Thursday, October 7, 2010

Testing Peraduan Teka Terbiut

Salam all dan selamat bersiaran! yeRRr..
Untuk entry kali ni, aku nak cuba test try buat Contest atau dalam BMnya lebih mesra dipanggil 'Peraduan' untuk korang. Bukannya apa, ramai gak bloggers yang buat peraduan dalam entry dorang. So aku pun teringin gak la nak buat.. tapi takde la sehebat macam dorang. Saje nak uji skill korang la. Untuk hadiahnye? buat mase ni biarlah aku rahsiakan dulu yek. Okeh, so peraduan ni mudah je. Cuba teka apakah benda kat dalam gambar di bawah ni..


Please, walaupun gambar tu nampak plek skit.. be sporting n open minded okeh? Kite nak main teka-teki ni.. so tak syok la kalau ada yang dok sensitip ke etc. bila tengok objek dalam gambar ni.

Syarat-syarat:
Syarat dia senang je. Korang teka n jawap je dalam komen box tu. Memandangkan ni peraduan pertama anjuran Terbiut, maka tarikh tutup dia hari Isnin depan je la. Aku malas sebnanye nak biarkan entry ni lama sangat ehek.

So apapapun, selamat meneka! and Salam all! XD

30 org terbiut:

kaljis aka onggon said...

yoh.. ot-ot production pun trademark ya haha.. larikkkkkkk!!

HonEyBuNNy said...

apkah ini??ekor monyet kot..hehehhe...tertanya2 lah..

AmirFX said...

Ekor babibu... haha... Kacang kotet jak kontes tok.. Bah.. Ready awal hadiah... Asanya semua dpt jawap tok... haha..

ciK LyndaWawa igUana said...

oh..ya ekor ngot-ngot..=)

Affan Ruslan said...

ekor khinzir.

BSI said...

gelik nyawa di tangga lamak2 eh..hahah

ekor babi nak? [ya baruk direct to the point] sorry..hahahha

mun sik...keropok twistiest..haha

Ms Tikot said...

Itu adalah gambar ekor babi. hehehe

labulabi said...

pa benda ya.bukan ekor kambing gurun ka.hehe

Amni said...

kmk asa nang ekor babi.. tengok pun dah ingat kedak ya.. hehe

Big Momma said...

eiiii.... haram eh... ha ha ha

farid said...

ya nombo sembilan laa ...

apa hadiah tek? Dubai return ticket?

:D

Ivy Metaga said...

gambar buntut babi!!!! hahaha

mysimplylife said...

hi odio..i really sure the answer is....the pigtail..is it true? we want our gift..hehe :)

Khairul Antasha said...

Testing jwpn : ekor babi, ekor babi berbentuk no.9, trademark OT-OT production...

testing jak jwpn ya..hehehe..kelak jwb gik...

Rudy said...

ekor ot ot.wahahahhahahaha

Ninie Nordin said...

ekor oink-oink! eeee. plek li upa ekor menatang ya. erk.

artieqah said...

abg pesal burit aka buntut aka pungung aka butt babi..har.,.har..har

d_tieah said...

Babun..

CoKeLaT-RaWkZ said...

it's a pinkish piglet tail hahahahahahah..oink oink!

zahidah dihaz said...

first time tangga pun dah tauk ekor bab1...hehehehe

Anne said...

kamek nak jawab juak...buntut piggy @ babi+ekornya :p
Nang sah la ya jawapannya tapi bulunya nang halus2 gia kah??? halusssss.....

fLo said...

bontot babi la bang odio..hahaha..
salu jak ngga rah kandang d kpg nenek mek...kekekekeke..

Queen Bunga said...

babi?

Juelina Stanie (AJ) said...

tah pa kah
cam babi pun ada juak hahaha

hannaH said...

ikok ot ot...

ciK LyndaWawa igUana said...

ya pihak penganjur???heheheh

Faizal n Fashitah said...

Teka jangan sik teka huhuhuhu...

Ciklinn said...

buntut oink oink... hihihi

Admin P@P said...

Salam kitak.
aku dah mbaca beberapa artikel lam blok tok. boleh tahan menghiburnya.

balit pada teka teki tek, ya anak tikus.

makasih.

Faizal n Fashitah said...

Salam n thanx u all sebab sudi jawap teka-teki entry ni hehehehehehe....