Friday, January 28, 2011

Aku Buat Header, Tapi Entri Ni Simple kan?

Salam All,
Hari ni takde yang special la tentang entri ni. Cuma nak tunjukkan blog header yang telahpun disiapkan dalam tempoh seminggu ni. Ye la kan, since aku buat header.. so tak salah la aku promote sekali link customer aku kan ehek. So kepada customer aku, terima kasey la banyak-banyak. Tanpa anda, siapa la aku.. yerRRr ehek.

1. Okeh, meh kita jenguk-jenguk and berkenalan dengan customer aku meh!..




Anne nakkan header yang macam fairytale. So aku create la based on her taste. Alhamdulillah she likes the design. And aku pun suka gak becoz Anne ni memang very good pay master. XD



So far Ainie nakkan design direct from pemerhatian aku on her blog theme and daya kreativiti aku sendiri to make the header blend. Sekarang ni Ainie masih busy dengan study nya, yet belum lagi claim headernya yang dah siap ni.



Diana ni, also very good pay master. Sepanjang design stages, dia memang very helpful la especially part overall theme yang dia nakkan.



Seronok buat header untuk Ida. Dia memang suka bende-bende Kawaii ni. Walaupun aku ni laki, aku sedaya-upaya cuba gak menyelami dunia Kawaii ni. Alhamdulillah dia suka dengan my design ehek.



Simple yet colorful design, as based on overall blog theme dan color yang owner dia nak. Also, Nadya belum claim lagi headernya yang dah siap ni.


2. Dan ni plak, Header yang di Reject.

2a. Kila (www.katakila.com)

Aiyakk sori la Kila. Masa baca requirement Kila dulu, dia minat kat Star Wars. Pastu dia nakkan header dia nampak hi tech. So aku buat la header dia jadi camni..


Tengok tu, siap ada penampilan manje bro Onggon lagi tu. Anyway, Setiap keje pasti ada yang kena reject. Takpe la Kila. Gune je la header yang ada sekarang kat dalam blog awak tu ek. Saya redha la design ni kene reject.. adeh.

So tu je la folks! Camne? entri ni simple kan? yerRr egek. Arghh perut dah lapar dah ni. Jom pergi makan jom! Till then, salam all.. have a nice weekend and chow! XD

13 org terbiut:

Nadhirah-chan said...

wahh , semua best2 . design satu kat saya . kihkih :)

AmirFX said...

Haha.. HEader last ya ada juak masuk muka onggon. haha...

VIVIAN said...

kacak eh...tp yg last ya juak lawak..

New Entry "Jam Fossil Sudah Sampai"

New Entry "Bobo Katarak"

Yann Mazian said...

hehe. lucu muka bro onggon ya bah. redha jak mbak penyapu ya. ekekeke.
header ya semua kacak eh. klak2 mok order ngn ktk eh. hihi. :D

Mimie said...

waa..nang santeq..kmk masih belom berpeluang gik molah header santeq n ngoder header.kelak2 i.Allah.keep it up!asah sampei tajam!

wa khairul onggon said...

Patutlah ku makn kuih cuco badak tang sendak jak rasa geruk.. hahaha.. adoheh... haippp! paluk ngan penyapu lak.. :P

Lulu caldina said...

eheh

kata kila said...

eee jahat. hahahaha

Anne said...

hehehe shy2 cat jak asa mek ehh..:) anyway, tks bro 4 d design. kelak2 nak mintak molah design baru gik..iboh jerak k.

Faizal n Fashitah said...

Hi Nadhirah,
Hehe.. aaa.. nak header? murah je..rm10 je tu XD

Hi AmirFX,
Yalah.. nang sikda muka lain la hoh hehehe..

Hi Beauty,
Nok last ya la paling kacak kali hehhehe...

Hi Yann,
Mok order ngan mek ka? email jak mek ah ehek XD

Hi Mimie,
Sikpa... lak dah ada free time lak, email jak mek k XD

Hi Onggon,
Patutpun sendat geruk makan hoh ekekeke...

Hi Lulu,
hehhehehe :P

Hi Kila,
Uihh tak jahatlah...hehehhhehe

Hi Anne,
Nak order design baru gik ka? no problem. email jak mek lak ah XD

Redbloodsnow said...

KCK APA HEADER YG DI REJECT YA. KENAK NYA X MAOK OW...HUHU. PSSTTT..MEK X SABAR NK TGGU MEK PUN HEADERS..HEHE

Faizal n Fashitah said...

Hi Redbloodsnow,
Sikpa...saba.. ilek.. heheheh akan siap sik lamak gik XD

hamzah ian said...

comel pe header kila tu.. haha