Friday, October 15, 2010

Ada Orang Dapat Coli, Tapi Aku Dapat Award..

Salam n hi bloggers,
Mungkin korang kompius dengan title entry aku ni kan? Well, actually aku pun tak paham apa kaitan orang yang dapat coli dengan award yang orang bagi kat aku ehek. Apapa pun, kita buat-buat je la paham okeh!

Anyway, 2-3 hari ni aku agak sibuk la sampai tak berkesempatan untuk update blog aku ni. Tapi dalam keadaan blog ku yang sunyi-sepi 2-3 hari ni, tak sangka plak ada blogger yang bermurah hati untuk memberi award untuk blog Terbiut ni. So ni laa award yang kitorang dapat...



Terima kasih laa banyak-banyak. Gumbiranya hati bila mendapat pengiktirafan sebegini rupa. Ye la kan, blog ni pun baru je setaun jagung. Okeh, so ucapan terima kasih sekali lagi buat blogger:

Cik Siti Mashitah

Yang menghadiahkan 'Blogger Harapan' Award serta...

Cik Hafidzah

Yang menghadiahkan 'Love Award'.

Actually aku baru je kenal dengan dorang ni. Memang baik belaka. Dipendekkan crite, aku jumpe dorang masa kat kedei Mamak Taman Setiawangsa. Time tu dorang tengah syok tengok tarian poco-poco kat dalam TV. Owh lupe plak nak cakap, actually dorang ni memang suka berpoco-poco. Bleh la dikatakan expert la part poco-poco ni. Wokeh Cik Siti n Cik Hafidzah, bleh tunjuk skit skill poco-poco korang pliss...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Link

Aram Kitai Bertandak..
Aram Angkat Sama Sereta..
Ngangkat ke Isi..
Poco poco...

Ewahhhhhh.. ahhh ahhhh ahhhh yeaahaaaaa!.. Sungguh asyik kan?
Lirik kat atas ni actually poco-poco versi Iban. Aku pun tak paham apa makna dia ehek. wifey aku yang ajar. Wifey aku terre bahasa Iban woOOo. Apapa pun, korang bleh la terjah blog Cik Siti Mashitah n Cik Hafidzah ni. Make friends with them. Kalau nak belajar poco-poco, korang bleh la mintak dorang ajarkan ehek.

Okeh kisah aku malam ni plak. Well, takde la gempak sangat. Cuma tadi aku teringin sangat la nak makan laksa sarawak. Bleh dikatakan mengidam la. So aku singgah la jap kat satu kedai makan ni. Order laksa sarawak. At the same time member aku pun call and crite la pasal si Sen yang datang ke Kuching 2-3 hari lepas. Potpetpotpetpotpet... semuanya crite pasal Sen. 30 minit kemudian laksa sarawak aku pun sampai tapi member aku ni still on the phone. Tak abis lagi crite pasal Sen tu. Femos betul la ko Sen. Aku otometik hilang selera nak makan. Terbayang-bayang diri Sen dalam laksa sarawak aku... erghhhh...


Sen ooo Sen.. kenapa laa bayanganmu masuk kat dalam makanan aku..?

Anyway Sen, ko jangan risau la. Member aku bukannya ngumpat pasal ko. Dia puji-puji ko sebab baik n pandai ambik hati orang yerRRr.

Well, that's all for now. Once again, tenkiu! tenkiu! ehek. Hari pun dah lewat malam ni. Till then, salam all and have a niceeeEEeee weekend! XD

29 org terbiut:

ciK LyndaWawa igUana said...

muka sen agik rah udang ya....nang x boleh miss la...

SitiMashitahSaidin said...

hahahahahha.... gambar tuh....
lawak gila....
hahahahahha...
pecah perot!

labulabi said...

malam masih mudak pok.jom clubbing.
hehehe.
dangdut lagik.hehehe.alu sik nyinta ku nak makan laksa swk.

hafidzah hafidz said...

hahaha..macih amek award..hahak..gilew lawak..btw, seyes fieza tak reti tarian poco2..oooo, camtu ea poco2? hahak~ salu dengar, tapi tak penah nak menari sekali..tehee~

Hajib said...

sik henti2 mata ku nangga poco2 sidak duak ya... hahahaha

BSI-BSR-VIVIAN said...

hehehe nang ngenak sen tok eh..fotogedik kali jak..!!

Khairul Antasha said...

huhhh..mun dh sen dlm laksa ya boh jakkkk..hahaha..

nang pemessss sen tok eh..

Coffee Girl said...

cute sekali jak bikini flowery biru ya... sine beli tek? Parkson? H&L? Everrise? harharharrr

fLo said...

gila kerja poco2 keja ya...bkn poco2 gk ya...goyang bontot!hahahaha..
terseliuh jak eh...hahaha..

hahahha..tedah sen! ada jak aksi menawan nya hooo..=p

Ninie Nordin said...

