Wednesday, January 26, 2011

Awal Pagi Lagi Dah Saspen

Salam n hi bloggers,
Korang nak tau? Yuppp, awal pagi lagi dah saspen. Bukannya apa, awal pagi lagi handphone aku berbunyi. Mula-mula ingatkan wifey or parents, atau member or client nak bagitau something important. Rupa-rupanya sms ni yang aku dapat..



Kacau betul. Haihh apa la nak jadi dengan dunia sekarang. Macam-macam je helah nak menipu. Tak tau la ntah brapa ramai yang dah tertipu dengan sms camni. Mau taknye.. mungkin dalam 10 orang, atleast sorang yang dah terpedaya. Anyway, lepas je aku tengok sms tu tadi.. agak bengang gak la. Ye la.. arwah ayah aku dah lama dah meninggal. So aku decided untuk reply balik sms tu..


Mula-mula tu nak gak mencarut dalam sms.. nak letak

`FCUK YOU!'..

tapi takpe la, tak elok marah-marah awal pagi kan ehek.
Wokeh, hari ni aku cukup bizi betul. Selain dari menyiapkan tempahan-tempahan header, pic editing, etc.. aku pun bizi gak promote blog aku ke hulu ke hilir. Naper plak baru sekarang sibuk nak promote kan?


Well, actually main reason aku promote ni becoz of header Flash kat atas tu. Haaa... nampak tak? tu haa kat atas blog ni haa. Well, sekarang ni aku dah officially bukak kedai online untuk sesapa yang nak tempah Blog Header, Banner, Icon, Flash Design dan Photo Editing. Korang click la kat button enter tu.. kat dalam tu korang bleh tengok sample kerja yang dah siap serta dengan harga tempahan. Senang je kan? ehek


Anonymous: Eh.. betul ke aku bleh buat Flash design ni? Macam tak caye plak. Kalo betul, naper taknak create blog header Flash untuk blog ni??

Aku: Haaaa... korang tak caye ek? Nah tengok blog header aku ni yang telah di Flashkan ehek..


Bukannya aku taknak. But saje taknak memberatkan blog. Dahla macam-macam images terpampang dalam blog ni. Cukupla sekadar guna header yang ada sekarang. But anyway, kalo korang nak gak tempah header Flash,.. haaa silakan. Saya sedia membantu anda! yerRrr

Oklah all. Tu je la entri aku buat hari ni. Saspen tak? hehe. So to all, take care.. have a nice day, salam and chow! XD

29 org terbiut:

erolnukman said...

kahkahkah..nang patut nak d reply kedak ya..
bukan2 nipun ya...siap nyuruh sik payah call gik..

pelangi said...

owww tedah sian kitak..sabar ah..macam2 jak kat dunia tok koh.
owhh mek nak tanya kawan mek nak suruh kitak polah blognya..tukarnya pun background belakang jadi putih..then tulisan hitam...nya mok kitak polah header juak..bapa tak ambik bayaran mun camya???

uSu iJamm said...

mun aku, kompom 100% ku repot ngan polis. Senang nak detect coz semua nombo mesti diregister. Member aku dah penah kenak dolok, tapi zaman ya nombo belum register. Repot, jangan x repot.

nelly said...

haha .
sabar saja . . .
ini memang tipu !
nelly dulu kena . . .

AmirFX said...

Wasehh.. Semakin rancak jak tok.. Jadi share holder buleh sik? haha..

AmirFX said...
This comment has been removed by the author.
Ms Tikot said...

Hehehe... baruk beberapa hari ya tek aunty kmk ada juak nerimak sms bunyi ya. SMS spamming ;-P

una berry said...

sapelah ayah tu ek?
my sis pun slalu dpt
tp sms tu kdg2 mcm org indo yg sent
seingat kitorg ayah kitorg xlak sms cmtu
hehe

syahira ariff said...

seyes cntik header flash ni
caner eh buat effek ala ala kilat?
guna photoshop jgk ke?

anyway,sy pun pna dpt mesej mcm tu
tp x pnah lyn
serabuuuutt!

labulabi said...

hebat org ya owh.leh ngakuk jadi ayah gik.wakakaka.kenak x balas ngan jawapan kawkaw tek pok.hehehe.best ayat merah ya tek.hehehe

fLo said...

hahahaha...adoh eh...lucu na juak...bebek jak org ya bc nk...

woot ada business dh eh...yerr...

VIVIAN said...

yah..gik asa org antar msg kedak ya..ehehhehe


kretif ktk ow...

Big Momma said...

suka mek nanggar iklan kitak ya, nok everyday ya melantak-lantak on sale...

boleh sik molah senduk melantak kuali juak, or palak big momma ngempas keyboard.. mauk order juak kelak...heheheh

Khairul Antasha said...

hahaha..sms ya lok..ngokngek ada jak


nang kreatif ktk tok... trepik! trepik!..

Fairus Bin Mamat said...

MESEJ CAMNI MEMANG POPULAR SEKARANG.. WIFE SAYA PON DAH KENA..

makcikkantin said...

