Tuesday, October 12, 2010

Hadiah Istimewa Mereka

Salam n hi bloggers,
Ingat lagi tak Peraduan Teka Terbiut yang aku buat hari tu and aku sempat announce beberapa hari kemudian dalam entry Keputusan Awal Peraduan Teka Terbiut? Well, sampai sekarang mungkin ramai yang tertanya-tanya.. apa hadiahnya?

Memandangkan peraduan tu dah dapat pemenangnya, iaitu Puan Zatie dan Encik Sen;.. maka hari tu gak aku bagi hadiah kat dorang yang berupa tiket penerbangan pergi-balik ke Langkawi selama sehari. Yupp.. betapa seronoknye dorang masa dapat hadiah hari tu. So malam tu gak, aku hantar beberapa krew Terbiut untuk merakamkan pengalaman dorang melancong ke Langkawi..

Catatan 4.40pm, Isnin
- Menaiki penerbangan malam (7.45pm) Air Asia dari Kuching ke Langkawi.
- Zatie dan Sen telahpun berada di airport seawal 3.00pm.
- Krew Terbiut mengambil gambar pertama sebelum perjalanan.


Walaupun dipujuk, namun Sen dan Zatie tetap gak nak bawak kambing dan periuk nasik kesayangan dorang. Berpakaian tebal ala eskimo, mereka yakin Langkawi sangatlah sejuk. Maklumla, oversea kan.

Catatan 10.00pm, Isnin
- Selamat sampai di Langkawi.
- Krew Terbiut terus menghantar Zatie dan Sen ke hotel.
- Keadaan dalam hotel sangat gelap kerana blackout.
- Zatie dan Sen dibiarkan dalam hotel sementara Krew Terbiut tidur kat tempat lain.


Catatan 9.00am, Selasa
- Krew Terbiut membawa Zatie dan Sen melawat makan Mahsuri.
- Walaupun belum sarapan, Zatie dan Sen nampak ceria sama sekali. Apa yang dorang buat semalam huh?

Pagi tu agak panas. Namun Zatie dan Sen tetap berbaju tebal kerana khuatir salji turun. Semasa ditapak makan Mahsuri, Sen menyatakan hasrat nak melabur. Kami terus membawa Sen ke tandas berhampiran. Mereka berdua sempat posing sebelum Sen masuk melepas.


Catatan 12.00am, Selasa
- Atas permintaan, Krew Terbiut membawa mereka bersantai di tepi sawah.
- Cuaca agak terik, menyebabkan Zatie pitam beberapa kali.


Oleh kerana terlalu seronok, mereka berdua sempat posing ditengah panas. Krew Terbiut cuba memujuk mereka untuk bertukar kepada pakaian yang lebih simple, namun Sen tetap dengan pendiriannya menyatakan bahawa Langkawi akan turun salji.

Catatan 2.00pm, Selasa
- Krew membawa Zatie dan Sen ke Aquapark.
- Mereka berdua berpeluang menyelam bersama ikan jerung di situ.


Catatan 4.00pm, Selasa
- Zatie dan Sen teringin nak naik cable car.
- Memandangkan Krew Terbiut tak cukup bajet, maka mereka berdua hanya dibenarkan melihat sahaja.
- Sen mendapat satu idea. Lantas mengajak Zatie naik cable car tu tanpa memperdulikan Krew.


Hari tu mereka berdua berjaya naik cable car tanpa dikenakan sebarang bayaran. Krew Terbiut terpaksa menunggu mereka berdua selama 8 jam sebelum mereka turun ke bawah.

Catatan 11.00pm, Selasa
- Krew Terbiut menghantar Sen dan Zatie balik ke hotel.
- Krew nampak keletihan sementara Sen dan Zatie masih lagi tersenyum-senyum.
- Mereka berdua ditinggalkan di hotel sementara Krew tidur kat tempat lain.


So kira camtu la catatan perjalanan dorang sampailah dorang balik pada hari Rabu pagi. So diharap Zatie dan Sen berpuashati la dengan hadiah yang tak seberapa ni. Semoga produksi Terbiut akan organise lagi peraduan camni agar bloggers lain bleh diberi peluang untuk melancong macam dorang. Terima kasih sekali lagi ku ucapkan buat semua yang terlibat dalam peraduan hari tu.

