Friday, February 11, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya

Assalam and hi bloggers,
Dalam kesibukan buat keje and at the same time menyiapkan tempahan header, aku tiba-tiba je rasa nak join contest anjuran cik Sophie. Contest ni menawarkan hadiah berupa chocolates woOo. Kalau menang, atleast bleh hadiahkan untuk wifey. Sebab wifey minat chocolate ehek. So kalo korang nak join, bleh la click kat image link bawah ni okeh.




Anyway, untuk contest ni.. cik Sophie mintak aku tunjukkan gambar and ceritakan pengalaman wonderful yang berkaitan dengan gambar tersebut. Okeh, so kali ni aku nak letakkan gambar wonderful ni for the contest..

Owh, So Wonderful!

Sila klik untuk membesarkan imej (1280 x 1024 pixel)

Ceritanya camni. Gambar ni sewaktu aku kat KL dulu. Time tu sempat singgah kat apartment cik Sophie sebab nak tengok jerung peliharaan dia. Ermmm seronok tengok cik Sophie berenang bersama haiwan peliharaan dia tu. Pendek kata, owh so wonderful lah! Errr tapi kan, sapa budak kecik yang berenang dengan cik Sophie tu huh? atau,.. student cik Sophie kot. Maklumla.. cik Sophie ni kan tutor renang kan ehek.

Okeh.. tu je la okeh. Ha'ah.. tu je la.. ehek...



Ok laa.. aku tipu je. Actually tu one of my picture manipulation projek yang aku buat dalam minggu ni. Basically, asalnya penggabungan beberapa pictures as follows..


Dalam 1st picture kat atas tu, mungkin nampak realistic. Tapi aku tak nak nampak realistic sangat. Actually kalo nak tengok final touch dia, rupa more to ala-ala poster/ Dave Hill style la. So kat bawah ni is the final picture manipulation yang baru je siap hari ni.

Sila klik untuk membesarkan imej (1280 x 1024 pixel)

Camne? Ok tak ehek. Actually siap je ni, aku nak masukkan hasil kerja aku kat dalam Deviantart. Maklumla, sekarang ni aku dah ada account Deviantart oOOo ehek. Kalo korang rajin, bleh la jenguk-jenguk kat audioserv.deviantart.com. Well, apa-apa pun.. aku nak gak join contest cik Sophie ni. Hopefully cik Sophie terima la penyertaan aku ni. So untuk melengkapkan contest ni.. aku akan tag 3 orang iaitu..


Okeh.. tu je entri buat kali ni. So apa lagi, join jangan tak join okeh? ehek. Till then, jumpa lagi di lain entri. Have a nice weekend peeps! salam and chow! XD

20 org terbiut:

Sophie Al-yahya said...

huwaahahaha..nak tergelak tgk muka sendiri dalam gambar nih..

anyway, agak lain dari yg lain lah abg odio.wonderful~ noted!

thanks for joining & good luck!!~ =)

srimieracatcraze said...

wowo...photomanip yg best!
aik?kmk pun ada akaun deviantart juak, kt ctok kuroiringo.deviantart.com

SyedGraphiX said...

sangat style!!! jeles2

fLo said...

udah~ mati kerja nk pikir idea camne nk plh entry..hahahaha...

makseh tag...lak mek tunjuk kepakaran mek gk...hahaha...

AmirFX said...

Aiyyaa... Haha.. Aoklah.. Kelak join...

Coffee Girl said...

Berani kitak nikam laptop mek ke dlm air? berani kitk? huuhuhuhu...

miszlullaby said...

saye pon dah join.gudluck^^
comel la sophie dlm tu.=)

ML pun suke usha gmba2 dkt deviantart^__^

ciK LyndaWawa igUana said...

best..pande kitak oowh....

Yann Mazian said...

nang terror. tabik spring toing2 lok kat ktk. hehe.
gudluck! :D

syahira ariff said...

sgt CANTEEKKK
sy sgt mntdgn art kamu
sgt realistik
takde kesilapan pun
da jenguk pun awk punya devianart
=)

hani apandi said...

hahaha, besar juak jerung di inang nya tek ohh.takut juak mek...nang KREATIFF! :D

Faizal n Fashitah said...

Hi Sophie,
Thanx to you too ehek XD

Hi Srimieracatcraze,
Makseh ehek. Mek actually bok jak mukak acc deviantart ya hehe..

Hi SyedGraphix,
Thanx bro ehek. Takpe, hang pun bleh belajar gak bende ni XD

Hi Flo,
Sikpa.. tunjukkanlah kepakaranmu wahai flo hehehhhe...

Hi AmirFX,
Aok jangan sik join ndah hehe..

Hi Coffee Girl,
Hehehe nangga juak kitak laptop ya tek ekeke..

Hi Mizzlullaby,
Hehe wahhhh dah join gak. Abeh arr takde chance la saya nak menang ni huhu. Anyway gudluck to u too XD

Hi Cik Lyndawawa,
Maksehh ehek

Hi Yann,
Makseh Yann ehek XD

Hi Shahira,
Selamat kembali ke tanahair! ehek. Anyway, thanx XD

Hi Hani,
Biasa la.. dah biasa glak nginang jerong ba hehehe XD

Redbloodsnow said...

rajin na join contest..hikss. gud luck faizal! :)

willie a.k.a reptoz said...

Kelak mun aku nganjur contest, kawu mesti ikut. Hahaha!

Nangga gambar ya nang lawak. Gerenti kawu menang. Hahahaa!

Willie a.k.a Reptoz said...

Eh? hilang komen ku tadik.

Willie a.k.a Reptoz said...

Oh ya nya...ahaks! ada pun.

Khairul Antasha said...

eiii..kenak tag.. InsyaAllah mun ada masa kmk join... :)

Faizal n Fashitah said...

Hi Redbloodsnow,
Sikda la rajin ney.. suka jak nak join ba Zie eh hehe..

Hi Willie,
Okeh no problem.. polah jak kontes.. lak ku join heheheh....

Hi Antasha,
Aok.. join jangan sik join okeh? hehehe...

airaniez wirdani said...

Comelnya edit pic Sophie camtu skali..all da best..semoga dapat coklat nak bg wifey..^_^

Faizal n Fashitah said...

Hi Airaniez Wirdani,
Thank you! ehek XD