Thursday, December 23, 2010

Xmas, Imbasan 2010 dan Azam Baru

Salam and hi bloggers,
Beberapa hari ni aku agak sibuk, so sedih gak bila tengok blog tak update. Memandangkan petang ni aku agak free, so aku terus ambik kesempatan ni untuk buat entri baru. So sebelum apapa, aku nak ucapkan Congrats kepada PMRian yang dapat keputusan cemerlang, serta Merry Xmas buat yang beragama Kristian. Dan seperti biasa la, Kuching akan turun snow..

Patung Kucing di tengah bulatan segitiga Kuching diselubungi salji

Sungai di Waterfront Kuching membeku semenjak salji turun

Okeh, since tahun baru 2011 akan muncul tak lama lagi; banyak kenangan dan important events yang berlaku sepanjang tahun 2010 ni. Kalo nak di crite semua, memang tak cukup kat ruang entri ni kot. Apapa pun, jom kita imbas kembali events yang agak hot tahun ni and aku sempat potong few keratan akhbar untuk tatapan korang skali.

2010 Hot Events
1. KLCC Ditawan

Ingat lagi tak peristiwa ni? Berlaku pada 21 May 2010. Eh korang tak ingat? Hmmm tak baca suratkhabar kot. Anyway, crite ni antara yang paling hot la time tu. Time tu memang tak pasal-pasal KL jadi kecoh. And masa tu, aku pun kat KL. Aku tengok kejadian ni dari Puncak Setiawangsa. Kira clear gak la view kat situ. Korang bolehlah baca artikel yang aku ambik dari suratkhabar ni. Klik je artikel tu kalo nak tengok lagi clear okeh.

Raksaksa yang hanya dikenali dengan nama SEN sedang memanjat KLCC


2. Warga Malaysia Pegang Rekod Dunia

Tak sangka pencapaian Malaysia sekarang ni memang amat membanggakan. Memang tak terpikir langsung yang a guy from Malaysia bleh pegang rekod dunia. Dan yang paling best nye, sampai sekarang belum ada lagi sesiapa yang dapat mengalahkan rekod mamat ni. Syabas! Kat sini aku sertakan keratan akhbar tentang event ni. Kalo nak clear lagi, korang bleh la klik imej tu kasi besar lagi orait!

Kaljis merupakan pemegang rekod dunia makan ayam KFC


3. Wedding Of The Decade

Siapa tak tau peristiwa ni. Seluruh rakyat Malaysia telah menyaksikan persandingan unik pengantin ni. Sampai ada couple yang terikut-ikut and impikan persandingan macam tu gak. Ye la, since persandingan ni lain dari yang lain, mesti kos perbelanjaannya pun mahal giler. Apapa pun, wedding ni merupakan salah satu tarikan bukan saja kat Malaysia ni malah seluruh dunia. Memang dahsyat gak impak ek. Untuk mengetahui lebih lanjut, bleh la korang baca keratan akhbar kat bawah ni. Korang bleh klik untuk membesarkannya supaya mudah nak baca okeh.

Pasangan pengantin Rudy dan Mimie di apit oleh Puan Mui dan Puan Amirah

So tu la dia antara events yang paling hot dan paling aku suka. Wokeh so kite crite pasal azam tahun baru plak. Nak tau apa azam aku tahun baru ni? Well, actually banyak. Tapi yang paling penting, 2011 ni nanti aku nak bekerja keras for my future. Even blog ni pun aku nak mantapkan lagi. Aku akan anggap blog ni as part of my bizz. Apart from that, ada 2-3 things lagi yang akan aku usahakan. Inshaallah, semoga 2011 akan membawa rezeki lebih lagi buat kita semua. Amin.

So that's all for now folks. Kita jumpa lagi di lain entri okeh? Till then.. Salam all and have a nice day! Chow! XD

27 org terbiut:

hani apandi said...

nang tauk ada jak idea ktk tok.
hahaha.tetak jak mek nanga superimpose ktk ya.haha...

selamat tahun baru :)

wa kaljis said...

Edeh.. KFC indah ku eh.. CObalah Prosperity burger kah... Kaki sen ya lupak padam kah? kekekeke...

ztie said...

semoga 2011 ktk duak kakak dapat babies lagi!!

SweetyMui2 said...

haha!nang ngegeh juak eh..hee.xpenah mek jadi pengapit koh :D rindok ati nangga gambar kuching ada snow..huhuhuh

Monalea said...

kucing ada snow.hahahaha.jerebu adalah rasanya....

IzatyMardziah said...

hahahaha... hebadlah kuching ada snow. nk fly ke sna la gitunya.. blh ?? ;)

Amni said...

mun kuching ada snow, nang best! sik perlu mek duak mirul nak ke korea.. haha....

selamat taun baru bang odio...=) moga segala impian tercapai... =)

Ms Tikot said...