Salam,
Berminat dgn header tapi harap dpt clarify beberapa kemusykilan....
- i like having family picture as header...kalau dah tempah header, i will definitely send you one kan.
- kalau i decided to tukar gambar family sahaja ( banner tempahan masih maintain), can i do it myself or kena buat lain? Reason; one a while, i will change the gambar.

Maaf ye, i need to browse more of yr blog, maybe info ada dlm tu...tapi harap dpt clarification di atas.

Faizal n Fashitah said...

Hi Erolnukman,
Yalah..plek2 jak urang nektok hoh ekeke...

Hi Pelangi,
Aaaa kitak mok mek molah quotation ka? bleh.. email jak mek kat semangka_land@yahoo.com okeh? XD

Hi SuIjamm,
Yahhh...bleh juak hoh. Mok ku mereport juak tok hehe..

Hi Nelly,
Tu laa.. agak2 wajar tak kalo saya report? ehek XD

Hi AmirFX,
Yahhh....alu jadi shareholder eh. Blehhh.. lak rondeng ekeke...

Hi MsTikot,
Biasa la ya. Geney ndak ka sidak oleh nomo kita hoh?

Hi Una Berry,
Tak tau la plak. Mungkin laa orang indon kot. The way dia spelling pun macam bukan orang msia la..

Hi Syahira,
Ha'ah.. saya guna photoshop, lightwave n flash ehek. Uihhh awak dapat mses tu kat Egypt ke? jauhh nyee... :O

Hi LabuLabi,
Uishhh paksa ku sensored2 pok. Simok nak lebeh2 ehehehe...

Hi Flo,
Tandahnya..sak nya bebek ekekeke...

Hi Beauty,
Yalah...kedak ya reply bok bagus ehehe. Aaa mek kretip ka? biasa2 jak eh. Kitak kretip juak ba XD

Hi Mama,
Yahhh Mama lok ekekek. Blehhh... berik jak gambar mama.. lak mek molah kitak ngempas2 kibod ekeke..

Hi Antasha,
Ngokngek hoh.. saba jak la hehe. trepik! trepik! ekekeke :P

Hi Fairus,
Tu la.. ntah brapa banyak dah dorang ni untung kan..

Hi MakcikKantin,
Aaa...pasal tempahan header tu ke?.. ermm actually header yang saya kasi mostly yang takbleh di edit (flatten images - jpeg, png). Unless kalo nak gak edit, saya bleh kasi dalam PS format. Tapi awak nak kena ada Photoshop la in order to open the file. And harga for this PS file plak, saya akan charge mahal skit (Around RM30-40 depending on the design). Untuk keterangan lanjut, awak bleh la email saya kat semangka_land@yahoo.com okeh! XD

Eel said...

aduhhh, kenak org mcm ya wujud???? =.=" seriously, why???

SyedGraphiX said...

nak banner flashh.. tp nak free.
boleh?
hahahhaa ;P

♥e'in♥ said...

agak2 mahal x faizal amek lau nk tmph??

yg sal sms 2,, dh ramai kot yg kena.. huhuhu..

tia said...

tia pon dapat msg neh! semlm! geramm betul!! sucks!!

d_tieah said...

Paloi jk msg ya..
Macam2..
Maju bisnes ktk owh..
Hehe..
Bgslah, rezeki kan..

willie a.k.a reptoz said...

Macam jak org mok nipu tok eh! Mun aku kasar sikit aku jawab. Hahaha!

Bisnes dah bagus, kira orait lah. Semoga berjaya!

SweetyMui2 said...

ada mek denga kes tok.nipu jak keja..huhuhu..btw, ktk polah flash juak..wahhh..terer eh

Faizal n Fashitah said...

Hi Eel,
Biasa la... dunia dah makin modern.. urangnya pun makin plek2 hehe..

Hi SyedGraphix,
Uihhhh bolehh.. aku kasi free je. Tapi pastu bayar la eheheheeh...

Hi Ein,
Untuk hedar Flash tu ke? Ein bleh check kat dalam Terbiut e-shop tu k. Kat situ ada pricing skali XD

Hi Tia,
Aaa biasa la tu. Skarang ni macam2 je helah nak dapatkan duit hehe..

Hi d-Tieah,
Yalah hoh ..nang jak paloi hehe. Anyway, rezeki header ba hehe.. XD

Hi Willie,
Ingin nak jawap kasar.. tapi gik masih dapat bersabar hhehe. Anyway, thanx bro! XD

Hi Sweetmui,
Yalah hoh..sikda keja lain nak menipu jak2 hehe. Aok..mek molah flash juak ehek. Uishh sikda la terre ney mek tok ehek XD

SyedGraphiX said...

la..kalau da free pastu bayar x namenye free la. haha

Faizal n Fashitah said...

Hi SyedGraphix,
Takpe.. biar mula2 je free.. bab kene bayar pastu tu lain crite la hehehehehe....

Redbloodsnow said...

HAHAHA..PALOI MSG YA JUAK..HUHU. BTW, KTK PUN HEADER NANG RAGET. MEK SUKA :)

Mohd Nasharudeen said...

hahahaha, steady li kau nyawap urang ya, kita nak ka sarawakian, ne da klaka melayu bakuk sesama family...