Wednesday, December 8, 2010

Suatu Petang Yang Indah

Suatu petang yang indah..

Member: Apa yang best sangat berblogging tu bro?

Aku: Hobi, bleh berkenalan dengan ramai kawan baru, bleh buat duit..

Member: Lerr tu je?

Aku: Ada lagi ni.. yang syoknya.. haaa skarang ni ramai bloggers muka seiras artis woOOo..

Member: Eh ko biar betol. Ah tipu lah!..

Yupp. Member aku terus tak percaya apa yang aku cakapkan. Jadi entri ni akan ku buktikan kepada member aku serta sapa-sapa la yang baca entri ni. Mungkin semenjak korang berblogging, korang tak sedar or tak prasan samada diri korang atau member-member korang ada yang muka seiras artis antarabangsa. Setelah membuat few search and blogwalking ke beberapa blog rakan, akhirnya aku dapat very good results yang menyokong kenyataan aku kat atas tu. Korang nak tau sapa? jom tengok!..

Rudy (iskandariah45.blogspot.com)
VS
Oprah Winfrey



Sebenarnya dari dulu lagi aku tengok muka Rudy ni memang sebijik macam Oprah. Dari dulu lagi aku nak bagitau kat korang pasal benda ni. Finally hari ni tercapai gak cita-cita aku.

Sen (wow-o-world.blogspot.com)
VS
Justin Bieber



Introducing.. our very own Justin Bieber. Camne? Seiraskan? Tu laa tak sangka Msian bloggers memang ramai bermuka commercial and seiras bintang popular antarabangsa plak tu. So kepada peminat Justin Bieber, korang bleh la berkenalan dengan Sen okeh?

Kaljis (www.onggon.com)
VS
Kristen Kruek



Aku dengar nama penuh mamat ni ialah Kaljis Kruek. Hmmm... adakah kemungkinan dia dan Kristen bersaudara? Apapa pun, jika tengok muka dorang ni side by side... memang seiras habis. Even aku pun bleh confuse. Cuma mungkin dari segi bentuk badan ada lain sket la. Ada buncit sket laa ehek. Anyway, ada peminat Kristen Kruek kat sini? Bleh la berkenalan dengan Kaljis.

As Rannia (rannia83.blogspot.com)
VS
Bruce Willis



Penampilan As yang bertudung mungkin antara sebab korang tak prasan yang muka dia memang seiras dengan salah sorang bintang aksi hollywood terkemuka iaitu Bruce Willis. Gambar di atas telah dibuktikan dan memang nyata sekali persamaan wajah dorang ni. Aku rasa, As tentu gembira bila dapat tau pasal benda ni. Tahniah lah As!

Hamzah Ian (terbangtinggitinggi.com)
VS
Victoria Beckam



Muka Hamzah memang agak ketara gak la menyamai isteri Beckam iaitu Victoria. Aku mula prasan bila 1st time tengok gambar Hamzah. Dalam otak aku terus je terbayang muka Victoria. Walaupun Hamzah takde tetek compared to Victoria, namun bersamaan mirip muka memang jelas. Moreover, kalo korang tengok Hamzah senyum... otometik muka dia korang akan nampak seiras macam Victoria.

Zatie (duckandrun1303.blogspot.com)
VS
John Travolta



Sayang sungguh Zatie takde misai dan janggut. If not, memang sebijik John Travolta beb. Aku rasa kalo pengarah filem tempatan terjumpa si Zatie ni, gerenti laku punye. Ye la, bukannya senang nak dapatkan khidmat John Travolta. Might as well carik je la personaliti yang look-a-like kan?

Vivi (my270view.blogspot.com)
VS
Eminem



Seriously, bukan aku sorang je yang prasan si Vivi ni seiras Eminem. Actully ada few bloggers lain yang bagitau aku pasal benda ni. Memang pada mulanya aku langsung tak terpikir until la aku jumpa gambar kat atas tu yang juga merupakan penemuan bersejarah bagi aku. Tahniah Vivi!.. tak sangka rupamu mirip Eminem. Bangga woOo!

Tia (crayzeebaybiey.blogspot.com)
VS
Celine Dion Mengandung



Minah ni ada spesel skit. Aku find out yang Tia's face mirip penyanyi Celine Dion time tengah mengandung sahaja. Bila tak mengandung, maka tak sama lah. Aku pun tak tau la kenapa bleh jadi camtu. Anyway, tak kisah la kan. Janji muka seiras.

Well, tu je la bukti-bukti yang aku ada. Aku harap member aku akan baca entri ni. Nak kasi dia malu sket. Ingatkan aku nak tipu ke? Nahhh semua dah pun aku tunjukkan dalam entri ni huhh! ehek.