Terdah water front... lalu x nampak agik air sungei, kotan knk snow & terus bekuk.

Redbloodsnow said...

HAHAHAHA...nang ada² jak idea ktk tok ngedit gamba n molah entry ko. sengih sorg² jak mek.

teringin juak salji bena² turun kat kuching...hikss

BSI-BSR-VIVIAN said...

kmk ingt bena tek..ahhaha ktk tok eh..

tia said...

tiap kali bukak blog neh mesti gelak2 tgk gmbar! hahahah!

ciK LyndaWawa igUana said...

bay taik pusak banyak kat bulatan ya....=]

Admin P@P said...

Salam.
Biar betul tuan. Kuching dilanda salji !!!

Kreatif dan menghiburkan.

TQ

S90 said...

cool entry! menumpang baca di sini ya!

Siti Mashitah Saidin said...

azam bru sy? erk.. :P

Alang said...

kalu kuching dah snow , mungkin aku akan buat duit jual baju sejuk, ski set, jadi parttime santa clause.. amacam ? ok ?!

labulabi said...

best owh mun kuching da salji.p rasanya mun dah ada salji ya dah dunia akhir zaman owh.

maCy said...

menarik. salji2 best tu. huhu

Faizal n Fashitah said...

Hi Hani,
Aaaa biasa la blog tok. Sik sah mun sikda superimpose hehe. Slamat taun baru juak XD

Hi Kaldu,
Aihh KFC la bes ekeke. Aaa kaki ney tek ka? yerRRrr hehe

Hi Zatie,
Eppp!.. lom madak gik nak berbaby eh. Ilek2 lok hehe..

Hi Sweetmui,
Sikpa.. lak2 bleh kitak jadi pengapit hoh hehe. Best sik Kch bersnow? ;P

Hi Monalea,
Bes hoh mun ada snow hoh ehek..

Hi IzatyMardziah,
Tu la.. kalo ada snow perghhh tak payah nak gi jauh2 kan? hehehe..

Hi Amni,
Mun Kch snowing hari2 mek main ski hehe. Anyway, happy new year juak ngan kitak XD

Hi Mstikot,
Yalah.. alu bekuk waterfront bersnow hehe..

Hi Redbloodsnow,
Yalah hoh.. mek ingin juak nangga Kch turun snow aihh huhu..

Hi Beauty,
Yahhhh.. gene mun benar2 tek? ekeke :P

Hi Tia,
Biasa la blog ni, tak sah kalo takde superimpose hehehe..

Hi Cik Lyndawawa,
Aihh mena ka? sik la mek prasan koh hehe..

Hi Admin p@p,
Hahaha... kalo betul2 tentu seronok kan? ehhe..

Hi S90,
Thanx XD

Hi Siti,
Ha ahh azam baru cik siti camne? XD

Hi Alang,
Bolehhh... buat biz banyak2 huhu..

Hi Labulabi,
Ermmm yalah bes hoh. Tapi sik tentu juak kat nak akhir zaman koh. Even kinek tok pun byk dah prubahan cuaca berlaku around the world :)

Hi Macy,
Best kan? XD

Mimie said...

Odio!! kenak kamek dah kawen aie??masih dara gik mek tok..bujang pratantang aie.hihi.btw,nice editting man.lak edit gik gbr kmk k??ngee.tQ~

Robinson Unau said...

nasib baik blog dlm malay,kalau tak drop bisnez me bcoz tourist takut tengok Kuching ada snow.:)

HonEyBuNNy said...

sukanya ada salji...hehhehe

ciK LyndaWawa igUana said...

tere kitak mengedit..leh ajar kmk....

Anne said...

sayang nar sik nangga snow turun ehhh :)

Faizal n Fashitah said...

Hi Mimie,
Wahhh.. suka kitak kamek ngedit muka kitak hoh hehehe. Oraitt sikpa, lak2 da mek edit gik hehe..

Hi Robinson,
Welcome bro! huhu atleast ada new attraction for tourist ba.. snow bro huhu..

Hi Honeybunny,
Saya pun suka XD

Hi Cik Lyndawawa,
Bleh... mek molah klas edit ngedit mok? lak mek cas ehek XD

Hi Anne,
Aok eh... yalah rugi kitak sik nangga snow turun rah waterfront reya hehehe...

Nieza Micha said...

haha... klakar la.. tgk gambar2 tu.. lagi2.. yg klcc ditawan..;D

Faizal n Fashitah said...

Hi Nieza,
Kire saspen gak kan bile tengok KLCC kene tawan camtu kan hehehehe...