Saturday, October 23, 2010

Bloggers Pet

Salam n Hi Bloggers sekalian!
Ni nak tanya skit,.. korang penah tak nak ambik tau pasal binatang peliharaan rakan bloggers yang korang kenal? Mesti korang tak terpikir or malas nak ambik tau kan? So untuk entry kali ni, aku dengan berbesar hati akan introduce pets yang dipelihara oleh beberapa bloggers yang aku kenal.. supaya next time korang tau la kan. Tanpa membuang masa, meh aku mulakan..

Blogger Pertama: Kila


Dari dulu lagi Kila ni minat kat tikus. Memang tak bleh tengok tikus skit.. tak kire la dalam tong sampah ke, atas siling ke, etc.. CONFIRM dia tangkap punye and bela terus. Kalau tak silap, dianggarkan ada 40 ekor tikus yang Kila bela kat rumah dia. So kepada sesiapa yang berkenan kat Kila, rajin-rajinlah tangkap tikus dan hadiahkanlah kepadanya.

Blogger Kedua & Ketiga: Vivi dan HoneyBunny


Amboi-amboi.. hebat nampak. Anyway, Mereka berdua mempunyai minat yang sama.. iaitu bela kera. Aku pun tak paham naper dorang suka bela kera. Tapi si Vivi penah cakap kat aku dulu, bela kera bleh awet mude. Betul ke? So far aku blom lagi jumpe fakta saintifik yang bleh menyokong kenyataan dorang.

Blogger Keempat: Hamzah Ian


Kambing. Yuppp. Tentu korang surprise kan? Well, tu la kenyataannya. Hamzah memang minat bela kambing. Nama kambing dia Boboi. Gambar kat atas tu disnap masa raya baru-baru ni. Ramai yang cakap Hamzah dan Boboi macam belangkas. Kehulu-kehilir bersama-sama. Haihh biarkanlah dorang. Eloklah tu. Sekurang-kurangnya dia ada gak pet kan? Kamu ada tak?

Blogger Kelima & Keenam: Erol dan Ninie


Dulu aku tak sangka yang si Erol ni bela badak air. Dia cakap lagi senang bela badak air daripada memiliki kereta. Setiap kali travelling, Erol akan `drive' badak air dia. Hari tu dia turun Kuching pun gune badak air gak.
Ninie plak memang dari kecik lagi suka burung gagak. Hari tu masa aku bertandang kat rumah dia, gagak dia selambe je berak atas kepala. Ninie hanya tersenyum. Seolah-olah nothing happen. Aku rase, dia dah immune kat taik burung kot. Bak kata pepatah, 'Sayang anak tangan-tangankan, sayang gagak biar-biarkan'.

Blogger Ketujuh: Florance
Florance ni lain skit. Dia tak suka bela binatang. Aku rasa, mungkin semenjak ular dia mati last year.. terus buatkan dia tawar hati and serik nak bela binatang. Anyway, dua hari lepas dia MMS kat aku.. cakap dia ada pet baru. Dan gambar ni la yang dia bagi kat aku...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Yuppp. Siapa sangka FLorance bela orang dah skarang ni. Agak tekejut gak la bila tengok orang yang dia bela tu sebijik macam muka Sen. Ermmm.. atau, mungkin pelanduk dua serupa kot.

Anyway, setakat ni je la introduction pasal pet rakan bloggers. Kalau ikutkan, banyak lagi yang aku tak sempat nak introduce kat korang. Maybe next time je la kan? ehek. So to all blogger, aku dah nak tidur ni. Kite jumpa lagi dientry akan datang okeh. So take care all.. have a nice weekend.. and Salam! XD

Click Here

30 org terbiut:

SEN said...

kempang ati ktk flo..wuwuwuwuwuwu..

ciK LyndaWawa igUana said...

hahahaha..
muka sen itu wajib!
tedahnya lok......

hani apandi said...

hahaha
ktk nang lucU!
again, nak madah.ktk nang terer bab edit2 tok.haha..
paling lcu nak inang tikus ya, kali rumah nya banyak tikus nak..wakakaka
ktk tek nginang apa? gajah ka? haha

kata kila said...

omaigoddddddddddddddd.kahkahkahkah..rghhhhhhhhh.gelii tul tikus

ztie said...

flo? Sen? Kenak ktk mlah sen cmya flo? Hmm... V.. Kmk nk g umah ktk agak kerak

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha.... comel2!!

hamzah ian said...

kambing??? hahahaha...

aku suka lembu

BSI-BSR-VIVIAN said...

kerak oh kerak..jgn sik tauk..blakang umah kmk nang byk kerak!

tedah sen..sampe ati ktk flo..

syaftome said...

nice...
biasalah...
lain orang...
lain binatang yang disuka nya...

erolnukman said...

haha..lalu ada badak air d nait aku..cun2..hehe!
tp muka sen juak nak k tunggu2 ku tek..aku ingat nya ada pet juak,duhal nya gik pulang jadi pet flo...steadyyyy flo!!!pesanan kpd flo,mun nak join bisnes jual manusia dgn kmk,kmk xmok produk mcm sen ya k..hahahaha!

Ninie Nordin said...

aih eh. smpat juak tak ambk gmba mek ngn geng gagak. lupak nak pdh. sidak nya dh sik berak tas kmk. dh pande berak kt jamban. steady sik? grrrr.

Robot | Sakti said...

pandai ngedit gambar.
guna adobe photoshop ek?