OMAIGOD! mun posa tek ng sah tebik la ngga gmba bro sen dak ya. uhhhh. sik da slera ngga laksa ktk ya. erk.

Anne said...

adohhh ehhh nang lawak la n3 tok.. kak tok sik mok gik makan laksa. order laksa penang jak.

AmirFX said...

Tarian poco2 ya juak nang menghiburkan... Mun sen lam laksa nektok aku asa mmg byk org sik makan laksa gik... hahahaaa...... Ampun Sen....

ciK LyndaWawa igUana said...

arjuna ya kesayangan kmk...
hehehe...

SEN said...

aihhh..apa tok..?beli laksa semangkok percoma sen kah..?aihhh..

HonEyBuNNy said...

mesti sedap eh laksa serawak...nyum2..

syaftome said...

nang special lah laksa sarawak ya...
cnei beli tek...
mok ku test jwak...
ada x perisa gadis cute...hahaha...

Ivy Metaga said...

hahaha..beli laksa semangkok percuma sen hahahaha...

erolnukman said...

ahahak...poco2..boleh gerak2 gik ya..best eh..hehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Cik Lyndawawa,
Uishhh Sen sememangnya model tetap Terbiut bah hehe..

Hi SitiMashitah,
Aaaa.. next time bleh la blaja poco2 dengan awak kan? hehe..

Hi Labulabi,
Juhh juhh klabing yerRr egegege. Yalah, nangga Sen gurin manjak lam laksa ya alu ilang dah slera makan ku ehehe..

Hi Hafidzah,
Sesama ehek. Takpe, kalo masih kurang pasti camne nak nari poco-poco, kita bleh blaja dengan cik siti mashitah kite tu hehehe.

Hi Hajib,
Asyik hoh ekekekeke....

Hi Beauty,
Yalah. Biasa la Sen. Artis ba hehehehe...

Hi Antasha,
Aok eh. Sia sinek jak muka Sen keluar hoh. Lam laksa pun ada muka Sen juak ishkkk ehek..

Hi Coffee Girl,
Aaaa tanyak kitak ngan Sen nun..siney nya meli ya ekekeke..

Hi Flo,
Poco2 nak ka suka goyang2 bontot juak ekekeke. Sen nang suka aksi plek2 bah hehe..

Hi Ninie,
Nasib bait bukan bulan posa hoh hehe..

Hi Anne,
Yahhhh hehe.. alu lari ngoder laksa penang nya ekekeke..

Hi AmirFX,
Yalah..mengasyikkan jak hoh ehehe. Ermmm kerna Sen, laksa sarawak alu sik laku ekekeke..

Hi Cik Lyndawawa,
Aaaa.. pusak kesayangan kitak ka? ehek

Hi Sen,
Sen ma man! yerRRr ehek. Pa ku mala terbayang2 ko dalam mangkok laksa ya ba ishhhkk ehek..

Hi Honey,
Yuppp. If u datang kch, u should try then. Memang sedap XD

Hi Syaftome,
Bayangan ajak ya. Bukan laksa perisa Sen ya hehe..

Hi Ivy,
Yahhh.. sik dapat mek imejin if pecuma sigek Sen hehe..

Hi Erolnukman,
Yalah hoh.. asyik lii jak nangga tertonggeng2 jak ekekeke..

azurachan said...

Sine kitak order laksa ya?
Ndak mek berani nak order sia gik lak. Ada virtual image kuar rah laksa ya. ahaha

hannaH said...

tang nyems2 jak upa sen lam laksa ya ehhh..yums.

Jai Ryn Nie said...

kembang aek liur mek ngga laksa swak ya eh..

Faizal n Fashitah said...

Hi Azura,
Aaaa... tok mesti kes nangga gamba jak tapi sik baca entry tok memena hehehehe..

Hi Hannah,
Yalah. Laksa ya memang nyaman. Tapi mun dah malaa jak imejin sen dalam laksa ya.. alu sik nyaman jadinya hehe..

Hi Jai Ryn Nie,
Kembang aek lior meh? Walaupun mala terbayang Sen gurin2 dalam laksa ya? aikk eh hehe

kata kila said...

ey! hahha gambar gerak2 tu cool!

Faizal n Fashitah said...

Hi Kila,
Ha'ah.. dorang tgh poco2 tu ekeke..

Juelina Stanie (AJ) said...

hahaha lelah ku tetak nanga animated pix ya
camya duhal poco2 hehehe

Sophie Al-yahya said...

aduhhhhh..
geli hati tengok gambar poco-poco ni..
rajin la u edit gambar..

Faizal n Fashitah said...

Hi AJ,
Uishh bahya ya.. adaa lak pengsan mbak tetak lamak glak lak hehehe..

Hi Sophie,
Tepaksa merajinkan diri demi nak update blog n buat tatapan pembaca setia hehehe

hamzah ian said...

kah kah kah.. gelek2..