Thursday, February 3, 2011

Jalan-Jalan dan Terserempak Dengan Blogger

As Salam and hi all,
Seronok tak bercuti hari ni? Seperti yang aku jangka, Kuching pagi tadi dilanda hujan lebat. Bila tengok laman rumah, hujan mencurah-curah.. as if takkan berhenti sampai bila-bila.



Tapi kan, kalau hari cuti camni, tak syok gak kalo duduk kat rumah je. So aku ajak wifey and baby Farah pergi jalan-jalan kat The Sprong. As usual, kalo cuti camni, pasti blogger Kuching akan ambik kesempatan untuk ronda-ronda sekitar Kuching gak. Well, actually from yesterday lagi aku dah terserempak dengan sorang blogger ni. Consider as 1st time la jumpa minah blogger ni. Kebetulan aku nak pergi Guardian Satok kejap. So sampai je kat situ, aku tengok punye lah terang kat dalam Guardian tu..

Guardian terang benderang bersinar bercahaya keoren-orenan..

Bila aku masuk je kat dalam, masa tu la aku nampak si Vivi tengah berdiri posing kat depan, lengkap bertudung dan baju oren terang. Wow! silau mata aku. Anyway, sempat la berborak jap dengan Vivi. Tak sangka bleh jumpa kat Guardian kan Vivi? ehek.

"Hi bang odio!".. kata Vivi sambil bergaya dengan tudung dan baju orennya.

Okeh, hari ni plak.. masa kat The Sprong. So me, wifey and baby Farah ronda-ronda kat dalam Parkson. Wifey time tu tengah survey baju keje. Masa kitorang lalu je kat area perfume, terus masa aku tertumpu kat sorang lagi blogger ni yang dari tadi posing semacam je..

"Hi Hi Bye Bye!".. Kata Zatie sambil posing depan area perfume

Actually dari jauh lagi aku dah agak dah.. mesti si Zatie ni. Even aku tak pernah jumpa in real life sebelum ni, tapi from her pic aku dah tau dah. Tapi ntah naper tiba-tiba aku imagine dia posing ala Spiderman dengan muka curious. Anyway, kitorang continued ronda-ronda and singgah la kat Secret Recipe for makan. Selesai je makan, sambung balik jalan-jalan. Until wifey tarik tangan aku and tunjuk kat depan, whereby sorang mamat blogger yang memang lama dah aku kenal..

"Yo bro!".. kata rudy mesra alam..

Yuppp, rupa-rupanya si Rudy pun ada gak tadi. Dari jauh lagi aku dah bayangkan sekor teddy bear besar menegur aku dari jauh. So aku borak-borak la dengan teddy bear besar ni sementara wifey pergi beli coklat.

Kitorang balik rumah tepat jam 9.00pm. Perghhhh letih betul hari ni. Seronok la cuti camni. Esok pun ingat nak sambung jalan-jalan ehek. Ermm inshaallah mungkin esok aku nak ke e-mart kot. So to Kuching bloggers, kalo nak carik aku.. korang bleh la pergi ke e-mart esok okeh? Kalo jumpa aku nanti, tegur jangan tak tegur tau ehek. So sekali lagi thanx to:


sebab sudi tegur aku walaupun ada yang baru pertama kali berjumpa dengan aku ehek. Seronok gak bila jumpa dengan rakan blogger ni kan ehek.

Orait tu je la crite aku hari ni. Kita jumpa di lain entri orait! so take care all, selamat bercuti-cuti, Wassalam and chow! XD

24 org terbiut:

AmirFX said...

Hahaa.. Ya nang terang menarlah bajunya ya... haha.. Ztie ngn Rudy ya gik nyambut Halloween nak?!

Amni said...

kamek dah agak kitak akan cerita pasal tok. tapi kamek sik sangka la rami urang tak jumpa... hahahahaha....nasib sik jumpa kamek.. errr....

d_tieah said...

Hahaha..
Cali jk gambar di edit camya skali eh..

Latest entry : Istimewa di Hari Ulangtahun ke-23 Deen Hotfm

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.... yg spiderwoman tuh smart la!~

Mimie said...

haha.nang cali la odio tok eh.takut la kmk mun terjumpa gan ktk odio.abis kmk jadi ninja turtle gik kelak.ngee..

Anne said...

FnF : hehehe...lawak ehh tapi menghiburkan.

