Sunday, January 23, 2011

Aku Buat Header Dalam Keadaan Flu

Salam and hi all,
Sepanjang minggu ni cukup bz.. dah la kena serang flu. Almost sefamily kena flu. Tapi dalam keadaan kurang sihat camni pun, aku gagahkan diri (yerRrr..) untuk menyiapkan header yang ditempah oleh client aku. Yuppp. aku buat header dalam keadaan flu yang amat teruk. Orait! seperti biasa, aku akan design based on apa yang client aku mintak. So in otherwords, setiap design akan berbeza-beza depending dengan taste client.

Anyway, meh kita berkenalan and jenguk-jenguk blog client aku ni..


1. Header yang dah siap dan telahpun dipakai oleh tuanpunya blog.










2. Yang bawah ni plak header yang belum lagi diclaim. So kepada tuanpunya blog, kalo korang terbaca entri ni, sila email aku untuk urusan pembelian header ni okeh. Thank you! ehek XD





3. Dan yang ni plak, merupakan header yang kena reject. Yupp. Tak semua header yang aku buat ni bersesuaian and disukai oleh client aku. So jangan sangka bisnes header ni semua menguntungkan. Dalam dunia bisnes, pasti ada ruginya. Tak semua taste client kita bleh realisasikan..

- Si Tia ni mintak aku designkan header yang glamour, ala-ala header artis la kan. So bila sebut pasal artis ni, aku lebih prefer influence dari Hollywood. When talk about Hollywood, tentu dalam otak korang akan terbayang movie Hollywood. So basically, aku design something daripada logo pengeluar movie Hollywood la untuk header si Tia ni..


- Hamzah nakkan header yang spesel. Kena ada elemen terbang-terbang. Tapi dia tak nak burung yang terbang. So aku create la suit roti yang bleh terbang. Hasilnya, camni la..


- Tajuk blog client aku ni plak is `Life is Unpredictable'. So aku create la situasi yang kita tak bleh nak predict walaupun blog owner posing dalam keadaan comel.


Well, tak bleh nak cakap apapa la. Mungkin silap teknik during design header dorang ni kot. Kira rugi gak la. Well, biasa la bisnes kan. Okeh, tu je la entri buat kali ni. Kepada sesiapa yang nak tempah header tu, bleh la email aku kat


Harga murah je, bermula dari RM10.00 sahaja. Kalau design header yang complicated giler, the price might be around RM20.00-RM30.00. Tapi jangan risau, header yang kat atas ni semuanya RM10.00 je tau ehek.

So till then, kita jumpa di lain entri. Salam all and have a nice day. Chow! XD

24 org terbiut:

HonEyBuNNy said...

waduh...cun la semua header neh...nti ila fikir dlu eh.....;-) sempoi ah..terbaik.

Khairul Antasha said...

hehe..header last ya lok..hahaha.. header kmk kacak juak..hehehehehehe

VIVIAN said...

gelik mek tga amir ya eh!! haha

smua kacak koh

Fairus Bin Mamat said...

CANTIK2 SEMUANYA..

kucingorengemok said...

hahaa, jangan jual! jangan jual! saya nak claim sekarang juga!!

(internet slow la hari ni, urusan jual beli agak terbantut) :)

Ms Tikot said...

Kacak2 jak header nak dipolah ktk ya eh... ;-)

.:: dieylah :: said...

nang best la... semua luar jangkaan..hehe...best2...

tia said...

arghhhh! tidakkkkkk! haha! kelakar je ouh!

tp yg atas2 sume cannnntik! ;)

Redbloodsnow said...

w/pun polah header dlm keadaan flu
tp hasilnya ttg superb! caya lah ktk

[tErOmPaH bIrU] said...

bagus business ohh.. ktk nang superb kreatip laaa.. cayalah ;D
get well soon bro :)

bujal X said...

tempahan kali ke dua ada spesel price tak?

haha~

qasehraihan said...

waaaa...my one ada ctu..mksih banyak..
best kerjasama dgn awk..
jgn serik utk terima tempahan sy lagi..mksih byk2..hehe

erolnukman said...

yang riject ya aku suka header hani...stail...hehee

eira said...

tqvm bro :)
suke..suke

Umie Nadhirah said...

HAHAHAHAHAHAHAHHA! Adohah,roti terbang ya kacak abisss XD

MASZ said...

oooo tedah.flu duhal..hehe..nway,header2 d polah ktk ya kacak eh..=)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sgt kreatif. tahniah dpt selesaikan wlupun dlm flu.

hani apandi said...

hahahaha.
thumbs up!


header kmk lokk, nang sik d jangka.
ganas ada jak rupa..berdarah2 jak gikk..adoiyaa..hehe..thanks! :)

senyum2 tetak sorang jak kmk entam ktk.rumate kmk alu goleng2 tetak :P

Heidi Shafiq said...

wow giler dasyat n kreatif.. ni yg terase nk wat header ni..

AmirFX said...

Mudahan Hani sik mtk header ya.. haha... Nang kacak header polah kau tok... Thumbs Up!

Tina Johari said...

kacakkk kacakkkkk

Faizal n Fashitah said...

Hi Honeybunny,
Orait... just email je saya nanti orait? XD

Hi Antasha,
Uishh header kitak pun kacak juak ba yerRr heheh...

Hi Beauty,
Gelik ka nangga Amir? ekekekek...
Anyway, makseh aaa XD

Hi Fairus,
Thanx bro! XD

Hi Kucingorengemok,
Hehehe...awak dah dapat pun header tu ehehe :P

Hi MsTikot,
Makseh ehek..

Hi Dieylah,
Makseh...apa kata kitak ngoder juak hehe..

Hi Tia,
Hehehehe...
Anyway, thanx Tia! XD

Hi Redbloodsnow,
Hehehe...sakit juak design dalam keadaan flu koh hehe. Anyway, thanx zie!

Hi Terompah Biru,
Maksehh ehek

Hi Bujal X,
Uihhh nak tempah lagi ke? bleh negotiate hehehe..

Hi Qasehraihan,
Hehehe thanx awak. Takpe, seronok buat header untuk client.. so takkan serik punye hehe..

Hi Erolnukman,
Aok...gaok hoh ekeekek...

Hi Eira,
Welcome Eira XD

Hi Umie,
Yalah...ney ndak header nak kenak reject hehehe..

Hi Masz,
Maksehh ehek..

Hi Fifiey,
Thanx Fifiey.. tension gak buat keje time flu hehehe..

Hi Hani,
Ekekeke... gaok hoh header ya hoh ekeke..

Hi Heidi Shafiq,
Buat jangan tak buat... murah je header tu hehehe...

Hi AmirFX,
Ekekek...tekejut nangga hani makei juak header ya ekeke. Anyway, thanx!

Hi Tina,
Thanxx! XD

Anne said...

nang best2 jak header dipolah ya...so creative. Tahniah!!! :)

Faizal n Fashitah said...

Hi Anne,
Thanx Anne! Aaa boh lupak amik header kitak ah! XD