Anyway, entri ni ade kene ngena tak dengan tajuk kat atas tu? ehek. Well that's all for now folks. Aku nak sambung balik kerja. Kita jumpa lagi next time di lain entri okeh? So till then, have a nice day salam all and chow! XD

44 org terbiut:

Rt-qaH said...

hahahah..lucu lalu jak..start mek nangga pic nok kdk oprah ya dh lekek2 jak mek tetak..hahah..

fLo said...

hahahahaahh~~~~~~~~ nang iras abis...x la mek perasan lmk tok...hahahahaha.......

maiMOONyet said...

MUAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA! xD

Amni said...

mena kata kitak.. mesti kawan kitak malu bila baca blog kitak tok.. sik nya tauk blogger rami kedak retis... ekekekekekekeke........

tia said...

hahahahhaha!
klakar gyler!
mne sme dgn celine dion laa,
suare je kot sme. hahaha!


hamzah pnye tuh sgt kelakarrr! kahkahkah!

hamzah ian said...

ceh tia.. grr..

gua jd victoria?? pergh.. lu mmg menggembirakan hati gua yg telah gundah gulana bro..

syaftome said...

hahaha....
masa awal2...bleh gik ku tahan tetak...
bla nangga muka vivi ya kedak muka eminem...
terus perey aku tok...

hahahaha...sori BSI...haha...

ps: muka ztie ya dh laen dhku tangga...
mun ko x engkah muka asalnya kat dbah...nang lgsng aku x tauk sapa ya...hahaha...

HonEyBuNNy said...

hehehheh...ramai jd mgsa.....suka tgk...;-)

Roxy zai said...

hahaha..otak aku terbiut sudah ni!!hahaha

f.i.e.z.a said...

leput!

nasib mek sik kenak tek hahhahahaa ;P

Ninie Nordin said...

HAHAHAHAHAHA. adohh. perey! bok pasan blogger lain kedak retis kohhh. grrrr. nok pak sen sik pat mek trimak hakikat. hahahahaha.

Ms Tikot said...

waahaha... semua kacak & cun...

BSI-BSR-VIVIAN said...

aih..syabas..ktk tauk sik..eminem la pujaan hati remajaku..sik sangka..kmk duak seiras..patut saya berbangga!! hahah tp kenak mesti gambar rangkak ya!!! ktk tok eh..hahahah

syafiq : tetak jak puas2!! huhu

Asma Jalalyna said...

kenak mek asa nk terjun bgnan oooo...??? mala jk kmk ngecheck palak mek... syukur gk ada rambut... adoiii... nyaman mek tetak org tkejut beruk...

MiZZ Coki said...

wahahahah uhuk uhuk wakakakakka uhuk uhuk wakkakaka uhuk uhuk.... adoi sampei ampus ku tetak keja kau weh hahahahaha

wa kaljis said...

Adoh... pecah perut ku tetak nangga muka2 ya hahaha... Aiee.. giney tauk ku suka ngan Kristen Keruak ya??? hahaha...

Noona said...

hahahaha...yg tak tahan muka vivi mcm eminem...perghhhh! hahahahha...sejak bila hamzah tukar jantina..gagagaga

hani apandi said...

hahahahahaha!
kalitok nang bena mek perey,
nang pandei ktk mesen sidak.
nang ada juak upa sepasang.
lucu aie.:P

Faizal n Fashitah said...

Hi Tqah,
Aaaaa...tetak jangan sik tetak ehek..

Hi Flo,
Yalah..sik sangka rami juak seiras retis duhal hoh ehek..

Hi Maimonyet,
Huhuhu...

Hi Amni,
Jangan kitak siktauk ba hehehe...

Hi Tia,
Uihhh nampak muka tia macam serupe laa hehhe...

Hi Hamzah,
Welkam bro. Janji ko hepi ekekeke..

Hi Syaftome,
Yalah..muka vivi ngan eminem ya tang spesen jak ehehehe...
Muka Zatie bohnya. Sayang bah sikda janggut somet ekeke..

Hi Honeybunny,
Hehehe kali ni ramai wooOoo ehehe..

Hi Roxy,
Terbiut jangan tak terbiut ekeke..

Hi Fieza,
Yahhhh lamak sik nyengok! hehe. Sibait muka kitak sikda tek ekeke..

Hi Ninie,
Kitak mesti minat Justin Bieber hoh. Maka trimak lah kenyataan.. Boh lupak berkenalan ngan Sen ah ehehehe...

Hi MsTikot,
Ekekkeke...

Hi Vivi,
Muka kitak ngan Eminem nang spesen abis laa koh hehehhe...

Hi Asma,
Mala lah ngecek lam tudong kitak takut tangada jak gondol palak ah hehehehe....

Mizz Choki,
Bait2 tetak ya eh heheheh...

