Monday, January 3, 2011

Dorang Tempah Header, Aku Terus Buat

Salam n hi all,
Last week was quite busy for me, selain dari mendapat tempahan untuk wedding picture manipulation, aku also dapat tempahan from other bloggers untuk Blog Header. Alhamdulillah rezeki setakat ni sentiasa ada. Dan kepada sesiapa yang berminat untuk menempah Blog Header, aku charge cuma RM10.00 sahaja. Korang boleh email aku di


Anyway, berikut antara projek yang agak exciting sepanjang minggu lepas:

1. Blog Header untuk akuserabut.blogspot.com


As requested by Aran aka tuanpunya blog, dia nakkan Blog Header yang simple with only black and white color. Even menggunakan 2 warna asas ni, agak mencabar gak la. Nasib baik dapat disiapkan on time. Overall design agak bersahaja and cool yerRrr.


2. Blog Header untuk mstikots.blogspot.com


Mstikot inginkan Blog Header yang boleh blend dengan keseluruhan theme blognya. Memandangkan aku tak pernah guna angels dalam mana-mana header design, so why not aku cuba masukkan dalam design and hasilnya alhamdulillah menjadi gak ehek.


3. Blog Header untuk my270view.blogspot.com


Masa design Blog Header ni, aku tengah blur. Kebetulan time tu aku tengah main koyak-koyak kertas. So tiba-tiba terpikir untuk create header yang beralaskan kertas. So dari situ la timbulnya idea sampai terbentuknya header ni. 270 view, that means 0 - 270 = mendatar la tu. So aku create la some views yang selalu kita akan nampak everytime datang ke Kuching (Since ownernya Sarawakian). Alhamdulillah Vivi aka tuanpunya blog suka dengan design ni.


4. Blog Header untuk wanizwan.com


Tuanpunya blog, Wan Izwan inginkan Blog Header yang simple yet profesional. Mula-mula tu memang agak kekok la memandangkan aku jarang design header yang simple-simple. Thanx to input and suggestion dari Wan Izwan sendiri yang banyak menolong aku dalam menghasilkan design untuk Blog Headernya.

Korang kenal Sophie Al-Yahya tak? Well, tak sangka cik Sophie ni suka layan blog aku. Malah, cik Sophie siap buat entri pasal blog yang dia suka terjah and blog Terbiut adalah antara one of her favourite. Terima kasih banyak-banyak ehek. So sebagai membalas jasa baiknya, aku cadang createkan satu Blog Header istimewa untuknya. Sebagai seorang blogger girl, aku rasa Cik Sophie pasti suka jenguk blog Ben Ashaari kot. So apa kata aku create Blog Header dia ala-ala bro Ben punya header. Ok tak?


Camne? ok tak? Errr.. tapi masalahnya, body cik Sophie takde la berketul-ketul camtu kan. Nanti tak pasal-pasal plak bro Ben saman aku adeh. Takpe la cik Sophie, aku dah designkan one unique header especially for you..


Suka tak cik Sophie? kalau suka, sila email saya untuk dapatkan original Blog Header awak. Yang kat atas ni cuma sample je okeh. Theme Blog Header cik Sophie ni aku buat style pop-art comic. Dan kepada bro Ben, apakata aku create new header baru untuknya sekali.. and kita guna theme yang sama gak (pop-art comic) bleh? XD


Amacam bro? So kepada bro Ben Ashaari (tak tau la dia baca ke tak entri ni ehek), ..kalo bro suka, sila email saya untuk dapatkan original Blog Header ni okeh. Free of charge ni. Sekadar sumbangan aku lepas superimpose muka cik Sophie kat photo bro Ben hehehe. And kasi tukar skit la header lama kat dalam blog tu ehek.

So that's all for now folks. Next time kita jumpa lagi okeh? Till then, salam all.. have a pleasant day and chow! XD

62 org terbiut:

Hajib said...

wahh.. bagus sekali bro... boleh lah aku mengindahkan lagik blog aku sempena tahun baru tok... i'll email u bro..

syaftome said...

hmmm...kacak pop art comic ya...
dpt tauk benda baru aritok...

ps; w/pun simple, tp cantek...itu yg penting...

Amni said...

kamek mok juak... lak mek email kitak k... =)

Mimie said...

Wow~Gempak eyh!

aRaN said...

Nice bro...all da best !!!

erolnukman said...

bisnes kin maju ehh...alhamdulillah..mest best kan.

ciK LyndaWawa igUana said...

kacaklaa!!!!=]

d_LA said...

wahhhhh..bergaya sume2 tuh..bestnye, bile nak pndai wat camtu gakni..wuwuuu..

CoKeLaT-RaWkZ said...

Ola,

if like dat aarrhh.. boleh sik mun kamek beli header dari kitak? Hmmm.. macam sik timbul lah my header ya.

