Thursday, March 31, 2011

Simbol Pelik Serang Malaysia

Assalam and hi all,
Simbol pelik serang Malaysia - Fenomena apa ni??. Aku ingatkan aku sorang je yang perasan bende ni. Baru dua hari lepas aku nampak simbol aneh ni kat dalam Astro for few minutes and then suddenly hilang. Lepas tu dalam suratkhabar pun ada gak simbol tu terselit kat mukasurat 14 Borneo Post.

Simbol aneh atas KLCC

Bila aku google je dalam net pagi tadi, rupa-rupanya ramai gak bloggers yang perasan pasal benda ni and dorang pun macam aku gak.. tertanya-tanya apakah motif simbol ni sebenarnya? Antara blogger yang buat entri pasal ni iaitu Pelakon dan Pelawak Tambahan; Saudara Hamzah Ian dengan entrinya Ah Sudah, Benda Ni Dah Berjangkit Kat Malaysia.

Ada gak khabar yang menyatakan ni merupakan marketing promo from one big company. And ada yang cakap ni merupakan promo Movie baru. Ada yang cakap ni virus. Also ada gak yang cakap Alien invasion. Fuhhhh biar betul. memang saspen giler beb. Aku pun naik kecut masa mula-mula tengok simbol tu dulu. Ye la.. mana tak nye, tiba-tiba je muncul kat dalam TV, lepas tu terselit kat dalam suratkhabar, lepas tu kat dalam internet pun dorang tunjuk gambar simbol tu. Dan yang terbaru plak, kat dalam blog aku pun nampaknya macam dah kene tempias simbol tu gak (Sila lihat kat seblah header Terbiut atas tu). Spooky kan?

Simbol aneh kat atas bendang

Okeh, so kalau sesiapa yang ada maklumat tepat pasal benda alah simbol pelik aneh konfius ni, sila explen kat aku okeh. Till then, have a nice day peeps! berhati-hatilah dengan simbol tu...jeng jeng jeng ehek. Salam and chow! XD

26 org terbiut:

Just Call Me V said...

bena ka ktk tok bro? was2 jak kmk tok..

cik mumu :) said...

eh , ape tu ??

mofaizmz said...

amende tu.. mcm simbol biohazard je..

Nadhirah-chan said...

banyak blogger buat entry ni . apekah simbol tu ? pheuu cane boleh melayang kat malaysia ni lalala~

d_tieah said...

Yg gambar kat sawah ada kmk tgk di blog sapa entah tdk.. Kmk x tauk pa yg nya mksdkan.. Duhal cahaya ya ka? Ermmm.. Entahlah.. X tauk kmk..

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

Dewi Batrishya said...

It's a big conspiracy..
One day, we'll find out.. ^^

erolnukman said...

apa ya oo?pa ku sik tauk?tp cam pernah nanggar jak lambang ya..pa oo???

mat said...

aku macam pernah nangga juak lambang ya, tapi dimana ya???konpiusss

AmirFX said...

Bukan lambang biohazard kah ya? Mudahan negara tok sik kenak serang simbol ya.. Ngutik jak upa tetiba berak ada simbol ya inda depan pintu jamban..

[neverbereplaced] said...

simbol biohazard la ya...kmk blaja dlm kelas biosafety.. :)

beeha ben said...

ni betul2 ke cobaaaaaan?

una berry said...

tadi pun ada nampak benda ni kat tv
marketing ads je kot

Jue said...

marketing strategy jak ya =)

Faizal n Fashitah said...

Hi V,
Aok mena tok aihh...kamek saspen juak nangga koh

Hi Mumu,
Baru tadi tengok simbol tu muncul lagi kat dalam TV. Gimik promo kot

Hi Mofaizmz,
Ha'ah..memang simbol biohazard..

Hi Nadhirah-Chan,
Tu la...saspen kan? Tapi rasa2..gimik je tu kot ehek

Hi D_Tieah,
Haa...brani kitak... apa ndak ya ka...jeng jeng jeng hehe

Hi Dewi,
Tu laa.. memang konspirasi! just wait n see la kan

Hi Erolnukman,
Plek kan? aku siktauk juak apa kes simbol tok..

Hi Mat,
Dalam news ada, dalam tv ada, kecoh dah kinek tok mat eh

Hi AmirFX,
Aok eh...sia sinek jak ada simbol ya...uihh ngutik eh!

Hi Neverbereplaced,
Yuppp memang simbol biohazard. Tapi ada kemungkinan benda tok gimik promo kali koh..

Hi Beeha Ben,
Betul2 ni... :O

Hi Una Berry,
saya pun nampak gak tadi kat dalam tv. I suspected gimik promo je ni..

Hi Jue,
Mungkin benar kata kitak koh ehek

Orang Kampung said...

kat blog hang pun ada..
ce citer cmna leh ada ni?
hehe

putrifayad said...

hurmmm...
simbol yg menjadi tnda tny..
btul atau x..
wallahualam..:)

Faizal n Fashitah said...

Hi Orang kampung,
Tu la yang plek nye.. ntah camne bleh ada gak simbol ni kat dalam blog ni..huhu

Hi Putrifayad,
Simbol konspirasi... kita tunggu dan lihat nanti okeh! ehek

Yann Mazian said...

simbol apa ya? takut ndah kmk lok... :[

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

simbol apa ya?? huwaa!!!
kmk takot...kmk sorang2 di rumah skrg..sb laki mek kerja..tulun!tulun!

hani apandi said...

kmk lom nanga gik simbol ya.ingin juak mek nak nanga.,huhu

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

blog kamu pun ada simbol tu :-s

Faizal n Fashitah said...

Hi Yann,
They call it The Infection

Hi Vivi,
Yahhh brani kitak huhu.. Anyway, dun worry. Mek asa, ya gimik promo jak ya ehek

Hi Hani,
Ada few times kuar simbol tok dalam tv koh..

Hi Ratu,
Haaaa tu laa... uishh konspirasi betul la simbol tu

SyedGraphiX said...

biohazard kan?

Roxy zai said...

erk..seramss..spooky..scaryyy...weird..wuuuuuuu

nqis said...

mmm....tegok rumah panjai lagi best...symbol tatu tuuuu

Faizal n Fashitah said...

Hi syed,
Ha'ah.. and simbol ni digelar as The Infection

Hi Roxy,
Scaryyy kan...huhu

Hi Nqis,
Aikkk... simbol tatu kat rumah panjai pun ada rupe camtu ke? huhu