Friday, December 17, 2010

Edit Photo Contest

salam n hi bloggers,
Baru lega sket bila dapat settlekan keje this week. So hari ni kire dah bleh melepak la. Perghh lama betul tak berblogging, rindu plak rasa. Ermm actually hari ni aku takde idea sangat la. So aku decided untuk masuk contest ni..


Yuppp, peraduan 'Edit Foto Contest' yang dianjurkan oleh cik Qasehdalia dengan blognya qasehdaliaadelia.blogspot.com. Cara penyertaan untuk peraduan ni pun mudah je. Cuma kene letakkan banner dia kat entri, pastu follow blog beliau, ...pastu korang letak la gambar edit yang korang nak pertaruhkan. Untuk lebih lanjut, korang bleh la terjah blog beliau dengan mengklik imej kat atas tu.

Wokeh! untuk peraduan ni, aku nak pertaruhkan few pictures yang aku pilih from previous entry which aku tengok agak sesuai la dengan apa yang di required.

Picture 1

Sebelum Editing


Selepas Editing




Tema: Persandingan Fantasi
Selain dari background yang di edit seolah berada di alam fantasi dan medieval era, gambar pula di treated and digabungkan dengan HDR effect.

Orait! fuhhh tu je la yang aku nak letakkan for this contest. Eh.. betul ke? epp! epp!.. belum habis lagi ni. Ntah macamane tiba-tiba je tangan gatal nak buat picture editing on the spot. So aku nak pertaruhkan gambar yang baru aku edit ni skali la..

Picture 2

Sebelum Editing


Selepas Editing


Tema: Berhimpit ala 1Malaysia
Kalo kite tengok mangsa kat dalam, semuanya berbilang bangsa. Err walaupun takde cina n india, kite anggap je la ada okeh? Semua mangsa dalam gambar tu merupakan rakan bloggers gak. So aku nak tag semua dorang tu la ehek.


Aaaa ada lagi ni. Tangan still gatal nak edit gambar ehek. Haaa ni plak gambar seterusnya..

Picture 3

Sebelum Editing


Selepas Editing


Tema: Ceriakan Hari Melabur Mu
Walaupun dorang ni berat nak melabur, namun dorang sempat berposing dengan cerianya sebelum tiba giliran untuk masuk kat dalam jamban kayu tu. And this picture sama gak, semuanya rakan bloggers. So dorang pun aku nak tag skali hehe punye la ramai kene tag ek hehehe..


Okeh tu je la buat kali ni. Semoga gambar-gambar yang aku pertaruhkan ni mampu membuahkan hasil la. So camne cik Qasehdalia? Bleh diterima tak penyertaan saya ni? ehek. Ermmm atauuu... nak saya editkan gambar cik Qasehdalia skali? uihhh bolehhhhhh... no hal punyee hehe. Okeh meh tengok gambar bawah ni meh!..

Sebelum cik Qasehdahlia kene edit


Sesudah cik Qasehdalia kene edit


As usual la, tanda `Peace' tu kena ada. Wokeh.. tu je la buat kali ni. Tarikh tutup contest ni ialah pada bulan 1 tahun depan. So sesapa yang berminat nak join tu, bleh la join skarang ek? So till then, see you guys next time. Aku nak mandi dah ni. Tak mandi lagi oitt ehek. Have a nice and pleasant weekend.. salam and chow! XD

38 org terbiut:

misz myza said...

ahahahahaha.. mesti cik Qasehdalia pengsan tengok gambar dia pakai helmet... hehehehehehe..

Anne said...

nang kreatif la kitak tok. tapi gambar nok berhimpit ala 1Malaysia ya juak best ehh :)

Sachi Asukai said...

hiks~comeyl gle!tgk link ni pulak!

http://sachiasukaii.blogspot.com/2010/12/monavie-jus-ajaib-masa-kini.html

HonEyBuNNy said...

cantik la......nice...;-)kretif la semua gambar2..

SweetyMui2 said...

kenderaan k mek merempit ya xpat dikenalpasti..wakakkaakaka..kacak eh gambar org nikah ya.mcm kat dunia lain jak..pandei ktk manipulate pic :)

Qaseh dalia adelia said...

haha ...sume2 cantek2 edit tapi last sekali tu ase nak tampo je tuan umah ni ha ..haha tq juin n gud luck ye...

Wan Gerrard said...

nice2..hehehe

ztie said...

berhimpit dalam nun... hmmm.... apa nak d plah kmk tok mun dah kenak tag?

Ninie Nordin said...

bang odio. kmk dgn penoh kompiden mok pdh kompen ktk menang ehhh! siyess. yerrrr. ng satu malaysia la sidak sis jt tok. ekekekeke.

Jue said...

hahaha ada2 jak pix di edit nya koh
konsep satu malaysia la..melabur la
hahahaha
luput tetak

Coffee Girl said...

Fuh... lega.

moga-moga ada yang menang besar nanti! Gud lak!

Roxy zai said...

hakhakha...aku terhimpit di situ!! huahuahuha=p

mrs.lovesick said...

comel gile edit :)

btw, gudluck k!

