Saturday, February 27, 2010

Mimpi Singa

Salam and Hi Peeps,
Seperti tajuk entry di atas. Yeap, last night aku bermimpi pasal singa. Ni bukannya singa biasa. And it was so scary. Well, it started last night.. lepas aku tengok documentary pasal singa. Actually I'm a cat lover. So even it's just about singa, I kinda like it. So memang aku concentrate habis la tengok smalam. So, after settled jer semua, aku pun tutup lampu, masuk dalam slimut and wallaa!!.. terus tertido..

Then the dream began.. I suddenly jumpa myself dalam hutan tebal. Tak pasti sangat tebal mana hutan tu. Tapi, memang tebal. I was so scared that I decided to walk slowly.. and penuh berhati-hati. And strangely, my sense mula merasa as if ada benda sedang follow aku. Part ni aku dah mula saspen, and kali ni aku decided untuk toleh ke belakang. OMG! memang ada benda yang follow aku. Perut aku dah mula kecut. It was standing behind me.. fiercely and very huge!



Yes!.. it was a big lion. Aku memang dah tak tau nak buat apa.. kecuali lari sekuat hatiku. Singa tu mula kejar aku. "Makkkkk!!!~~..." aku menjerit ketakutan. Peluh membasahi seluruh badan aku. Memang aku dah agak yang aku takkan ada harapan nak lepas dari singa besar tu. Singa tu melompat dengan ganasnya lantas menerkam aku!.. Aku dah tak dapat menahan perasaan sedih. Sedih sebab bakal jadi makanan singa lapar. Namun tiba-tiba, aku rasa pelik. Singa tu tak baham aku. Sebaliknya dia meresap perlahan-lahan ke dalam badan aku. Aku meraung-raung.. cuba untuk melepaskan diri namun seluruh badanku langsung tak boleh nak begerak. Di sebabkan perasaan takut yang amat sangat, aku terus menjerit-jerit meminta tolong until....

"HUHHHH!!.... HEEYAHHHH!!!~.."

Aku terbangun. Rupa-rupanya aku bermimpi. Betapa leganya hatiku. Hahahaha!.. hepi jer rasa. Memang rasa macam betul jer mimpi tu. Ku lihat jam, and.. serious shit! it was already 11.00am. Wow,.. over tidur lah. well, it's Saturday.. memang wajib bangun lewat hehe. Anyway, tu je la cerita pasal mimpi aku. Tak tau la apa makna mimpi aku tu. Hahaha! bayangkanlah singa tu tak nak baham aku.. sebaliknya dia meresap dalam badan aku haihh plek betul la. Oklah, aku nak mandi dulu. Ahey dah hari tok....


Muka bok bangun tido..

Apa? Apahal korang tengok aku lain macam jer ni? Apa? ingat aku ni singa ke? Haihh... K lah.. aku nak mandi ni. Dah! Dah!...Nanti laa aku update lagi blog. Till then, salam wifey sayang and baby papa! salam all.. have a nice day and chow!
*Nota penting - Sori wifey, hubby blom sempat guntin rambut huhuhu.."

9 org terbiut:

fLoRanCe said...

aih...ong ktk mimpi singa..
dkt2 rimo dh ya..
maklom thn rimo nk...hehehehe...
ada ong la ktk thn tok..nggu jak..hehehehehe..;p

Dayang Fashitah said...

Hehehe pa ndakka reti mimpi singa ya syg eh..mudahan jak ada aura mcm singa, berkuasa & digeruni ehek ehek.. erkK? Ola tedah buah hati pengarang jantong pisang mek lok, gia duhal rupanya lamak ditinggal amek lok.. nang panjanglaa rambut itak.. isk isk.. mek rasa, by the time itak balit kch lak sama panjang rambut kita duak syg owh? ehek ehek.. sikpa, lakla mek nemannya gunting rambut once nya balit kelak.. heeeee :D

hannaH said...

jega kitak!!pandey mimpi singa indah..mok ada saka kali (matilahh syirik!)..hahaa

AmirFX said...

Tang manjak jak upa singa ya... Adakah singa ya akan mengimpose muka org pastok? Sama2 kita saksikan episod seterusnya....

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

LION? LION???? kamek ada nginang LION d umak tok... 2 ekok... ktak mok bang?

mizara said...

aku dikejar singa lalu jatuh terusuk..kemudian ia melompat hendak nerepee aku ..terus aku menjerit terkaong-kaong..ingatkan ia nak membaham aku ..rupa-rupanya bulekk aje..

Faizal n Fashitah said...

Hi Florance,
Yalah,mudahan jak ada ong taun tok hoh. Jangan jak katak ong hoh..

Hi Laling,
Mudahan jak retinya ada jereki kin manyak hoh. Aaa lak kat kch la nya neman mek nguntin rambut kan XD

Hi Hannah,
Alaa..mimpi jak ya ba.. nadai apapa ya ba hehe..

Hi AmirFX,
Yalah.. berjaya juak ku sik mengsuperimpose muka urang dalam entry tok hoh. Bangga ku eh!..

Hi Ermiezentie,
Haihhh?? ada nginang Lion?? mok! mok!..berik mek sikok!

Hi Mizara,
Itulah saya cakap tadi.. bulek2 ajer itu.. mimpi ajer itu baa...tiada kene nerepe ba...

aL-siDDiQ said...

yobehhhh.... kedak narnia laluuu...

Faizal n Fashitah said...

Hi Al-siddiq,
Yalah hoh..nang tulen2 laa singa narnia hoh..