OK, mun ada masa kamek email kitak, madah apa2 kriteria yang suit my personality OK? don't worry, akan dibayar hehe..

FarhanaFabulous said...

creativenyeee...following...

AmirFX said...

Kacak ehhh... Polah kontest gik... Pemenang dapat header baru... haha..

Rudy said...

yah..ku mok juakla kelak...lak ngator ngan dirik..eheheh

patut ada service pimp blog sekali bah..dari header, ke template

noor said...

nice header...
leh tempah gek nih huhuhu

fLo said...

yahhh...alu berbisnes...hahahah...chia mek lak oo..jgn lupak ya...

HonEyBuNNy said...

wah...cantik la.....;-)

Sophie Al-yahya said...

thanks bro!!!!

heeeeeee...ok nanti sy email trus.. =) =) =)

luvYOU said...

uuuuu~
mcm nk tempahlah
boleh ke? :)
tapi cane nk gtau eh ciri2 yg kite nak tuh..(serius nih :)

Faizal n Fashitah said...

Hi Hajib,
Bolehh... just email me okeh? XD

Hi Syaftome,
Yahhh blaja benda baru hari tok hoh hehe XD

Hi Amni,
Okeh no problemo. Just email mek XD

Hi Mimie,
Gempak ka? simple2 je tu hehehe..

Hi Aran,
Thanx! XD

Hi Erolnukman,
Aok...`mest' best heheheh...

Hi d-La,
Uihhh mesti la pandaii..hehhe ;P

Hi Cokelat-Rawkz,
Boleh, no problem. Just email me okeh XD

Hi Farhana,
Thanx! XD

Hi AmirFX,
Yahhh polah contest ka? ilek lok huhu...

Hi Rudy,
Okeh no problem bro.. tempah jak lak huhu. Aaa akan bakal ada service pimp blog skali klak XD

Hi Noor,
Bleh.. just email me okeh? XD

Hi Flo,
Aok sik mek lupak Flo ba heheheh...

Hi HoneyBunny,
Mekasey XD

Hi Sophie,
Okai you're welcome XD

Hi Luvyou,
Ha'ah.. just email me kat semangka_land@yahoo.com and apa-apa ciri yang awak nakkan, kita bleh bincang through email okeh? XD

Ms Tikot said...

Makin maju bisness header ktk eh... Klk kmk maok order agik ok.

mysimplylife said...

aloha..lama x skodeng cni owh.
how are you? anyway happy new year to you k. Take Care

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

canteknyaa header;)

BSI-BSR-VIVIAN said...

cantek header no.3 ya lok..pheeewwiiitt!! hahaha

SweetyMui2 said...

aihhh..kacak ktk polah..mok kmk order juakk.hee.lamak gilak dhkmk pkei header kmk ya..huuu

willie a.k.a reptoz said...

Yo bro. lamak juak carik raksaksa utk header aku eh. HAhahaha! Anyway, sebab ku tok mintak polah free, sikpa lah bro. Ku tauk u busy juak. Ahaks!

p/s: Kacak header ya.

Anne said...

best ehh..mok juak order tapi sik tauk apa 'konsep' header best pakey blog kmk :)

BEN ASHAARI said...

hahaha..adeh... thanks bro ..

Shahazrin said...

tolong, nak buat jugak.. boleh x??

Amni said...

serius lepas tok up la trafic kitak.. Bro Ben ya dah masok sitok.. hahaha... baruk nak madah ngan kitak.. sekali dah ada komen.. yerr.... hihihi... murah rezeki kitak bang odio... hehe

PuPeL said...

saya tadapat ke? hehehe :)

Hanim Mahali said...

semua chantek chantek... sangat teruja tengok... nak jugak tempah... tapi layout sedia ada ni sesuai ke letak header... ehhmmm...=.=

hasrul hassan said...

Salam . .
sungguh kreatif

anies anessa said...

cantek...
tp template oulak xlawa..huhu

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

ehhh..smart giler.!

deqdeq said...

wah...cantil-cantiknya header ni semua....mcm mana nak tempah? berapa lak bayarannya?

cantikla..leh ajar tak...

deqdeq said...

adeh...sori...tak perasan lak dah bgtau kat atas tadi harga dan cara nak tempah...sbb excited sgt DeQdeq tgk header2 tu..heheh

Loyar Lawa said...

cool cool... cntekk sngtttt

maCy said...

spesel ea sophie :)

una berry said...

lawa n unikla ur headers
nak jugaklah
kalau rm10 tu harga mula or mmg harga fix?

Sunah Mohammad said...

salam..orang sarawak padu..bagus2~ hehe..pandei design owh..kacak2~

Khairul Antasha said...

ktk org swak duhal..hahaha...

pemes dh ktk nektok..semoga bisnes ktk terus sukses!!!..sukses!!..

trepik! trepik!.. :P

Faizal n Fashitah said...

