Wednesday, January 12, 2011

Saya Nampak Objek Ganjil Terbang - Punca AirAsia Terbabas Di KIA

Kuching (11/01/2011) - Ekoran dari kejadian pesawat AirAsia yang terbabas di Kuching International Airport (KIA), salah seorang penumpang mendakwa nampak sesuatu sebelum pesawat berkenaan terbabas. "Saya nampak objek ganjil terbang".. kata saksi tersebut yang hanya ingin dikenali dengan nama Z.T. "Bukan kami je yang terbabas, ada 2 bijik lagi kapalterbang yang terbabas sama. Mujur tak berlanggar sesama sendiri".. jawap Z.T lagi sambil menunjukkan bukti gambar yang sempat dirakamkan ketika kejadian tersebut.

Kelihatan beberapa buah pesawat besar termasuk sebuah pesawat remote control terbabas ketika kejadian


Pihak pengurusan MAB dalam kenyataan rasminya telah membuat rumusan bahawa keadaan ketika itu hujan lebat serta landasan amat licin menyebabkan pesawat AirAsia tersebut hilang kawalan lalu terbabas ke tepi. Walaubagaimanapun, Z.T tidak setuju dengan kenyataan tersebut dan menyifatkan ianya adalah semata-mata untuk menutup kejadian sebenar. "Saya tak puas hatilah!.. rasa macam teraniaya plak. Saya nak pampasanlah!" ..Kata Z.T dalam nada kesal.

J.T kelihatan stress dengan kejadian tersebut

Wakil kami kemudian telah mendapat panggilan dari seorang lagi saksi kejadian untuk mengesahkan kenyataan Z.T tadi. Sekeping gambar yang sempat dirakamkan ketika kejadian, jelas menunjukkan satu objek ganjil berbentuk bujur sedang terbang di ruang udara KIA. Saksi tersebut menyatakan objek berkenaan berlegar selama beberapa minit sebelum menghilang di sebalik awan. Mungkinkah KIA dilawati oleh UFO?

Objek bulat ganjil jelas kelihatan di ruang udara KIA

Beberapa jam kemudian, kami berkesempatan bertemu dengan kapten penerbangan tersebut dan meminta pendapat beliau mengenai kejadian tersebut. "Mata saya tak buta. Saya tak nampak pun UFO" ..kata beliau secara berseloroh. Kapten Khai menolak sama sekali tentang kewujudan UFO tersebut. Malah beliau berkali-kali menyatakan bahawa penglihatannya ketika itu amat jelas dan tidak ada sebab beliau tidak nampak seandainya UFO tersebut benar-benar wujud.

"Hahaha! saya tak nampak pun UFO. Saya tak buta lagi!".. Kata Kapten Khai

So buat pembaca entri ni, terpulang kepada anda untuk berfikir dan membuat spekulasi tentang kejadian tersebut. Gambar yang kami paparkan di sini merupakan gambar penting dan kemungkinan pihak tertentu di dalam agensi kerajaan akan merampas gambar-gambar ini (yerRRrr..)

Anyway, tu je la aku nak crite kat korang. Camne? Saspen tak? hehe. So kita jumpa lain kali di lain entri okeh? So salam all, have a nice dah and chow! XD

29 org terbiut:

VIVIAN said...

ngekkkk juak eh..hahaha ingt bena tek!

pelangi said...

hahahahahahah makin berani mek nak balit kuching bulan 3 tok..hahahh nak nangga objek aneh ya juak..hahah

Mimie said...

wah..ya baruk benar rupa ufo yaa..

AmirFX said...

Mata saya tak buta juga.. hahaa... Kantoi mata kepten julin tegar...

Hajib said...

mun camya la mata pilot.. nang sik konpiden la ku nak numpang nya... hehehe...

Ninie Nordin said...

ngekkk! hahahahaha. ingat gmba mena kapal terempas tek. grrrrrr.

ztie said...

astaghfirullahalazim!! Kenak stress cmya glak upa kamek?? Adoh...adoh... Sine ktk oleh gmbr ya bah? Hahahaha.. Lomm.... Amni jakla pun keja tok...

Yann Mazian said...

hahaha. kmk ingat mena lah tek. haippp. lucu okeyh muka kak zatie & bro onggon ya.. ekekeke.
muka kak zatie memang menyeramkan rah sia. hahaha. :D

miss Fida said...

ahahahaa..sempat ktk ya..kmk tgk title tek sik suspen alu jak..tpi mek excited mok tgk pa ktk polah ngan gambar ya,..