SyedGraphiX said...

hahaha..best gilaa jmpe blogger XD

♥ solehah ♥ said...

huwaa..kmk 1st time ngga pic sis ztie..tp nya dh superb wo.
xsngka mek eh..ptut lh jarg dh muka nya komen2 blog kmk..bz jd spdrwoman..ekeke.. :)

Ninie Nordin said...

aihh. pa kmk g guardian rah satok ri ya sik da pun temu sis v. aihh. sik patuttt.

beruang ya sik comel bha. hahahaha.

miss Fida said...

yah..mun terjumpa kmk mesti ktk terbayang rimo yg rengat nak mkn urg..ahahha...erm..kmk pernah terjumpa ztie..nya ngan en.deng nya..tpi mek sik berani tgur..malu..vivian pun mek ada temu kat spring tpi kmk sik sempat tegur..kelam kabut glak masa ya..eehhehe

SEN said...

terok gilak jati ya..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

aiseh...bez eh..dpt jumpa sahabat bloggers =0).
hehehehe...terhibur mek baca entri tuk..paling bez, dpt nangga muka vivi..kmk sik pernah nangga gambar nya sblm tuk..nangga gambar pusak nya selalu dlm blog nya..
hehehehe ;0)

Ivy Metaga said...

mun terserempak dgn kmk tegur2 juak k, kmk kdg2 si perasan gilak, sb kdg2 dalam gambar lain, kalau tgk real pun lain hahaha...

Jue said...

ku pk nang bena tek tserempak ngan vivi (=

Rudy said...

kisah ini adalah benar belaka..kecuali teddy bear ya lah..hahahahahhaha

Hayati Hamzah said...

terbiut tu apa? sedihnya kurang vocab T__T

VIVIAN said...

hahahhaha...cis..oren itu umpama limau mandarin..sempena CNY tok.. saja maok jadi limau mandarin bergerak..hahaha

cute baby farah!!

Jue : nang bena kmk duak terserempak di guardian.. ya pun..ada la org ya kedak betapok2 jak..

SweetyMui2 said...

haha.nang terang bena lah baju dpakei kak vivi ya smpei silau..kekkeke.ktk kat kch ka?kmk ingat keja kat smjung =_=

erolnukman said...

mun anak ku nanggar aksi ztie kedak ya,kompom nya suka..hahaha

ciK LyndaWawa igUana said...

ktk xpernah jumpa kmk ooo..hehe

Redbloodsnow said...

hahahaha..nang perey mek tetak dia pic² cidak ktk edit...ada² jak ktk tok.

Wahhh byk eh terserempak dgn bloggers. mek juak yg jarang terserempak dgn bloggers..sobsobsobsob

Khairul Antasha said...

hehehe...syg na gmbr yg kmk snap kat supermall ariya kenak delete..eiiiii..lalalalalala

hamzah ian said...

terbaik

Faizal n Fashitah said...

Hi AmirFX,
Yalah... terang woOOOo ekeke. aa Zatie ngan rudy ya lom abis gik nyambut halloween ekeke..

Hi Amni,
Mudahan jak lak temu kitak juak hoh hehehehe...

Hi D_Tieah,
Hehehe..

Hi Siti Mashitah,
Smart giler kan? hehehee...

Hi Mimie,
Uishhh tunggu mek terjumpa kitak jak lak hoh hehe..

Hi Anne,
Hehehe..

Hi Syedgraphix,
Seronok sangat ekeke..

Hi Solehah,
Yalah.. nang jak Zatie ya.. leka nya gago glak jadi Spiderwomen hehehe..

Hi Ninie,
Aiee...pa mek sikda nemu kitak hoh??

Hi Fida,
Lak lak ada mek terjumpa kitak nak hoh. Tunggu jak hoh ekeke..

Hi Sen,
Superhero ba ekekeke....

Hi Vivi Lim,
Yalah..mek 1st time juak nemu Vivi ya koh. Sikda la kecik glak nya aihh ehek

Hi Ivy,
Uishhh mun mek terjumpa kitak ka, mek urang petama nego koh yerRrr eheheh..

Hi Jue,
Nang memena mek terserempak ngan Vivi koh jue XD

Hi Rudy,
Uishhhh itu teddy bear ya adalah crita bena belaka juak ehehe..

Hi Hayati,
Maksud terbiut tu = bengkok secara extreme XD

Hi Beauty,
Hehehehehee... oren hoh ekekeeke...

Hi Sweetmui,
Aok..nang terang aihhhh hehe. Aihh ada mek kat Kuching tok koh ehek XD

Hi Erolnukman,
Yalah...kompom suk anak ko nangga ekeke..

Hi Cik Lyndawawa,
Aok..blom gik mek jumpa kitak koh ehek

Hi Redbloodsnow,
Aaa...tunggu jak tangada jak mek tertemu kitak lak hoh jeng jeng jeng heheehe..

Hi Kerol,
Aieeee..kenak la di delete hoh..yerRrr ehek

Hi Hamzah,
Thanx bro! hehe..