Thursday, January 20, 2011

Edit Photo Battle

Salam and hi bloggers!
Tengok title entry aku kali ni. Bukan Battle Of The Band okeh? haaa kalo nak tau, Mirul dengan blog `Empayar Bintang Tiga' sedang buat contest Edit Photo Battle. Nak join? sila klik kat banner bawah ni untuk dapatkan keterangan lanjut okeh..


Actually aku decided untuk masuk contest ni memandangkan aku ni pun memang dah kaki edit gambar. And yang best nye, si Mirul ni selaku juri untuk contest ni pun kaki graphic gak. So in otherwords, setiap penyertaan akan di judge oleh seorang pro dan bukannya amatur.

Okeh, tanpa banyak crite.. aku nak pertaruhkan picture ni yang baru je aku edit yesterday. So basically, gambar originalnya adalah seperti berikut..

Gambar Bandaraya Kuching, Alien, Jet, Myvi. Apa kes?

Haaa... siap ada Alien kan? ehek. And from these original pictures, aku jadikan something different. Aku cuba bayangkan camne kalo Kuching kena serang Alien. Yuppp. Kenak serang Alien. Tapi kali ni, Alien turun ke bumi dengan bajet yang tak seberapa. Maksudnya, ni kira low bajet punye Alien la. Apa yang low bajetnya? meh kita tengok hasil photo editing aku ni..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kalo nak clear lagi, Sila klik untuk membesarkan gambar (1029 x 684)

So camne? bayangkanlah Alien turun and serang Bandaraya Kuching dengan kete Myvi, dan bukan dengan UFO. Ye la, kalo nak guna UFO.. for sure besar belanja woOOo ehek. Anyway, aku nak tag few bloggers untuk sama-sama join contest ni okeh?



Okeh guys!.. jom join contest ni!.. common show your skills dude! yerRr ehek. Orait, tu je la crite aku hari ni. Nak sambung buat header for my customer plak. Have a nice day, salam all and chow! XD

29 org terbiut:

ztie said...

hah.nsb mek x pky myvi.mun x mmg knk curi alien. Pa k nya konker kch. Huhu... Tp..mst boleh lwn ow... Nya k myvi jak ba

SyedGraphiX said...

waaaa...mmg style!.
ta leh la masuk camni.. confirm kalah -.-

erolnukman said...

perrhhhh...gilo stail! nang raged...terer kau pok..nang kacak..pa gik nak komen oo..kacak aih...chaos abis kuching!

Wan_hazel said...

duh..nakpa nama tok..tarit dirik jak mek tok eh...kompom2 kalah..abg odio..tuk url mek mun ktk nak ngkah lam bloglist..Smart ah ktk polah gambar ya..

http://wanhazel.blogspot.com/feeds/posts/default

pelangi said...

hahahahahah macam sik da masa jak kmk nak join koh..busy dengn schedule kelas tok....aduhhh sedeyh ehhh

Umie Nadhirah said...

knak tag...hahaha!

VIVIAN said...

kekek kacak ada jak myvi eh..

gud luck bro

AmirFX said...

Kekek juak aku nangga olah predator kedak ya... haha... Gud luck untuk kontest tok kelak...:D

Amni said...

yoh! ya baruk.. mek sa nang kitak confirm menang la.. serius kreatif aiee....

Anonymous said...

I love terbiut.blogspot.com! Here I always find a lot of helpful information for myself. Thanks you for your work.
Webmaster of http://loveepicentre.com and http://movieszone.eu
Best regards

SweetyMui2 said...

kacak photo manipulation ktk aie..suka! kreatif eh :)

Mimie said...

puyooo..ada bakat..santeq!

d_tieah said...

Nang stail lah..
Keta Malaysia nang boleh terbang mun pandey bw nak?
Haha..

Miecyber said...

Ganaz dan happening ooo... I like it...