Hi Fifiey,
Thanx XD

Hi Beauty,
Phewittt! hehe

Hi Sweetmui,
Email jak kamek mun mok tempah header XD

Hi Willie,
Ilek lok bro.. lak2 ada header baru u hehe XD

Hi Anne,
Sikpa, kamek boleh mikir konsep header k kitak XD

Hi Ben,
Thanx bro! sila email saya untuk dapatkan header baru bro tu orait? XD

Hi Shahazrin,
Boleh, harga cuma RM10 je XD

Hi Amni,
Alhamdulillah rezeki 2011 XD

Hi Pupel,
Nak tempah? email je saya okeh? RM10 je ehek

Hi Hanim,
Pasal layout should be no problem. Saya bleh usahakan supaya header baru awak akan blend with your layout XD

Hi Hasrul,
Thanx bro! XD

Hi Cik Yuki,
Thanx ehek

Hi Deqdeq,
Okeh sila email saya nanti okeh? ehek

Hi Loyar lawa,
Thanx XD

Hi Macy,
Saya ni buat je.. janji sophie suka hehe..

Hi Una Berry,
RM10 tu standard harga header cam kat entri ni. If header yang besar n complicated (cth: Macam header Blog Terbiut), harga will be around RM30-40 ehek.

Hi Sunah Mohamad,
Yuppp ehek. Maksehhh aaaa XD

Hi Antasha,
Eppp eppp...trafik ekekee. Anyway, thanx ehek XD

kay yea said...

cun bro..cm berminat~ :)

Nadhirah-chan said...

C.A.N.T.I.K.
rambang mata tengok @_@
boleh curik tak semua ni ?
buat yang lain la untuk diorang ok ?
hehe :)

Redbloodsnow said...

EEE MEK MAOKKKKK FAIZALLLL MEK MAOOOKKKKKK! KATOK MEK EMAIL TAK ONCE FREE AH.,

TAK X PADAH AWAL ADE NYEDIA KHIDMAT GTOK...HEHE

♥e'in♥ said...

wah.. cantik2.. mmg kreatif laa.. =)

.::: Princess MOMOY :::. said...

comel giler header bro ben
dear amik tag
http://princess-momoy.blogspot.com/2011/01/my-22-minutes-survey.html

Saya Blogger TERENGGANU

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

kata kila said...

huahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cun cun belakaaa

d_tieah said...

Kacak aie nak banner ben ashari yg dh d renovated ya..
Haha..

AinnalinaRamdzan said...

molah header jak ka? Ad perkhidmatan molah banner? huhu

Sophia Rani said...

awesome!!!

^___^

Faizal n Fashitah said...

Hi Kay Yea,
Thanx! XD

Hi Nadhirah-chan,
Time Kasey. Aaa epp epp! nanti marah tuanpunye header tu kang huhu

Hi Redbloodsnow,
Okai No problem ehek XD

Hi Ein,
Thanx Ein XD

Hi Momoy,
Thanx XD

Hi Killa,
Thankkkkkkkkksssssssssss Killaaaaaaaaaaaaaaaaa huhuhuh...

Hi D-Tiah,
Kamek suka juak nangga aihh hehe..

Hi Ainna,
Molah banner ka? Adaa.. bleh tempah ngan kamek juak XD

Hi Sophie,
Thanx! XD

Hafidzah Hafidz said...

wa waaaa~ berniaga ea..terrer nye bt header..semua cantek2..creative sangat2 heee ;)

AinnalinaRamdzan said...

Wah! Ini suda bgs. Brapa ho? Sm mcm header juak ka?

Faizal n Fashitah said...

Hi Hafidzah,
Takde la terre sangat.. biase2 je ehek. Anyway, thanx XD

Hi Ainna,
Yuppp... harga sama ngan header. Kamek merik flash banner XD

Felicia F. Ramzi said...

kamek memula pelik kenak kitak sik makey bahasa srwk gik dah untuk blogging. (kotan lamak sik ngabas) tauk2 bila masuk banyak dah upgrade blog ktk bang odio.. rezeki anak, your blog has turn to your business.. :) kamek suka picture manipulation.. very very artistic..

Anne said...

Ok thanks..kitak pikir & design, kamek bayar :) wahhhh!!

Faizal n Fashitah said...

Hi Felicia,
Haaa...tekejut sik kitak nangga huhu.. XD

Hi Anne,
Okeh boleh...no problem ehek XD

hamzah ian said...

gile smart.. keh keh keh

wmi said...

Thanks sebab buat header for my blog...

Mizz Farah said...

kalo exchange banner cam kat atas tu leh wat x??

aRaN said...

gila serabut hehehehe

MiSsJue said...

nak tempah! dah send email..hope can hear from u soon :)