Saturday, October 9, 2010

Keputusan Awal Peraduan Teka Terbiut

Salam n hi bloggers!
Mungkin korang heran sebab keputusan Peraduan Teka Terbiut ni aku announce awal lagi (sepatutnya hari Isnin). Well, memang aku cadang nak announce hari Isnin, tapi memandangkan wakil juri penting untuk peraduan ni tak bleh nak commit pada hari Isnin atas alasan bekerja, so aku terpaksa la bagi keputusan awal sehari.


So kepada sesiapa yang tak sempat nak jawap teka-teki aku tu, takpe. Ini kira nak testing-testing je. Insyaallah ada panjang umur murah rezeki, aku cadang nak buat peraduan yang jauh lebih best dengan hadiah lagi menarik sometime by end of this year or early next year.. Insyaallah.
Anyway, memandangkan kita dah ada pemenang untuk peraduan ni, jadi apakata kita imbas kembali peraduan ni serta jawapan-jawapan dari para bloggers dulu. Dalam peraduan ni, para bloggers dikehendaki meneka imej yang terpampang dalam gambar di bawah ni..


Masa permulaan peraduan ni, bermacam-macam jawapan yang diberi oleh para bloggers namun tiada lagi yang dapat menjawap dengan tepat. Aku tak sangka plak teka-teki yang agak mudah camni bleh jadi isu besar yang menyusahkan..



Keesokan harinya, semakin bertambah jawapan yang diberikan oleh para bloggers namun masih menemui jalan buntu. Kami di produksi Terbiut terpaksa bersengkang mata berjaga siang malam depan komputer dengan harapan dapat menemui pemenang pertama peraduan ni.


Dan akhirnya, berkat kesabaran kami, akhirnya dua orang bloggers telah berjaya memberi jawapan yang cukup tepat. Juri kami terus mengarahkan aku supaya memberi keputusan secepat mungkin sebelum basi. So, kepada peserta-peserta peraduan ni, inilah jawapan sebenar teka-teki tersebut....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Link
PAYUNG aka UMBRELLA


So macamne? mungkin ramai yang sudah terpikir akan jawapan ni, cuma tak confident je kot. Walaubagaimanapun, seperti yang dinyatakan.. dua orang bloggers manis akhirnya berjaya menjawap teka-teki ni dengan tepat sekali..


Tahniah buat Encik Sen dan Puan Zatie. Kamu berdua memang hebat! Untuk hadiahnya, produksi Terbiut akan membuat entry susulan tak lama lagi supaya korang bleh la tengok apakah hadiah istimewa tu nanti. Aku sempat mengekori kedua-dua bloggers berkenaan semalam yang sedang bercuti di New Delhi dan memang tak disangka dorang ni rupa-rupanya member rapat. Sewaktu berjumpa, aku sempat announce pasal benda ni kat dorang.


Amboi-amboi seronok nyerr. Well, apapa pun.. both of you deserve to win la. Dan untuk other bloggers, takpe. Lain kali bleh la cuba lagi okeh? Lagipun ni peraduan testing-testing je ehek. Tunggu peraduan besar nanti okeh? Insyaallah lagi best! ehek. Well, that's all for now folks! yerRrr.. till then, kita jumpa lagi di entry akan datang. Salam all and have a nice weekend! XD

30 org terbiut:

AmirFX said...

Haha... Tahniah buat Sen ngn Jtie... hahahaaa... Payung duhal benda ya tek... hahaa...

sahromnasrudin said...

salam ziarah dan membalas kunjungan..trime kasih berkunjung dan memberi pandangan di blog sy..
tahniah kpd semua pemenang peraduan ini..jika ada rezeki, buat lagi ya :-)
p/s: semoga kita keep in touch ya :-)

Juelina Stanie (AJ) said...

hahaha payung rupanya
nang kreatif jak rupa!hahahaha
sempat sik srh cdak dua ya beli sumting dr delhi? boh lupak hehehe

Amni said...

Tok nang sengaja nak ngenak Sen ngan Ztie.. mena da jak mek merati jawapan2 cdak tok.. skali mek tengok jawapan kmk ya macam pelik jak.. padahal mek kah lain bah.. kacak jawapan baru mek ya... hahahahahhahahhahahah... kmk perasan kitak edit semua jawapan urang.. mek tengok kat previous entri sikda pun sidak duak ya jawab teka teki tok.. adeh eh! sakit perut tetak.. ekekeke....

psssstttt... mek tambah tetak maca komen no. 2 dalam entri tok.. lewat juak serius.. upsss! terlebih suda... =P

d_tieah said...

Cis..
Hampeh la jwpn..

Ninie Nordin said...

HAHAHAHAHAHA. *perey! + kompius?

psstt. adakah kmk menjawab sebegitu ri ya ka? frust sik pat menang eh. btw. CONGRATSS kepada bro sen dan sis ztie. wohoooo!

HonEyBuNNy said...

hahhahha..payung rupanya...hehehhe

BSI said...

apa hadiah? mst hadiah payung ya nak? mun gia..syukur sik menang..hahaha tertipu kmk..ingt bena jt n sen jwp betol..sggp tga old post gik..

wa kaljis aka wa onggon said...

Mun diberik pree sik ku sanggup akei payong ya.. mun ujan ndak alah2 kenak samak haha :P

Coffee Girl said...

ingat ku corong kapal titanic tek... hahaha. Tahniah pemenang! apa hadiah? payung pink? or a date with pengeluar payung pink? sexy juak payung ya ada bulu-bulu halus

labulabi said...

adakah jawapan aku telah di sabotaj!!.ohhh tidak..katakan tidak!!!(masih bingung gik).wakakakaka.tahniah la pada pemenang.hehehe.kmk org yg kalah cukup x berpuas hati ngan penganjur.heheheh..

syaftome said...

hahaha...ya paduhal jwpannya...
x sempat nk ngikut contest ya...T_T...
tp mena dak kah ya jwpnnya....
nmpk cm bontot b**i diedit ngan payung ya...hahaha...