So that's all for now. Kita jumpa lagi di lain entry okeh? Till then, salam all and have a nice day! XD

39 org terbiut:

ciK LyndaWawa igUana said...

gini2 pun..sen tetap menang..
xboleh jadi tok...
aish.....

Big Momma said...

wakakakakaka.... waka waka eh eh..

Amni said...

hahahaha.... sakit perut mek tetak.. kitak dapat idea g Langkawi ya daripada flo pun page ka? haha.. tambah kit gik perjalanan tek best.. g pantei ya ka... hee... nait boat ya pa indah.. iyerrr... rasa kmk gik krew.. hahahaha

d_tieah said...

Mena ndak ka pat tiket g langkawi..
Bulak eyh..
Cm x cayak jk..

BSI-BSR-VIVIAN said...

tga muka jt lok..nang ngenak k eskimo ya..hahaha jt..jt..apa la nasib..

Faizal n Fashitah said...

Hi Lyndawawa,
Yalah pleknya hoh. Munkin pengaruh Sen kowat kali hoh hehe..

Hi Mama,
Waka waka eh eh huhuh..

Hi Amni,
Aaa.. yalah lupak nak nyemput kitak jadi krew. Mun sik ka, byk gik tempat dapat dipegi hoh hehehehe..

Hi d_tieah,
Shiohhh. Ketahuilah yg entry Terbiut byk molah crita loyar burok k baca n for fun jak. Ilek laa. don't be too serious la beb eheh..

Hi Beauty,
Yalah mek sik sangka juak muka Jatie tang ngenak lii jak k baju eskimo duhal ehehehe..

sayang said...

pakai eskimo di langkawi LULZ

Jalalyna A. said...

ahahahaaaaa... Jatie kiut da jk makey bj eskimo... ehekzzz... perei mek... u made my day abg pejal... thanks...

Ninie Nordin said...

HAHAHAHAHA. adoh adoh. ya adiah nya tek? nang hebat la sis ztie ngn bro sen. bpakaian ala2 sejok wpun ari pns terik. :DD

NICK IRFAN said...

wakakak hebat la ko edit! tahniah!

ztie said...

=_="

AmirFX said...

Hahaa... Bangga menar Sen ngn Jtie dpt nait kabel car ya.. haha... Adoh.. Leput ehhsss..

Roxy zai said...

best laa dorang jalan2!!hehehe

hamzah ian said...

pandai dan rajin ko edit gmbar eyh.. nice..

edit gmbr aku lak weh.. hehehe

Coffee Girl said...

Yalah ho... nampak over ceria muka Sen ya. apa nak polah nya duak hoo... I know what you did last night!!!!

wanshah said...

salam bro. bro ke sis ni ek?.. hehee.. firstime masuk blog nih. memang best n gempak la. zet ngn sen tu sape ek?.. mula2 ingatkan betul. heheh.. skali tengok sume gambar same daa.. creative la. very2 kreatif wat entry mcm nih. kalo sy wat contest entry klakor, rasanye dh bagi menang kat blog nih. hehehee.. teruskan mengarang ye. memang berbakat. =)

Jom melawat blog wanshah...
http://wanshah87.blogspot.com

Ivy Metaga said...

ahhahaha...adoheh..

Rudy said...

wakakakkaakakaka..adoh adoh..ketawa riang aku..hahahahah

SEN said...

aokk..obersi ng sejok..ng hepi mena lah rupa org berholiday ya...

mr_abs said...

sian sen. hahahaah. menjadi bahan jak sen. sbr sen

labulabi said...

hehehe.tahniah la pada pemenang ya.sejuk duhal oversee oo.lupak la nya 2 ngan nak di pesan aku ari ya.ku nyuruh mbak burung elang nak besar ya balit.wakakaka

Anne said...

Tahniah kedua-dua pemenang ya...kekeke Hadiah percutian paling best. Adoiii heran jak dak opis mek nangga senyum sorang2 ehh.

Faizal n Fashitah said...

