Saturday, February 13, 2010

Melayan Emosi

Salam,
Hari tok aku sikda nak pegi seney-seney. Just geley-geley jak dalam bilit. Bila bini sikda sitok, sedeh jak asa hatiku. Yalah sempat ku bukak gambar-gambar kenangan masa nya gik masih ada sitok reya. Pandei senyum sorang dirik ndah ku. Rasa keluarga bahagia jak. Time ya Kebetulan juak ngembak dak anakbuah ku skali jalan-jalan ke shopping mall, makan-makan sambil bersantai di ujung minggu.



Tiap kali ku merati gambar ku ngan isteri tercinta, terasa rindu hatiku. Sik sabar rasa nak balit Kuching. Pertama kali klak memang aku nak huggg nya sampei penyet. Tapi bukan ayam penyet ah. Aku nak guro-guro dengan baby aka Audio Junior lam perut mama nya. Time isteri tercinta ada sitok, bukan main jak hepi rasa. Balit keja jak, nangga nya tersenyum riang nunggu di depan pintu. Hilang segala tension di palak. Ahhhh.. betapa rindunya aku kepada nya...



Rindok juak berjalan sambil mbak isteri tercinta ngerayo `nyukat jeraya' (bak kata Kak Kairul Antasha kita). Mun Audio Junior dah besar klak, kompom nya leput nangga gambar papa nya yang masih juak berinang rambut, berjeket fit dan bersoar slim fit. Nang lumrah dunia. Kedak yalah aku masa ngerugak gambar-gambar mak ku time nya gik masih mudak. Nang rasa nak ngempas dirik ku olehnya.

"Percayalah anak ku. Papa mu ini bukanlah rock kapak. Papa hanyalah ngekot pesen. Tiada bigik kedaong tercedera semasa zaman itu."



Kedak ya ajak la jawapan yang bakal ku berik ngan Audio Junior klak. Kerna sebagai papa, aku mesti menangkis segala soklan yang timbol dari sifat penetak dan keleputan Audio Junior seandai nya nangga gambar-gambar tok klak.

Melawat bangunan tertinggi dunia, sambil ditemani isteri tercinta memang romentik jak rasa. Perfect jak segala. Mejin jak mun ku gik masih single, kompom ku ditemani rakan-rakan pak arab ku yang jaoh lebih tinggi gik dariku. Dan disadvantage sia adalah,.. aku pasti jadi jejaka yang paling pendek dikalangan sidak. Part yalah yang kadang-kadang bisa nyoh ku mah nyawa. Nyaman gik ku raon ngan bini ku. Berpegang-pegang tangan, ke hulu ke hilir sikda nak duli urang lain. Ahhh... rinduu... rinduuu..



Boh kitakurang eran ngan dirik ku time tok. Tengah emo tok. Yalah ngerepak sik tentu pasal. Maklumlah, isok dah nak Valentines Day, ney ndak rasa nak ngempas dirik ku sikpat ngan isteri tercinta uhukk. well, apapa pun.. ku ucapkan Happy Valentines Day buat semua. Buat isteri tercinta, I Love You So Much and I Miss You So Much. Laki kitak sitok begasak ngansa dah tok uhukk...




Owh lupak nak madah. Cupid empunok rah atas ya hanyalah model semata-mata. Su Ijamm namanya. Jadi, mun kitakurang tertemu Su Ijamm rah pasar nun lak, bohla kitakurang nak ngepong nya ndah. Bukan cupid mena ya. Kasihanilah beliau. Harap maklom lah okeh!..

Till then, Salam All!.. Have a lovely and pleasant holiday! Choww..

18 org terbiut:

joynstar said...

iboh pia beraie ngan bini, doakan kesihatannya sitok, sak nya sehat selalu...

and meleisia kita kini umat islam dilarang meraikan Valentines Day, rasa ku.

JT said...

oo tedah .. beraie ngn bini ktk bang.. yalah.. jangan lupak kol mini ktk mlam tok ok... tiap2 malam lah kol wish lovey dovey. jangan lupak ow...
mode rindu mode lovey dovey entry nya mlm tok ehss..

terima kasih kepada bini odio kerana mengembalikan sifatnya sebenar selain superimposed urang jak jak ...

ehek..

hannaH said...

otedah nya lok ngansa..ktk rindu ngn istri terchenta..kmk rindu ngan mak mek..makkkkk mok blt..