Anne said...

lerrrr...payung duhal hehehe.anyway cute juak la contest tok.

erolnukman said...

sik puas hati eh..aku sik sempat nak jawab.balit kpg hujung mingu ari ya..mun sik,nang ku jawab payung...hehehe

Ryan Valentine said...

wahhh!! payung tu nampak pelik~~

ztie said...

makseh amni... Kmk gk konpius maca entry tk tek.. Bok kira nak mukak previous entry tek.kmk ada jwb ka? Cam sekda jk kmk mukak blog. Tok ng kes saja carik hal tok. Ehehehe... Anyway? Makseh.. Kmk nunggu tiket mek lok. Dgn baby farah skali hadiahnya nak?

Faizal n Fashitah said...

Hi AmirFX,
Yalah..sik sangka juak duhal payung duhal ya hoh ehehhe..

Hi Sahromnasrudin,
Wow... komen yang amat serius huhuhu. Anyway, thanx for dropping by too XD

Hi Aj,
Yalah.. payung duhal ehehe. Aaa sik sempat nak mintak apapa ngan sidak di Delhi tek koh ehehee..

Hi Amni,
Aaa.. biasa la kamek tok. Bukannya kitak sik kenal nak? ehehehehhe..
*Pssttt.. mek saspen juak baca komen urg ya koh.. siyus aihh ekekekke..

Hi d_tieah,
Ciskek! ehehehehehe...

Hi Ninie,
Aaa yalah..sik sangka juak sidak menang hoh ehek XD

Hi Honeybunny,
Surprise kan? tak sangka plak payung rupa nye kan? ekekeke..

Hi BSI,
Yahhh.. hadiah ka? lak la mek ngepos entry pasal hadiah tok ehehe. Aaa sanggup nangga old post hoh ekekek..

Hi Kaldu,
Aaaa uihhh bukan hadiah payong eh. Ilek lok.. lak kitakurang nangga pa hadiahnya ehek XD

Hi Coffee Girl,
Aaaa hadiah akan diumum sik lamak gik yerRRr gegeg..

Hi Labulabi,
Sik puas ati ka? sikpa.. lak2 ada contest gik ekekekeke..

Hi Syaftome,
Yalah...nang jak burit babi kenak edit jadi payong bah ehehe.. biasa la..contest dipolah aku tok memang mesti mok di konpius skit bah heheheeh...

Hi Anne,
Cute ka contest tok? Cute kedak owner blog nya juak nak? ehek XD

Hi Erol,
Yahhh! yala ko lambat glak. mun sik tek, dapat hadiah juak ko lak ba ehehe..

Hi Ryan,
Nampak plek kan? tpi unik hoh ehehe..

Hi Zatie,
Tahniah kerna menang oi!.. aa lak mek ngeso ngan kitak pa hadiahnya aa. Errr baby farah sik masok campor okeh ehek..

SEN said...

hahahahahahahahahahaha..blom sempat gik mok jawap teka teki ya..bila ndak ada mjawap kah..?xdahal lah dapat juak g bercuti..

Big Momma said...

nang sik boleh diharap......ceh... he he he

fLo said...

hahahahahhaah~~~ ishh...mesti dak 2 dh tauk bh...

Honeyvsbee said...

Salam ziarah. .tq yer puji2 blog bee toh. .dak2 kecik kat atas tu model smbilan. .ehek. .

Honeyvsbee said...

Salam ziarah. .tq yer puji2 blog bee toh. .dak2 kecik kat atas tu model smbilan. .ehek. .

Honeyvsbee said...

Salam ziarah. .tq yer puji2 blog bee toh. .dak2 kecik kat atas tu model smbilan. .ehek. .

Faizal n Fashitah said...

Hi Sen,
Tahniah oii hehe. Lak2 ada hadiah untok kitakduak Zatie lak ehehhe..

Hi Mama,
Uihh boleh diharap eh mama eh hehehehe..

Hi Flo,
Aok eh...memang nyaduak ya berpakat ncuri nangga jawapannya hoh hehe..

Hi Honeyvsbee,
W'salam.. oOOo model sambilan rupe nya hehe

Redbloodsnow said...

duhal payung. mati² mek ingat burit babs tek aih..hahaha. tpi nk...diat muka pemenang yg dh di edit ktk ya nyuruh mek senyum sorg aih.

nak lucu palak otak ktk tok koh. suka mek ngan blog ktk tok eh. lucu² jak

Faizal n Fashitah said...

Hi Redbloodsnow,
Mek asa, semua mikir ya burit babs koh hehehe. Anyway, makseh singgah kat blog humble mek tok ehek... XD

mysimplylife said...

sorry for late reply,
This is what I waiting for ..
and how this all happened?
hahaha..funny!
i don't know what to say anymore..
i just wait for second contest..hope i'll win.
hahahaha..how much that umbrella duh? LOL

Faizal n Fashitah said...

Hi mysimplylife,
How this all happened? I dunno ekekeek...
Aaa the price for that umbrella? well, not for sale maa hehe..

kata kila said...

nak jugak jawab payung,harharhar

Faizal n Fashitah said...

Hi Kila,
Aaa.. spatutnye 2 minggu lepas lagi Kila patut jawap ni hehehe...