Hi Kaldu,
Aaa..terre nak ku nekak? Instinct ku bagus ba hehhehe...

Hi Noona,
Sebijik kan muka vivi tu? ekeke. Aaa Hamzah tak tukar jantina. Muka dia je mirip2 Victoria Beckam yerRRr ehek..

Hi Hani,
Biasa la blog terbiut. Ownernya sentiasa terbiut bah hehehe..

Khairul Antasha said...

hahahaahahhaha..lucuuuuu..asz lok..hashahahaha

pelangi said...

hahahahahahahaha

Omu Rice said...

menarik...gambar pempuan boleh jadi lelaki...bahaya betul...hahaha...suka2...terhibur di pagi jumaat ni...

Ivy Metaga said...

hahaha..aih sik sangka ku rupa2 nya justin beber ya tiru style rambut sen eh hahahaha...

nice job!!!...kretip ktk

Big Momma said...

sen ngan kaljis juak best!!!!

bagus kitak 2 awal2 sign contract minta bayaran royalti sebelum empunya blog tok sefemes kenny sia...........he he he he

nak leput ku tetak...hahahaha

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha!~ jadi la edit tuh!~

Sachi Asukai said...

ahahaahhaha!!!klaka!klaka gile,,nasib tak amik sachi jadi model.kakakakakka!nak gelak habis2an.... =P

Faizal n Fashitah said...

Hi Antasha,
Asz raged hoh ekekeke...

Hi Pelangi,
Hehehe :P

Hi Ivy,
Biasa laa Sen ya.. sampei Justin pun niru style nya juak ekeke..

Hi Mama,
Awal mek berondeng ngan Sen duak Kaljis mintak sign kontrek RM10.00 setaun jak ekeke...

Hi Siti,
Jadi ek? Hehehehe...

Hi Sachi,
Haaaa...nasib baik muka Sachi tak kene edit gak kan? Takpe.. next time mungkin ada kot ehehhehee...

niesh™ said...

hahaha.. tedah dak kwan ktk ya.. haaahaha... okey la da iras2.. hahaha :D

Anne said...

hehehe...nang lucu & meriah blog tok kenak tuan belog yg kreatippp!!

Liana Ryan said...

alolololololo... ciannye diorang muke dah kene edit.. hehe

Jue said...

hahaha mun bab ngepaste ngedit2 tok ktk nang terer
hahaha nag iras da juak hahaha

Awang Oneng said...

VIVI vs EMINEM la paling cun....tpi cam muka org Korea la jadinya...

maCy malas nak sign in said...

hahahahah.smpi ati kn. kui3

Faizal n Fashitah said...

Hi Niesh,
Yuuppp...semuanya ada iras2 artis hehehe...

Hi Anne,
Meriah hoh hehehe..

Hi Liana,
Takpe.. untung dorang sebab jadi artis ekekeke...

Hi jue,
Yalah...iras2 semua muka aihh hehe..

Hi Awang Oneng,
Korean Eminem ekekek...

Hi Macy,
Hehehe...takpe, skali skala kene edit eheheh...

Awang Oneng said...

kalo ko ada super imposed muka aku nanti..bagitau k...macam mana la muka aku hahahahahaha..ni aku dah bagi izin nih...sbb bosan tahap gaban skang nih..nak gelak2 juagk sekali skala....

Sophie Al-yahya said...

Hamzah Ian terbaik!!! sexayyy!!

Nikolai said...

nasib aku sikda hahahha fuhh

Faizal n Fashitah said...

Hi Awang Oneng,
ooOoo bolehhh.. bisa di atur ehehehe...

Hi Sophie,
Sexy giler kan ekeke..

Hi Nikolai,
Slamatt... ehehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahah lucu..asa nak pecah jak ginjal nahan tetak...senyum singit jak mampu

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahah lucu..asa nak pecah jak ginjal nahan tetak...senyum singit jak mampu

Jeffery B. said...

xsangka juak ramey urg local da muka iras cdak Hollywood stars...errr Lady Gaga xda meh???
posing Lady Gaga terbiut...LOL

Jeffery B. said...

sengaja nkah nama Jeffery B. ...sbb B ya 'Biyud'...nak ka sama bunyi ngan 'biut'...lak kontrol-besi alu terbiut aku jd nya...

Faizal n Fashitah said...

Hi Fareeza,
Jangan tetak sampei nak pecah ginjal eh.. bahya ya hehe..

Hi Jeffery B,
Aaa...ada sebena nya lady Gaga,.. tapi lupak nak ngkah reya hehe. Aaa sikpa, ngkah jak Biyud ya.. kira adik bradik sepesen la tek hehehe

Yuyu Musa said...

hahahha...klako la..

cantik jgk hamzah ian jd bini bekem...

tia??perghhh celine tuh..