Queen Bunga said...

nasib sikda orang ninggal nak owh. huhu..

syaftome said...

hahaha...
pandei2 jak nya tambah belon 2 buah ya...
ada sigek ya pandei terpacak indah atas tanah...nak kah pelik...haha...

ps: thank god, my boss who was in that plane is safe, even with a heart problem...alhamdulillah...

erolnukman said...

hahaha..zt stress lalu ngmbik dadah...word tok paling ku suka.."Mujur tak berlanggar sesama sendiri"..hehehe

luvYOU said...

hahaha

ingtkan mmg smpai tiga terbabas !!

awak2..thank u tau psl header :)
cantek gile !!

korang-korang..meh nk promote tuan belog nih...
die baru jeh buatkan header baru blog sy..:)
cantik !
terbaik !

thank u eh awak.. :)

nih ade sedikit buah tangan :)

http://endlessofstory.blogspot.com/2011/01/pagi-yang-lain-macam-aje-semangatnya.html

Big Momma said...

kapten khai juling over!! hahahah

fLo said...

ne ndak terhempas...kapten eleng...hahahahaha....

Puteri Zaza said...

wa nak tergelak la..

AinnalinaRamdzan said...

hoho... gney nak balit cuti raya cina tok.... ada rs nak make kapal da kmk tk...haha

labulabi said...

mun camyalah kapten belon x ku mok nait belon eh.nyewa bot jak mun nak g melaya.hehe

Coffee Girl said...

Abang!!!Hehe

Please relink me:

http://coffee-country-talk.blogspot.com/

Mr. Swift said...

Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

HonEyBuNNy said...

baca smbil geleng2 kepala....takot lak nak naik flight..ehhe

Rudy said...

kapitan ya..wakakakkakakaka...

stress upa J.T ya..

Umie Nadhirah said...

eleng..haha

Miecyber said...

Inagtkan UFO betul tadi,,,Hahahahaha..

Persib Bandung nak beli Safee Sali

Redbloodsnow said...

iyerrrr last statement ya nang poyo lah...ahahaha :P

Faizal n Fashitah said...

Hi Beauty,
Yahhh.. nasib bait bukan bena tek hoh huhu..

Hi pelangi,
Yalah...balit gik kitak. Dapat nangga objek aneh ya kekeke...

Hi Mimie,
Yalah...kedak semangka jak upa nya hoh hehe..

Hi AmirFX,
Aok eh.. patut pun sik nampak, mata eleng ekeke..

Hi Hajib,
Yalah..aku sik brani juak eh ekeke..

Hi Ninie,
Kacak sik gamba sidak terempas ya hehehe...

Hi Zatie,
Alu ngucap Zatie eh ekeke..

Hi Yann,
Yalah.. mek takut juak nangga muka zatie kedak ya ekeke..

Hi Miss Fida,
Yahhh...kitak perlu saspen bah hehe..

Hi Bunga,
Yalah...sikda apapa juak ya ba ehek

Hi Syaftome,
Aok eh... plek daa jak belon terpacak kedak ya hoh ehehehe...

Hi Erolnukman,
Kira stylo laa ayat Mujur Tak Berlanggar Sesama Sendiri ya hoh ekeke..

Hi LuvYou,
Ehehe... anyway, thanx coz order header dari saya ek ehek XD

Hi Mama,
Eleng abis ekeke..

Hi Flo,
Aok eh hehehe...

Hi Puteri Zaza,
Gelak jangan tak gelak huhu

Hi Ainna,
Sikpa, jangan takut.. sikda gik dah pilot eleng ya ehehe..

Hi LabuLabi,
Aok eh.. aku ndak brani juak pok eh ekeeke..

Hi Coffee Girl,
Orait! akan dilaksanakan yerRRr ehek

Hi Mr Swift,
Orait tenkiu! XD

Hi Honeybunny,
Takpe..jangan takut.. XD

Hi Rudy,
Ekekeke...

Hi Umie,
Eleng abis aihhh ehehe

Hi MieCyber,
Tu laa.. aku pun ingat UFO betul2 tadi yerRRr hehehe..

Hi Redbloodsnow,
Aok eh...poyo abis la hehhe...

Khairul Antasha said...

hahah..ngekkk... ingatkan bena tek...stress na juak jt ya eh..hahha

░♥si lampu neon♥░ said...

terkujat aku =( woooooooooo


Check it out Entri Paling Best !
# # Lelaki Menyampah Tengok Perempuan Nangis !# #
# Dosa Orang Suka Melambatkan Solat !#

Faizal n Fashitah said...

Hi Antasha,
Mek ingat mena juak ba yerRr hehe. Yalah, Jati ya mala jak stress hehehe..

Hi Lampu Neon,
Jangan terkujat ekeke...