Wednesday, October 20, 2010

Idea dan Percubaan Artis Kedua

Salam n hi bloggers!
Dah beberapa hari aku tak update blog ni. Well, seyes shit aku busy gile lately ni. Macam-macam happening dalam minggu ni. Anyway, alhamdulillah atleast pagi ni ada gak masa free untuk aku update blog ni buat tatapan korang semua ehek. Oh by the way, aku nak promote la blog `Terbiut-Studio.blogspot.com' yang baru je aku bukak few days ago khusus untuk mempamerkan hasil-hasil keja wedding photos yang telah aku superimpose. So korang bleh la masuk ke link kat bawah ni and rajin-rajinlah tekan butang follow tu yek? please support tuan hamba yang baru nak berbisnes ni yerRRr ehek..


Well, last night aku meneruskan projek sebagai seorang Artis (yerRRr..) mengambil tempahan mengedit gambar wedding orang dan sekaligus dijadikan sebagai sample hasil kerja aku for references la. Dorang mintak aku superimpose 2 gambar previous wedding dorang and this is hasilnya...


And also this one... yang juga merupakan gambar yang paling rumit nak buat tapi hasilnya cukup memuaskan hati aku...



*Update - Also yang ni..baru je siap tadi, which agak fun gak la especially bila aku apply some fairy and backgroundnya ditukar sekali..


Ermmm tentu korang terpikir camne aku dapat idea buat gambar-gambar camni kan?.. Well, mungkin kerana bakat yang sedia ada kat diri aku ni.. but still it's not that easy tau. Macam gambar wedding yang baru kat entry ni, before ada idea.. aku terpaksa keluar town jap.. ronda-ronda carik idea. Semasa meronda, terjumpa la budak-budak sedang busking. Muka dorang macam kenal la. Seronok gak tengok dorang. Mungkin kerana keseronokan ni yang membuatkan idea mula melimpah-limpah dalam otak ni.


Pasal dorang ni, muka sebijik macam Encik Onggon, Cik Vivi, Cik Flo dan yang berbelit tu.. Encik Amir. Kalo tak caye, korang bleh la lawat blog dorang ni. Ermm kira lama gak aku melepak kat situ. So habis je show dorang, aku pun meneruskan perjalanan.. drive pergi ke area outskirt. Syok gak memandu time tu. Tengok pokok-pokok hijau, tengok ladang kiri kanan jalan.. seronok betul! until laa..... tiba-tiba aku ternampak benda ni..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Mula-mula tu saspen gak. Rupa-rupanya lerrr.. Encik Sen sedang busking kat tepi jalan. Dia pakai suit macam pokok. "Aikkkk ramai betul orang busking hari ni?".. kata aku time tu. Anyway, ye laa.. dorang kan Artis. Macam aku gak.. yerRr. So terpulang pada dorang la bila n camne nak busking kan?..

Anyway, that's all for today guys. Nanti la aku update lagi orait? Till then.. have a niceee day.. salam all! XD

38 org terbiut:

misz_atiey said...

cantek!xda butang like ka? hihi.. i like!!.mek mok jadi pokok juak leh ka? hehe

Ninie Nordin said...

sik patut. sik patuuttt. pa kmk jln2 marek sik da temu sidak nya la. aihh. sine tok? ;P

Amni said...

hahahaha... boleh padah ngan mirul tok.. dapat join skali.. =p

fLo said...

adoh...hahahahah~~~ memang menarik bisnes br ktk...harus la mek upah ktk sbg photographer lak..hahah..

bkn2 jak mek sorg sejok org lain bogel d sia..pa kes...??!!hahahahaha....

ztie said...

kiut kali muka vivian sia lok! ngenak jak innocent jak upa. hahaha.. sejok nar ktk flo..

gmbr wedding kmk neh?

BSI-BSR-VIVIAN said...

hahahaha..kedak ya padu kmk berambut kuning dan golong2 maggi ow..kacak juak! terima kasih memberi inspirasi kpd kmk utk transporm rmbut china doll ke maggi mee! hahahha

gelik juak mek ngga amir..hahahah

SEN said...

aikkk..??knak aku bergerak secara solo..?

Big Momma said...

bagus.... dari hobi jadi ke bisnes! selamat maju jaya!

mun sik gambar kahwin, gambar family2 bolehkah?

hujung ya.......... sen juak... ha ha ha

Faizal n Fashitah said...

Hi Atiey,
ooOoo sikda mek ngkah butang like sitok huhu. Kitak mok jadi pokok cam sen ka? bolehhhh heheheh...

Hi Ninie,
Yahhhh... kitak jalan ranto blah ney? Tok rah India Street tok yerRrr ehek..

Hi Amni,
Lak jeles abang mirul kitak lak munnya nangga tok ehehhehe...

Hi Flo,
Aok.. menarik aihhh ehek. Ermm yalah mek eran juak pahal kitak makei baju tebal2 kedak ya. Snow ka pa? ekekek...

Hi Zatie,
aok hoh.. tang ngenak jak Vivi sia hoh hehe. Errmmm gambar wedding kitak ka? Ney pasangan kitak neyyyy??.. ehek

Hi Vivi,
Yalah.. sik sangka camya upa kitak duhal mun rambut kedak ya hoh hehe. Tapi innesen jak upa aihhh eheheh..

Hi Sen,
Alaaa biasa la ko ya.. suka nak solo2 ba hehehe..

