Wednesday, February 23, 2011

Batsen Dan Robon: Episode 1

Assalam and hi all,
Seperti yang dijanjikan.. kini muncul siri terbaru iaitu Batsen Dan Robon. Untuk episode 1 ni, masih lagi merupakan episode pengenalan. Walaubagaimanapun, Batsen dan Robon tetap beraksi untuk kepuasan peminat yerRRrr. Okeh, so tanpa melengahkan lagi.. meh kita baca!..

BATSEN & ROBON: EPISODE 1

Suatu hari, Batsen dan Robon mengadakan sekatan jalanraya sebab nak carik pemandu yang buat kesalahan dijalanraya. Until mereka menahan seorang pemandu bernama Vivi yang memandu kete yang telah tamat cukai jalan..


Oleh kerana kesalahan jalanraya yang amat berat dan mampu membahayakan kesihatan, maka kete Vivi pun di sita oleh Batsen dan Robon, meninggalkan Vivi dalam dilema..yerRrr


Keesokkan harinya, Goteng City menjadi gempar. Hampir kesemua mukadepan suratkhabar memaparkan kes berkenaan kete Vivi..


Semenjak kejadian tersebut, kelibat Batsen dan Robon tidak kelihatan hampir sebulan. Penduduk Goteng City resah kerana kehilangan superhero mereka. Kemanakah Batsen dan Robon menghilang? tak tauu laaa...


Setelah dua bulan menghilangkan diri.. akhirnya.. superhero kesayangan Goteng City muncul dengan penuh bergaya. Yaaaa.. akhirnya pada suatu malam yang indah, mereka muncul dengan bergaya dan macho nya...
-
-
-
-
-
-


Yaaaa itu dia! kete rasmi Batsen dan Robon. Errr nampaknya dorang menafikan yang kete ni merupakan kete curik. Errr apa-apa pun, aku no komen la hehe. Okeh.. tu je la episode kali ni. So nantikanlah episode seterusnya nanti okeh? ehek. Orait aku nak sambung balik keje ehek. So to all out there, have a nice day.. salam all and chow! XD

32 org terbiut:

fLo said...

hahahaha...cne tuju nya 2 lmk menghilang jak..mek asa jd model loa bib...hahahaha

Faizal n Fashitah said...

Hi Flo,
Nyaduak hilang coz gik modified keta batmobile ya hehehe...

miszlullaby said...

hahaha..kreatif nye!kne g repot neyh..keter curik!

Big Momma said...

saya ingin berlakon dalam drama bersiri anda.... bolehkah? hihhihiihi...

tayar tudung tin milo... hahahaha

A.s.t.i.n.a said...

kah kah kah lucu aieee.. bila tek sambongannya.. promo awal2 ah hari apa kol brapa publish... dapat mek minta cuti time ya..

AmirFX said...

Haha... Sian nar nangga Batsen n Robon ya.. Keta viva curik jadi keta resmi sidak... O tedah.. Lenkali mtk jak ngn sidak Goteng City ya merik loan k meli keta... haha...

SEN said...

loan x diapprove mir, knak blacklist duak2..

Ms Tikot said...

Hahaha... adoh...adoh... knklah nya 2 tok nak curi keta Viva. Tapi stail juak bla dah modified...

HonEyBuNNy said...

heheh....lawak la..kena lnggar katak..ngeh3

d_tieah said...

Da2 jk dialog bla bla bla ya owh..
Hahahaha..
Rim jenama milo???????????

Entry Terbaru: Encik Facebook Saya Banyak Skandal

erolnukman said...

nang tetap berolah juak 2 org tok oo...wpun dah jadi super hero..hehe

airaniez wirdani said...

haha..sian vivi kena curik viva..comella tayar dah jadi logo milo..huhu

SyedGraphiX said...

wahhh...sume kat komen ni ak tgk guna bhasa sarawak eh??? x faham

Faizal n Fashitah said...

Hi ML,
Hehehe repot jangan tak repot! kekekek..

Hi Big Momma,
Uihhh bolehhh..ehehe

Hi Astina,
Owh blehhh.. lak ada sambong lak mek madah ah hehee..

Hi AmirFX,
Ekekeke...loan sik aprup pok eh ekeke..

