Monday, February 7, 2011

Mari Ber twitter

Assalam and hi bloggers,
Apa khabar korang harini? Hopefully sihat la kan. Okeh entri aku kali ni adalah berkenaan Twitter. So, selain dari berblogging.. aku pun suka gak update melalui Twitter. Anyway, kalo korang follow aku; kat dalam Twitter tu aku gune nickname audioserv. Nickname tu memang lama dah aku pakai.. semenjak dari zaman jadi artis lagi yerRRr. Kalo korang ada Twitter, bleh la add aku dengan mengklik kat imej bawah ni okeh ehek..



Ermmm.. Apa yang best sangat Twitter ni? Well, meh aku explain. Apabila korang dah follow memfollow rakan Tweet lain, maka korang bleh tengok apa yang rakan korang taip. Kalo yang di Tweet tu berbentuk persoalan, korang blehla jawap and bagi pendapat sekali. Contohnya macam imej printscreen kat bawah ni.


Yuppp. Ternyata jawapan yang aku berikan agak munasabah dan berciri 1Malaysia. Disamping tu, aku also sempat Tweet kat mana aku berada masa tu. Tujuannya supaya rakan Tweet senang nak track down aku.. walau dalam jamban sekalipun.

Twitter juga menjadi tempat untuk meluahkan perasaan. Dan apabila korang terbaca luahan dari rakan, korang bleh la bagi jawapan yang bleh menaikkan kembali moral dan semangat rakan korang. Macam kat printscreen bawah ni..


Kadang-kadang, Twitter merupakan tempat paling sesuai untuk menyampaikan berita terkini kepada rakan korang. Bagi aku, apa-apa je berita hangat terkini yang aku dapat; memang aku akan terus Tweet untuk pengetahuan rakan lain..


Oh ya,.. kalo korang bercadang nak Tweet tapi malas nak menaip, korang bleh Re-tweet (RT) apa-apa yang di Tweet oleh rakan korang untuk disebarkan dan dikongsi bersama rakan lain. Contoh macam kat bawah ni, aku Re-tweet kenyataan dari AmirFX yang aku anggap cukup menarik untuk dikongsi bersama..


Aaa nampak tak nama Lisa Surihani tu? Sekarang ni aku follow dia gak woOoo ehek. Tu je la kisah aku dan Twitter. Kalo korang nak buat duit, bleh la register dengan Churp-Churp dan linkkan dengan Twitter korang. Orait apa lagi? mari ber twitter! ehek. Anyway, time to go now. Kita jumpa lagi di lain entri okeh? Till then, have a nice day.. salam and chow! XD

25 org terbiut:

cokobi said...

hahaha..saya suka la entry awak kali ni..sangat berinfomasi dan menggelikan hati..kipidap! lepas membacanya, saya bercadang untuk memiliki akaun twitter sendiri.

Khairul Antasha said...

haha..apa yg d luahkan di twitter adalah lebih jujur....heheheheehe

Amni said...

berinformasi kah? =P aok.. mena la ya.. tapi statement amir ya mesti nya edit.. nang tauk ada jak.. hahaha.....

kamek padah mena.. kamek sik paham pa benda tok.. tapi kamek da acc nya.. hehehe....

fLo said...

hahahahaha...adoiyai....kmk nang salu dpt track ktk plh apa thru twitter...hahahaa..

dh ada fb tok mati kerja...abis la gmba d rogol abg odio...hahaha

VIVIAN said...

kmk sik minat twitter..

Ms Tikot said...

Hehehe... ada jak loyar burok ktk tok, dlm twitter pun ada juak ;-P

srimieracatcraze said...

yobih! nang byk juak twit twit ktk,btw kmk suka guna tweetdeck mun buka laptop, coz bole buka fB skali ngan twitter

Nadhirah-chan said...

twitter walaupun simple tapi lagi best dari facebook . tapi blog tetap dihatikuuu wahahahak :)

AmirFX said...

Wahhh.. Sapa madah bulu aku warna pink? Warna biru lah... hahaa..

wa khairul onggon said...

Twitter best gik dari FB.. FB byk gilak "kerosakan" mata kita dipolahnya kekekeke...

