Tuesday, February 22, 2011

Usen dan Ongpin: The End?

Assalam and hi all,
Apakabar korang semua? Sori la lambat update and blogwalking. As usual, this week memang bz giler aku ni. Anyway, korang mesti saspen tengok tajuk entri kali ni kan? Well.. to tell you the truth, aku cadang nak tamatkan siri Usen dan Ongpin. Dan ni la also merupakan last episod buat Usen dan Ongpin. Memandangkan keje yang banyak melampau-lampau, adalah baiknye aku sacrifice dorang ni so that aku bleh concentrate dengan other entri. Okeh, so sebelum kita meninggalkan Usen dan Ongpin, jom kita tengok ending episod ni..

Usen dan Ongpin: The End

Suatu hari, Usen dan Ongpin bersiar-siar until la dorang jumpa satu landasan keretapi lalu terus melintas tanpa melihat kiri kanan..




Kejadian menyayat hati yang tak dapek den nak bendung lagi. Ambulan telah dikejarkan ke tempat kejadian lantas Usen dan Ongpin terus dihantar ke hospital..


Ternyata peminat-peminat tegar Usen dan Ongpin menangis kesedihan apabila dapat tau pasal kejadian malang yang menimpa dorang.

Zie redbloodsnow, Zatie dan Sophie; antara peminat tegar menangis pabila dapat berita tentang kemalangan yang menimpa Usen dan Ongpin

Sementara di hospital, pakar bedah.. Doktor Hamzah kelihatan tenang menjalankan pembedahan kat Usen dan Ongpin. Pembedahan yang amat kritikal dan kompliketed malah belum tau lagi samada Usen dan Ongpin dapat diselamatkan atau tidak..


8 jam telah berlalu. Pembedahan telahpun settle. Kelihatan Usen dan Ongpin masih lagi belum sedar. Doktor Hamzah tenang menunggu patients nya bila tiba-tiba...

Photobucket

Yes! akhirnya Usen dan Ongpin telah berjaya diselamatkan oleh Doktor Hamzah. Namun, mereka kini bukan lagi bergelar Usen dan Ongpin... tetapii...
-
-
-
Jeng Jeng Jeng!...
-
-
-
-
-
-
-
-



Yuppp. Oleh kerana kemalangan kritikal yang melanda usen dan Ongpin, maka Doktor Hamzah telah melakukan pembedahan dimana sebahagian tubuh badan mereka telah dimasukkan besi.. kira macam superhero la. So mulai hari ni, siri Usen dan Ongpin akan digantikan dengan siri terbaru iaitu Batsen dan Robon. So untuk siri terbaru ni, nantikanlah episod pertama dorang nanti okeh? ehek.

Orait! time to go now. Aku nak sambung balik keje ni. Till then, have a nice day.. salam all and chow! XD

17 org terbiut:

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

hahaha..

AmirFX said...

Ya bok Ztie.. Ingus meleleh jak... Nang fantatik menar lah ngan ongpin dan usen... Tedahnya duak... Bagus juak jadi superhero... Apa tugas sidak duak nektok?

khairul hisyam said...

terbaik! :)

Ms Tikot said...

Boleh polah komik Usen & Ongpin ;-)

SEN said...

sedih aku ngenang cita dah abis..duhal ada sambungan, kesah membanteras jenayah..

Rudy said...

wow siri baru...best best

wa khairul onggon said...

ahahhh.. aku ingat mena2 nak abis.. kin ada siri baru rupanya.. hahaha :P

fLo said...

hahahahhah~~!!!!!! yeah...mek menanti siri br kemunculan batsen & robon...adoh eh..hahahaha....hiburan d awal pg na juak..

ztie said...

oh tedah kmk. knk mcm ya glak rupanya. adoh3...
btw bang..kmk dh tuka link ah

ztieshr.blogspot.com

keep on updated okeh!

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahah ada2 jak lok

Faizal n Fashitah said...

hi Nurezzaty,
hehehe...

Hi AmirFX,
Yalah... fanatik abis sidak ya ekekeek.. Haaaa untuk episod sidak klak.. tungguuuu ehehe...

Hi Khairul,
Thanx! heheeh..

Hi Mstikot,
Yalah hoh.. mok mek molah komik lak ehek..

Hi Sen,
Saspen jak ba...ada gik sebna nya ekeke...

Hi Rudy,
Aok..siri baru ekeke...

Hi Kaldu,
Siapp jak...siri baru tok lak ekeke..

Hi Flo,
Aaaa..nantikanlah kemunculan hero baru tok lak ekeke...

Hi Zatie,
Yalah..tedah kitak lok hoh ekeke..
Okeh,.. lak mek link kitak ah XD

Hi Rama-rama,
Yalah...tauk ada jak plek2 hoh ehehe..

labulabi said...

hehehe.sengih2 jak aku pok.

Khairul Antasha said...

ceridak na juak Zatie ya eh..hahaha... gik ada juak sambungan duhal..hehehe

airaniez wirdani said...

wah..so cute!
siap ada kesinambungan lagi...

p/s:anyway to answer your question.I'm using 3ds max (editing with photoshop) for the 3d.^_^

Faizal n Fashitah said...

Hi Labu Labi,
Sengih jangan sik sengih hehee..

Hi Antasha,
Uishh mesti ada sambungannya lak hehee..

Hi Airaniez,
Aaa ic ehek. Okeh tenkiu for the info. Saya nak try gak la nanti ehek XD

VIVIAN said...

cidak na juak jt eh..wwwuueeek!

Faizal n Fashitah said...

Hi Beauty,
Aaa biasa la Jati ya hehehe...