Hi Sen,
Haaaaa betol! betol! ekeke..

Hi Mstikot,
Brolah nyaduak ya..abis keta urang kenak curi ehehe..

Hi Hoenybunny,
Ha'ah...sempat lagi tu langgar katak hehe..

Hi D_Tieah,
Yalah..errrr rim murah ba heheheee...

Hi Erolnukman,
Biasa la nyaduak ya..tetap brolah hehehe..

Faizal n Fashitah said...

Hi Airaniez,
Tu laa.. bajet murah punye..rim tin milo je la hehee..

Hi Syed,
Ha'ah.. byk gune bhsa Swak. Takpe bro,.. bleh blaja tu hehhee...

SANDRA AZWAN said...

sangat menarik!!;-)

willie a.k.a reptoz said...

hahaha...lawak lawak. batman dan robin.

Menarik cerita tok. kelak ungkah penguin ngan joker gik.

Redbloodsnow said...

hahaha...enjoy mek baca. cepat gik episode kedua ya zal.

hani apandi said...

sik sah mun kmk sik tetak bila jejak belog ktk.lucu ehh.hahaha.kmk tggu nxt episod okay :)

VIVIAN said...

cisss..baru sedar mek kisah tok.

kmk dah renew insurance dan roadtax ok...heheh baru jak tadik..

Belum Ada Nama said...

kekekekee...nang kuat juak imaginasi katon pakpuj kohhhh..lamak juak nya duak ilang tekkkk..kekekeke

Mimie said...

heh.upeng n epeng dah jadi batsen n robon.haha

wa khairul onggon said...

hahaha.. Robon hoh.. otedah sik bait sik jadi Babon hahaha.. adoheh.. Apa no talian Nur hoh? hahaha.. :P

Anne said...

flyover ya macam familiar jakk hehehe...

Jue said...

YOBIH
keta Vdi amik cdak duak
sik ngakuk gik ya
eee
hahaha

Faizal n Fashitah said...

Hi Sandra,
Thanx bro! hehe

Hi Willie,
Yalah...sik lamak gik ada dak penguin n joker nya lak ekeke..

Hi Redblood,
Yahhhh ilek zie...sabar hehehe..

Hi Hani,
Aok sabar jak nunggu episode seterusnya ah hehehe..

Hi Beauty,
Hehehe cun glak kitak bok nak renew hoh ekekeke..

Hi Belum Ada Nama,
Yalah...kotan lamak ilang..dah jadi betmen duak robon dah ya ekekee..

Hi Mimie,
Yalah...dah tukar dah nyaduak ya ekeke

Hi Kaldu,
ekekeke... pahal mok carik talian Nur ndah tok??? ekeke..

Hi Anne,
Haaaa...cam familiar jak kan? kan? ekekeke...

Hi Jue,
Sik ngakuk ka? aieee kacak aihhh ehehehehe

.:: dieylah :: said...

background cita ya cam tauk jak cne..hehe...

leh tahan cita tok...
keta curik k jd keta official dak 2 ya..hehe

kata kila said...

gila smart!!!!!

Coffee Girl said...

Ingat ku Baskin-Robbins tek... alu teringat ku lom makan maca komic strip tok tek... hahaha. kuching ada kah Baskin-Robbin? adush.... rasa nak makan icecream cake..

labulabi said...

hehehe.kacak jalan crita pok.tapi tin melo ya nyuruh aku sakit perut tetak.next episod ples..hehehe

Sophie Al-yahya said...

hahaha..comelnya kartun abg odio ni..
heee..jeles dgn abg odio sbb rajin mengedit gambar..

Faizal n Fashitah said...

Hi Dieylah,
Yalah hoh...tang femiliar jak hoh ekeke. Keta curik ka? errr no komen ekekee...

Hi Kila,
Ye ke? mekaseyy hehehee...

Hi Coffee Girl,
Uihhh macam Baskin Robins jak namanya hoh..mena juak eh eheh. Ermm KCH neyda Baskin Robins eh hehe..

Hi Labu Labi,
Nantikanlah episode seterusnya aa ekekeek...

Hi Sophie,
Aikkk alaa sket2 je edit gambar tu.. takde la hebat sangat hehe..