A.s.t.i.n.a said...

sib bait mek sekda twitter...

apa ya kah..?

wa khairul onggon said...

Baruk ku pasan duhal gambar pes ya ada burung indah atas palak.. marek ku bukak sekda pun gambar ya hahaha..

khairul hisyam said...

ada banyak lagi twitter boleh buat. tu la ramai orang suka twitter. contoh hash tag (#), biasanaya orang guna ni untuk promote link blog, website. artis nak bagitau show bila.

Redbloodsnow said...

mek angol ngan twitter koh. nang x paham mek konsep twitter...hahaha

miss Fida said...

mek ad twitter tpi sik aktif..mek sik tauk glak penggunaan nya..laklah mek explore race...mun sik pun amazing race..yah..pa kes kmk tok..ngereco..ngereco kjap lok ah bg odio..;p

Anne said...

isshh best juak bertweet tok. kmk dah bukak a/c last year tp sik pandey makey. kak tok polah a/c baru. Boleh la bertweet2 ngan geng2 bloggers kelak.

willie a.k.a reptoz said...

tWItter? Sik la dolok aku buat.

mahfudzah said...

aku dah ade tweety..tapi mcm xpaham je..haha

Faizal n Fashitah said...

Hi Cokobi,
Okeh jumpa anda di twitter okeh? yerRrr ehek

Hi Antasha,
Yupp..betul itu. Jujur sejujur-jujurnya yerRRr ekeke..

Hi Amni,
Kitak sik paham tweet ka? rajin2 la tweet..bok kitak paham lak heheh..

Hi Flo,
Uihh kitak boh nya... nang hari2 track kamek ekekeke.. Aaa uihh ada ka kitak lam FB terbiut nun? yes! senang nak superimpose tok lak heheheeh..

Hi Beauty,
Aaaa sikpa, lak mun kitak rajin tweet lak, lamak2 mesti kitak minat hehe..

Hi MsTikot,
Uihhh nok nama terbiut.. mana2 tauk ada jak loyar buroknya hehe..

Hi Srimieracatcraze,
Aaaa okai.. tauk mek tweetdeck ya. tapi mek jarang main FB ba. So makei browser biasa2 jak la ehek..

Hi Nadhirah-Chan,
Ha ah betul tu. blog pun memang tetap dihatiku jua yerRr ehek..

Hi AmirFX,
Biru ah ekekeke..

Hi Kaldu,
Sebab ya ku sik suka FB hehehe..

Hi Astina,
Twitter ka.. aa tempat sidak announce simple2 msging, simple2 info, etc la. Nya simple la ehek..

Hi Kaldu lagik,
Aaaa...mejik sik? ekekeke

Hi Khairul,
Yuppp...betul tu bro. bila tag #, ramai yang bleh baca dalam tag yang sama. Setuju sangat XD

Hi Redbloodsnow,
Hehehe...dolok mek angol juak. Tapi nektok easy laa zie ehek..

Hi MissFida,
Sikpa, lam twitter lak kitak explore race amazing race letour de langkawi race ehehehe..

Hi Anne,
Memula memang sik pandei. tapi dah di explore.. memang easy la ehek XD

Hi Willie,
Dah ada acc ka? ehek

Hi Mahfudzah,
Takpaham? paham2 kan lah ek ehek XD

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

kmk sik pandei makei twitter..uhuk..uhuk..(T_T)

Kereta Sambung Bayar said...

kat twitter nie kan lebih cepat update dier..nk tipu 2 mmg ssh la..pasni better org carik jodoh kat cni..lagi baik rasenye..hahaha!

tia said...

semggu skali je tia bukak twitter. haha! =.="

Faizal n Fashitah said...

Hi Vivi Lim,
Sikpa.. bleh blaja bah ehek XD

Hi Kereta Sambung Bayar,
Tu laa.. next time kalo nak carik bini cepat2.. blaja la main twitter ekekeke..

Hi Tia,
Adoiii... bersarang laa twitter tia tu huhuhu...

SweetyMui2 said...

mek dh follow ktk :D

Faizal n Fashitah said...

Hi Mui,
Okeh.. kamek dah add kitak XD