:D



Post Terbaru Orang mengamuk di Klang

Anne said...

nang rugged la n3 ktk tok:)

AmirFX said...

Hahahaaa.... *perey*.. Xpat nak komen pa2 dolok time tok... hahahaaa...

Coffee Girl said...

oh tedah Sen! ada giknya ko... hahaha. Gik ada dijual di pasaran sik?

mr_abs said...

hahaah. nginang badak indah. sen sen. nang jd maskotlah rah dio pun blog tok. hahaha

Faizal n Fashitah said...

Hi Sen,
Yalah..kempang ati Flo nun hoh hehehe...

Hi Cik Lyndawawa,
Sen umpama maskot blog tok ba hehe..

Hi Hani,
Aaa..mun dah hari2 main edit2.. lamak2 pandei juak hehe. Ermm mek nginang ikan paus koh XD

Hi Kila,
Omaigodddddddddddd.. yerRRrr hehehe..

Hi Zatie,
Aok eh.. tedah Sen lok hoh. Ermm Vivi mpun kerak ya gaok ka sik hoh? ehek

Hi Siti Mashitah,
Comel kan? ehehe...

Hi Hamzah,
oOOoo..suka lembu. Kire salah edit la ni hehe..

Hi Beauty Vivi,
Aiee banyak kerak blakang umah kitak ka?? Mintak sikokkkk hehe..

Hi Syaftome,
Yupp.. mena ya. Tapi boh cayak glak ngan nok gambar ya. Edit ajak ya bro eh ehehhe..

Hi Erol,
Yalah hoh.. hebat flo eh. Sen dijadikannya pet ba ekekeke..

Hi Ninie,
Ehek. oOOo kira nektok gagak dipera kitak dah bersopan santun la..grrRrr ehek

Hi Robot Sakti,
Yuppp... guna photoshop je bro XD

Hi Anne,
Rugged meh? Thanx! ehek

Hi AmirFX,
Sikpa.. tetak jak puas2 nun ehehehe..

Hi Coffee Girl,
Tanyak kitak ngan flo nun.. ada gik sik Sen dijual dipasaran ekekee..

Hi Mr Abs,
Biasa laa Sen ya. Nang maskot blog tok bah ehehehe

Amni said...

hahahahaha... tauk ada jak keja nya.. sakit perut mek tetak.. ada indah sis vivian nginang kerak.. duhal lamak tok nya bertapok oo.. madah nginang pusak, tapi rupanya kerak.. ekekeke...

ya cikgu erol ya, nang style.. badak air.. urang takut ngan badak, nya boleh gik nginang badak..ya juak jaik lok burung di inang nini... ya mesti tegal nini ngurung nya lam sangkar jak salu...=P

Adeh2! ada2 jak kitak bro!

tia said...

hahaha!
siyes kelakarrr!
adoi!

Khairul Antasha said...

sen, tedah ktk sen..alolololo... nang laku muka sen eh...

labulabi said...

huahahahahahahha.sakit perut ku tetak.v bulak kmk lah owh.madah nginang pusak.duhal da benda lain di inangnya.hehehehe.erol ku tauk la lom da jalan gik nak g ckei alu nginang badak aik.wakakakaka ninie.stedy jak burung gagak ya berak.wakakaka.nak last ku x bani eh.sanggup nginang org.hehehe.stedy pok.teruskan usaha menerjah gambar cdak ya.hehehe.

Encik Tikus said...

kah kah kah. yup memang kila bela member-member gua dekat rumah diaaaa

wa kaljis said...

muahahaha... tetakkedak org gila ku nangga sen ya koh muahahaha...

Faizal n Fashitah said...

Hi Amni,
Yahhh..banyak yang kitak siktauk tentang dak bloggers tok duhal hoh. Haaa nasib bait laa mek mukak entry tok. Atleast kitak tauk apa nok diinang sidak nak hoh ehek XD

Hi Tia,
Ehehe..adoi! hehe

Hi Antasha,
Sikpa, Sen kan maskot blog tok ehek XD

Hi labulabi,
Yalah hoh.. bagus juak ba ku molah terjah2 gambar blogger tok.. sak kitakurg suma tauk apa nok diinang sidak sebna nya ba ekekeke..

Hi Tikus,
Uihhh ye ke? Kire kantoi la Kila yek? ekekeke..

Hi Kaldu,
Tedah lok Sen diperlaku kedak ya glak oleh Flo hoh ekeke..

Juelina Stanie (AJ) said...

hahahahaha lelah ku tetak
dah la ngam2 ktk kah pix cdak nya
cam bena2 jak hehehe

psst:pttla dashboard mek sikda update dr blog ktk sbb rs dah follow dolok..tiba2 missing..nek tok dah click follow balit =)

Faizal n Fashitah said...

Hi AJ,
Lelah nyawa mbak tetak hoh. Mesti kitak rasa kedak bok jogging 4 kilometer nak hoh heheehhe...

.s.o.f.i.a. said...

ha ha..... geli douh nangga gambar kila ya...........

Faizal n Fashitah said...

Hi Sofia,
Hehehe... Imejin jak Kila bela tikus hehehe...

AyuE SurihanyOt said...

hahaha..mula2 aku ingatkan betol la kila tu bela tikus..gila rare...sampai kat hamzah oke dah taw ni prank..hakhakhak terbaik pandai ko edit pic..

Faizal n Fashitah said...

Hi Ayue,
Haaa.. nasib baik ko tak hantar tikus kasi kat Kila kan? ekekeke