

Hi Labulabi,
Yalah.. lawak ringan2 dipetang isnin tok ba hehhe..

Hi Mama,
Thanx! yerRRr

Hi Hajib,
Aok eh.. alang2 tukar terus logo BMW.. ya nang dah putus urat malu la ya ekeke..

Hi AmirFX,
Alza low profile ba..ya nya malas nak beloyar ya ehehe..

Hi Cik Lyndawawa,
Yalah hoh.. ritok sikda gambar Sen hehe..

Hi AJ,
Aaa..parody k nembus pasaran antarabangsa ba yerRRr ehek

erolnukman said...

aok oo...slalu juak nanggar kreta nasional d tukar2 logo kedak ya.d tukar kepada logo adidas pun ada..heran kuu...hahaha!
idea kacak..bokeh pun kacak! kekekeke...

Ninie Nordin said...

alalalaa comel makhluk atas ya. aih. kan bagus pake logo ori. aged gik. grrrr.

Anonymous said...

get your own damn design la cheebai ini pun nak ambil design org lain, tak ada car design kh? goddamn copycat gaijin! .|.

Faizal n Fashitah said...

Hi Erol,
Wahhh.. Proton berlogo Adidad wakakaka.. plek2 jak eh. Tang tandah jak logo proton ya nak hoh. Anyway, kacak hoh bokeh dipolah ku hoh ekeke..

Hi Ninie,
Comel hoh hehe.. asa nak picit2 jak hoh ehehehe..

Hi Anonymous,
Proton maa.. moreover just to save cost, so ambik je la body/ engine mitsu.. janji buat untung huhu..

Khairul Antasha said...

err..err..mok komen apa ooo.. kmk mok mini cooper jak lah.. eh..kuar tjuk..ampun tuan tanah.. :P

eugene said...

Nice parody you got there, i like the first car on the left, the color is damn stunning lol.

hey take care, will be back visiting ya

tia said...

kahkah!
terbaekkkk! :)

Yann Mazian said...

hehehe. lucu. berbanggalah dengan barangan buatan malaysia. xpelu tempek2 logo mitsu bah. hehe. lucu eyh.

ciK LyndaWawa igUana said...

x nedit gambar agik tek?hehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Antasha,
Aaaa...lak la mek molah mini cooper k kitak ah ehek..

Hi Eugene,
Yeahh I kinda like the pink evo too hehe. Anyway, thanx for visiting! XD

Hi Tia,
Thanx XD

Hi Yann,
Mena kata kitak. Sik perlu nak tukar2 logo ndah nak hoh ehek XD

Hi Cik Lyndawawa,
Aaa...blom gik tok. Ilek lok ah hehe

SEN said...

eceececececeh kaldu..ada ka mok nempek muka aku..

Siti Mashitah Saidin said...

hahhahaha..comel!!

willie a.k.a reptoz said...

HeLLo Odio,

Nang lawak juak la kartun ya. Berbakat benar kawu tok molah kartun animasi.

Ku tau rami nak sik happy dgn Inspira sebab design kedak Mitsubishi Lancer. To tell you the truth, aku sik kisah. Maybe lain kali aku pun akan meli Inspira. Hahaha!

Yang ku heran kenak org sik bising ngan Perodua ho?. Dolok Kancil ikut Daihatsu Mira, pasya, KEnari pun ikut kereta kotak di Jepun, pasya Myvi ikut Passo. Tapi org ilek-ilek jak. Prejudis kah kita? Hahaha...

Tapi pasal org makey logo kereta Jepun ya memang ku sik setuju lah. Hahaha!

Apa pendapat you bro.?

Faizal n Fashitah said...

Hi Sen,
Ku asa, kaldu mesti suk ngan ko kali hoh hehehee...

Hi Siti Mashitah,
Comel kan? XD

Hi Willie,
Actually aku pun sik kisah Inspira ya kedak Lancer. Parody tok just nak madah dgn ownernya klak to stick on the ori logo bah. Sik perlu la nak nuka jadi Lancer. Betol nak merik malu jak hoh ehek. My opinion la, most people potpetpot dgn Proton compared to Perodua becoz they believe Perodua is much better than Proton in terms of quality, yet much cheaper. Apapapun, aku tetap respect both models la XD

mysimplylife said...

woah..Proton inspira tu. hehehe..
Pedas komik ni babe..sape2lah yang terasa kan. hehehe..

more about proton inspira: http://www.gooobok.com/?p=1128

.s.o.f.i.a. said...

ha ha..... nang setuju gilak!!!! kinek tuk mala jak oghang malaysia tuk main tukar2 kreta nasional jadi kedak imported cars..... molah malu jak!!!! mun sik mampu molah cara sik mampu, iboh berangan......

Faizal n Fashitah said...

Hi Gadie,
Sape2 yang terase tu.. faham2 je la kan hehe..

Hi Sofia,
Yuppp kamek stuju dengan kitak 300% huhuhu... XD

Lovely Emy said...

betul betul, malu jee..

Faizal n Fashitah said...

Hi Lovely Emy,
Ha'ah..buat malu je kan XD

Bunga Bunga Hutan said...

hahahaha!
i like dis post!!

BERI FANI la!! hahhaa