*aihh kin kiut bini ktk..mek doa ktk n bini ktk dapat anak yg soleh/solehah.inshaAllah.ehek.

Queen Bunga said...

to the heart aiee..kamek maca pandei piluk..huhu..nasib juak gerek mek balit cny tokk..sik lah ngansa gilak...huhu..

mbak ilek bang odio, klak tak balit hug jak kita bini tak mena2 k...

f.i.e.z.a said...

saba bang odio..
wife ktk mesti rindu ktk juak lagikla dah ada junior dlm tummynya hehe

bila tak blt kch gik?

Faizal n Fashitah said...

Hi Joynstar,
Yalah..makseh merik nasihat. Yalah mek sentiasa doakan nya sihat2 sinun koh. Ermm duhal sinun dah sikleh nyambut Belentaen duhal. Siktauk mek koh...

Hi JT,
Aok..udah mek nepon bini mek tek. cuco-cuco jak aek mata belinangan nenga sora bini tercinta. paksa bebekal beldi k napis aek mata tadik...

Hi Hannah,
Tedah lok rindu ngan mak nya duhal. Yalah sakitnya jaoh2 kedak tok hoh. Aaa kin kiut ka bini mek? maksehh..kembang jak idong bini mek kenak puji. Mek tek sik kiut ka? ehek..

Hi Bunga,
Aok through de heart ba. Ermm yalah koh..balit lak mek nak hugg nak penyet2 bini mek lak ehek grrRrrr...

Hi Fieza,
Yalah..tengah saba la mek tok Fieza eh. Ermm insyaallah mun semuanya ok.. lam awal bulan 5 lak la mek balit kch.. insyaallah.. (da tetemu mek rah ayam penyet gik lak adehh...kitakduak Nieza ya nanggg..)

hannaH said...

aok yalah sik best jaoh2 tok..pujian kiut ya utk wanita mengandong jak..mun ktk maok either ktk transpom jd wanita or ktk bunting..kakya mek muji..ehehkkk

n i e z a said...

Mesti tersentuh jiwa bini tak maca entry kali tok.
Soooo sweet!
X sabar mek org nk ngga audio junior klak.
Mesti kiut kdk papa & mama nya. ;)

Faizal n Fashitah said...

Hi Hannah,
oOOo..pujian ya untok urang yang nampak buntin jak duhal. Maknanya, mun onglaki perut boroi... kira kiut la hoh? XD

Hi Nieza,
Yalah..mek sikpat mejin rupa Audio Junior lak hehe. Mesti kaki sakat kedak papa nya tok hoh hehehe...

hannaH said...

aok kira cemya lah..nya sama kategori ngn rompuan buntin.sama kiut.

Ms Tikot said...

Tedah, kesian ngan ktk koh. X apa bah, ya utk sementara waktu ajk... ;-)

Faizal n Fashitah said...

Hi Hannah,
oOOo..nadai kami maok boroi eh. Daa lak tekejut bini mek lak huhuhu...

Hi MrTikot,
Yalah..mena kata kitak ya. Lak boh lupak molah gathering gik ah ehehehe..

f.i.e.z.a said...

blt kch lak mek mok FM cgek!heheh..fridge magnet aaa. yerr demand indah..

Faizal n Fashitah said...

Hi Fieza,
oOOo Okai..insyaallah lak mek mbak FM k kitak okeh XD

Felicia F. Ramzi said...

dah tiba masa kitak kerja balit m'sia gik..hehehe..
boh jauh2...duit leh carik, bini tersenta ney nak carik mun dah balit mesia..yahhhhh

Faizal n Fashitah said...

Hi Felicia,
Aaaa..nangga la wat mai future hold.. yerRr betol ndak ka english ku tok adehhh..

Beautiful Stranger said...

kcian mek dgr..molah mek sik sbr mok belaki..eh..hahahhaha jiwang mek bc ya..

Faizal n Fashitah said...

Hi Beautiful Stranger,
Yalah hoh..nok sedeh2 camtok la nyoh nyawa sapa2 jak nak belaki/bebini kinek2 hoh.. :(