Hi Sayang,
Tu laa.. mungkin pertama kali dorang lawat Langkawi kot hehehehe..

Hi Jalalyna,
Kiut hoh hehe.. perey jangan sik perey ekeke..

Hi Ninie,
Yupp..yalah hadiahnya koh hehe. Munkin sidak mikir Langkawi snowing ba hehehe..

Hi Nick,
Uishhh jangan la puji lebih2 bro. Biase2 je editing hehe XD

Hi Zatie,
:P ekeke

Hi AmirFX,
Aok.. sanggup bediri janji dapat nait cable car ekekeke..

Hi Roxy,
Ha'ah kan. Jalan2 pakai baju tebal plak tu ekekeeke...

Hi Hamzah,
Uishh biase2 je bro. Inshaallah no problem.. nanti aku edit gamba hang ekekeke..

Hi Coffee Girl,
Jeng jeng! I know what they did last nite oso ekekeeke..

Hi Wanshah,
Paling je bro hehe. Zet n Sen tu budak blogger gak. Saje guna pic dorang utk buat keje2 editing ni huhuhu. Uishh takkan menang terus blog ni kot eheh. Biase2 je blog ni hehe..

Hi Ivy,
Ehehehehe..

Hi Rudy,
Bes da jak nyaduak ya hoh ekeekekeke..

Hi Sen,
Sen ma man! yerRrr ekeke. Yalah hoh.. munkin sinun sejok ba nak hoh ekekeekek..

Hi Mr.Abs,
Sikpa,.. kedong nya dah jadi model rasmi terbiut nak ekeekek..

Hi Labulabi,
Aok hoh.. ku lupak juak nyoh nyaduak mbak balit burong elang besar ya ekekeekek..

Faizal n Fashitah said...

Hi Anne,
Sikpa Anne.. senyum2 diawal pagi tandanya ceria kan XD

fLo said...

hahahahaha....adoh........nya 2 duhal bertenggek d atas kabel ya..nang hebat..kekekeke...

sahromnasrudin said...

tahniah utk semua pemenang..memang hebat sungguh hadiahnya...

Redbloodsnow said...

hahahahahaha...ada² jak ktk tok koh :D

Aku Ada Dia said...

Salam

Mmg lawak la pic tu. Jalan cerita yg sungguh menghiburkan. :)

Faizal n Fashitah said...

Hi Flo,
Yalah. ada la kitak nemu nyaduak time di Langkawi reya hoh hehehe..

Hi Sahromnasruddin,
Uishhh rilek la bro.. jangan la seyes sangat komen tu ehek..

Hi Redbloodsnow,
Aaaa.. nok nama blog terbiut eh. Sampei ke tuan2 nya pun terbiut juak hehe..

Hi Aku Ada Dia,
W'salam.. thanx :)

SitiMashitahSaidin said...

apasal semua pkai baju sama??? hahahahha~

ciK LyndaWawa igUana said...

camne kitak polah mata kelip2 ya...?hehehe

willie a.k.a reptoz said...

Lawak eh. BEst nar juak dapat pergi Langkawi.

wanshah said...

buat editing guna photoshop ke bro?..

Jom melawat blog wanshah...
http://wanshah87.blogspot.com

Hajib said...

mata kelep ya juak staell.. hahahahaha

Faizal n Fashitah said...

Hi SitiMashitah,
Aaa sebab dorang pegi langkawi sehelai sepinggang ehehehehe...

Hi Cik Lyndawawa,
Mek makei gif software k animate mata sidak hehe..

Hi Willie,
Yalah. Pegi langkawi makei baju eskimo hehehe..

Hi Wanshah,
Yuppp.. semestinya photoshop! yerRRr ehek

Hi Hajib,
Yalah.. kelep2 jak mata nyaduak rah dalam blt ya hehehehe..

HonEyBuNNy said...

cantiklah gambar neh.....pndai edit...heheh

Faizal n Fashitah said...

Hi Honey,
Takde la terre sangat.. biase2 je ehek..

kata kila said...

habes lahhhhh berdiri atas kete gerak tu!

Faizal n Fashitah said...

Hi Kila,
Takpe.. janji dapat naik free huhuhu..