Hi Mama,
Thanx Mama!.. Untuk family picture pun mek bleh mol

Khairul Antasha said...

sakit tengkok eh.. nangga gmbr sen ya..tang berat jak upa.. :P

Asma Jalalyna said...

pereiiiii... ahahaaaaa... ktk nanggg...

AmirFX said...

Yohhh.. Terbiut juak aku dalam gambar ya.. hahahahaaa... Parai nuan...

Coffee Girl said...

yalah oo... sikda butang 'like' kah? mek nak like juak! or butang 'super-like' kan. Hahahah ada gik muka Sen. nang infemes dah Sen tok

Faizal n Fashitah said...

Hi Antasha,
Aok eh..tang berat jak upa suit ya hoh hehehe..

Hi Asma,
Bes bah mbak perey hehehe..

Hi AmirFX,
Terbiut abis yaa ekekekeke...

Hi Coffee Girl,
Yalah.. lupak mek ngkah butang like hoh hehehe. Sikpa, lak la mek nyoh Sen jak ngkah butang Like heheheehe...

SitiMashitahSaidin said...

wua.. gambar yg ada pari2 tuh cantek la....!

erolnukman said...

yah...permulaan yg bagus...semoga maju jaya...klk ada sapa2 client maok gambar dak nya d manipulasi,klk madah ng kau..pandey2 kau ngejas..asal jgn jadi cam gambar dak busker ya udah lah..hahaha

Faizal n Fashitah said...

Hi Siti Mashitah,
Cantek? timakaseyyy hehe...

Hi Erol,
Yalah.. permulaan yang agak mencabar yerrRRr. Anyway, mun ada client ya.. inform jak ehek XD

HonEyBuNNy said...

adusss..terkejut tgk pengantin duduk atas harimau..heheh

Faizal n Fashitah said...

Hi Honeybunny,
Jangan terkejut. Memang pasangan tu nakkan dorang posing atas harimau. Maklumla.. gambar fantasy kan XD

pelangi said...

suka2..hahaha abang ongon handsome di sia..hahaha

.s.o.f.i.a. said...

mek suka gilak gambar nak ada ghino ya..... mauk juak!!!!! =)

labulabi said...

hehehe.pok la mun jadi job lak aku mintak dirik polah gambar camya juak.saiz 16incX20inc.padah rega lok k.dapat ku baget untuk album ngan gambar ya skali.kacak bah.suk mata ku nangga.wasehhhhhh.

r@tn@ said...

Antek nyaa(slang Anya).....mok pic gaon gik bleh ka bg?...Mkseh b.pezall.....

darkbatman said...

cantik gile! bro, ko edit gune software per?

Mama Kembar said...

cantek laaa! yg klakar pun ada, best best hehe

dUrRaNi said...

pic last n 2nd last ya kiut..hehehe

Heidi Shafiq said...

bersanding atas harimau yg x tahan tu.. i loike..

Faizal n Fashitah said...

Hi Pelangi,
Yalah..bg onggon kitak ya biasa laa.. sakla sik bebaju hehe..

Hi Sofia,
Eheh bes hoh bersanding tas rimo hehe. Mok juak ka? tunggu kitak kawen lak.. kitak carik jak kamek ah. Service kamek murah jak XD

Hi Labulabi,
Okeh no problem. Lak rondeng gik. email jak aku klak okeh? ehek XD

Hi Ratna,
Ehehe.. lak2 la mun mek free lak ada mek molah. Tok k mek promot jak hehe..

Hi Darkbatman,
Mekasey hehe. Aku gune photoshop je. Yang selebihnya tu is daya imaginasi hehe..

Hi Mama Kembar,
Mekasey Mama XD

Hi DurRani,
Kiut hoh eheh. even complicated, tapi puas ati kamek XD

Hi Heidi,
Lain dari lain kan? XD

Ivy Metaga said...

ok..tgu kmk kawen lok, mok juak berada dalam alam fantasi yerrr...., kacak gambar2 ya lepas edit...tapi gambar sen juak paling meletop...mena sik sen hoh..:p

Cik Bulat said...

peh !! lawa ooo ! shuke2. nak tempah tp freee boleh? heheh

willie a.k.a reptoz said...

Kacak bro! ney price? email aku lok reptoz@rocketmail.com

Faizal n Fashitah said...

Hi IVy,
No problemo Ivy. Klak kamek molah picture wedding kitak kacak2 hoh XD

Hi Cik Bulat,
Eheheh nak free? Alaa saya baru je nak niaga ni Cik bulat eh. Takpe, service saya murah je.. betul.. tak tipu ni XD

Hi Willie,
Okeh will do! ehek

LIPISLADY said...

Assalamualaikum,

Kitak orang Sarawak kah?

My MiRa said...

oooppppsssss mira tebiut jugak la kat sini...hehehehe salam kenal..canggih la blog ni...mira suke...follow you okay...^_^

Faizal n Fashitah said...

W'salam n hi Lipislady,
Aok.. kamek urang Sarawak XD

Hi MyMira,
Takpe.. kita sama2 terbiut hehe. Anyway, terima kasih sebab follow XD

ciK LyndaWawa igUana said...

sen jadi cendawan\hahaha

Juelina Stanie (AJ) said...

kck juak edit ya
brapa price tok?da package sik
maok ask wallet mek ckup ka sik =)

Faizal n Fashitah said...

Hi Cik Lyndawawa,
Kiut sik Sen macam ya? ehehee...

Hi AJ,
Klak kamek email dengan kitak pricing nya k? XD