RM 200 juta untuk seragam harga barang luar bandar

♥ solehah ♥ said...

yodehh.
kmk ngumpol gmba edit2 nk join kontes blog ebt mlm tok..hehe..
bok ngga gmba ktk edit..
haishh.terer2.superb.hehe.. :)
xpat di imejin kuching gia.hehe.

iPai said...

wah .. menarik gile .. heheh

ciK LyndaWawa igUana said...

hebat na eyh..hehehe

AinnalinaRamdzan said...

gudluck! mun menang dpt myvi ka? hoho

qasehraihan said...

macam kat bandaraya jepun dh ni..haha

siput..
saya ada wat entri pasal header br..
eh..tapi silap a..nape kita x tukar bahagian 'city information' tu kpd nama blog saya ek???mesti lg cun kan..hehe

ni link..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/01/header-baru-dengan-cahaya-citra-dan.html

qasehraihan said...

macam kat bandaraya jepun dh ni..haha

siput..
saya ada wat entri pasal header br..
eh..tapi silap a..nape kita x tukar bahagian 'city information' tu kpd nama blog saya ek???mesti lg cun kan..hehe

ni link..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/01/header-baru-dengan-cahaya-citra-dan.html

Faizal n Fashitah said...

Hi Zatie,
Yalah.. nasib bait juak hoh. Ermm.. dapatka melawan alien ya? Mungkin Myvi sidak dah dimodified bah huhu..

Hi SyedGraphix,
Ala biasa je tu. Join la hehe..

Hi Erolnukman,
Maksehh hehe. Yalah, chaos daa jak Kuching hoh hehe..

Hi Wan Hazel,
Uishh sik perlu nak tarit dirik ndah eh hehe. Ilek laa hehe..

Hi Pelangi,
Sikpa, coba2 jak join hehe..

Hi Umie,
Yupp..anda kenak tag! huhu..

Hi Beauty,
Maksehhh hehe..

Hi AmirFX,
Aok eh..Predator berolah ekeke. Anyway, thanx! XD

Hi Amni,
Uishh alu nak confirm. Sikda la hehe..

Hi Anon,
Errr... ok ok..huhu

Hi Sweetmui,
Maksehhh ehek XD

Hi Mimie,
Da bakat ka? Maksehh hehe..

Hi D-Tieah,
Yalah.. mesti terre terbang keta Msia ba heheh..

Hi Miecyber,
Tu la.. havoc Kuching ekekek..

Hi Solehah,
Hehehe.. kedak ya lah di imejin mek koh heheheh..

Hi Ipai,
Thanks bro! XD

Hi Cik Lyndawawa,
Havoc hoh hehheeh..

Hi Ainna,
Maksehh.. err mun menang dapat Myvi ka? ehehe..

Hi Qasehraihan,
Thanx for promoting. Header awak pun saya akan promotekan kat dalam ni gak nanti XD

Khairul Antasha said...

ya bok style!!!.. gd luck!.. :)

Redbloodsnow said...

raget ada jak, zal.

ezhan_artwork said...

alamak, ni kalau join for sure kalah terus ni. Photo manipulation tu style habis la.

Faizal n Fashitah said...

Hi Antasha,
Aaaa... maksehh hehe..

Hi Redbloodsnow,
Makseh zie ehek..

Hi Ezhan,
Ala bro,.. belum tau lagi results. Join je la XD

::Cik Zatie:: said...

smart! ^^
xde harapan cikzatie nak menang = ="

MARI LEPAK BELOG ::CIK ZATIE::

Faizal n Fashitah said...

hi cik zatie,
uishh keputusan belum dpt lagi, awak punya artwork pun smart XD

farra miera said...

wah..
kreatif nya...
mcm real..

RS Design said...

salam...
saya rafi baru berjinak dengan edit gambar..

akalu ada masa jemput la ke blog saya n drop comment untuk improvement

http://rsdesign82.blogspot.com