BSI-BSR-VIVIAN said...

hahha sampe juak berhimpit mok melabur..hahah oi SEN!! boh tga kmk berak..pusing ke cnun muka ktk!! hahaha perey..

puteri.diyana said...

smart bro...
gudluck erk.
=)

hani apandi said...

nang kofiden saya madah, awak akan menang moto! haha.kreatif aie..aja mek lok edit2 tok.haha

shahfri shpie said...

wahhhh...menarik sgt nih...awesome..=)

♥e'in♥ said...

alamak faizal.. e'inxreti laa nk edit2 nie.. sory.. :(

Rt-qaH said...

hahaha..tauk ada lain drpd yang lain bah..hahaha..*tetak goleng*

Mimie said...

haha..tang ada jak odio tok aie.lucu aie.thumb up bro.

fLo said...

blom!!!!!!!!!!!! hahahahahaha...............

Faizal n Fashitah said...

Hi Misz Myza,
Hopefully dia tak pengsan la kan hehehe...

Hi Anne,
Thanx Anne. Aaa semangat 1Malaysia ba yerRr hehe..

Hi Sachi,
Okai..dah tengok link tu dh ehek XD

Hi Honeybunny,
Thanx Honey XD

Hi Sweetmui,
Makseh kitak ehek. Aaa bleh laa skit2 manipulate gambar2 tok ehek

Hi Qasehdalia,
Time kasey ehek. Aaa rase je nak tampo kan? tapi bile tengok gamba tu mesti tak sampai hati kan? kan? hehehe...

Hi Wan Gerrard,
Thanx bro hehe

Hi Zatie,
Ermmm.. pakata kitak polah jak apa yang patut heheh..

Hi Ninie,
yerrRrr alu madah kamek ndah menang...skatii jak kitak ehek. Rami gik sidak yang terre nun eh ehek..

Hi Jue,
Ehehehe :P

Hi Coffee Girl,
Eheh.. well,.. mudahan2 la hehe..

Hi Roxy,
Hehehe.. syok gak behimpit2 kan? hehe..

Hi mrs.lovesick,
Thanx XD

Hi Beauty,
Yaa lah. Ilek2 jak Sen merati kitak lam jamban ya hoh hehehe...

Hi Puteri,
Thank Puteri XD

Hi Hani,
Aaaa uishh alu menang moto ekeke..
Mok mintak ajar edit ka? hehe klak la tunggu mek free lok hoh.. tok gik bz memanjang tok hehe..

Hi Shahfri,
Thanx bro! XD

Hi Ein,
Takpe ein.. nak penuhkan syarat je tu.. so I tag je la sape2 kekekeke...

Hi TQah,
Uishhh mesti la mok lain dari lain hoh hehehehe..

Hi Mimie,
Hehehehehe XD

Hi Flo,
Yaaa lahh.. cak kitak posing sia hoh hehehe...

tia said...

aiyok ? tia mne reti edit gambar! hahahaha!

Gayahspears said...

hahah.kelakor gmbo yg kenas edit..gd luck ya

AinnalinaRamdzan said...

KOMPOM... KOMPOM ktk menang. Leput tuan contest ya, nangga gambar nya pun di edit ktk juak... nang bidang ktk la ngedit2 cmya ho... hehe

Yann Mazian said...

hahaha. mek doa2 ktk menang eyh. haha. nang kakan glak jak upa edit ya koh. hehe. :D

thumbs up bro. hoho. :D

Hajib said...

hahahaa... staelll... kompom menang laaa.... menang tanpa bertanding gik yaa... hehehe

Redbloodsnow said...

hahaha/....tetak jak mek diat pic cik qaseh after edit ya. lucu n cute okeh :P

btw, ktk pun editing touch nang superb, bro! thumbs up :)

wa kaljis said...

Hahaha gineylah ku boleh trlepas entry tok.. adoheh.. Nang kreatip pak puj kita tuk eh.. Tetak kuar aik mata nangga Vivian dak AMirfx pandei berkampong lam jamban indah kekeke...

Afra Yuri said...

editing picture 1 adalah ohsem!

kata kila said...

sumpah tergelak tengok gambar2 tu semua.hahaha gud luck!!!

Faizal n Fashitah said...

Hi Tia,
Errr... alaa tia tampal direct selambe je la mana2 gamba ehehe..

Hi Gayahspear,
Hehehe thanx! XD

Hi AinnalinaRamdzankedum,
Uishhh alu nak kompom hehe. Rami gik sidak hebat2 eh ehek. Ermm part ngedit gamba tuan contest ya kira bonus la yerRr ehek

Hi Yann,
Yahhh main doa2 nya eh. Maksehhh banyak2 XD

Hi Hajib,
Yahhhh alu tanpa bertanding ekekeke. Rami gik sidak bagus lam blog tok eh ehek. Saya biase2 je ehek..

Hi Redbloodsnow,
Hehehe... skali skala edit gamba tuan contest ya ba hehe. Anyway, makseh Zie. Lak kitak kawen lak carik jak servis kamek ah XD

Hi Kaldu,
Yalah.. aku pandei kuar aek mata juak nangga Vivi ngan Amir gasak jak bekampong lam jamban heheheh...

Hi Afra Yuri,
Thanx k XD

Hi Kila,
Thanx Kila! hehe. Anyway, blog ni kan tempat pengubat tension kan? yerRRr hehe..

Ogy said...

wahh lawoooooo..jeles2........

**....kalah lg lah ai kali ni...huhuhu

uSu iJamm said...

Mun rambut ala semangka ya dituka jadi ala temedak, muak nk ngutik rupa o..

maiMOONyet said...

smart k? hak hak xD

Faizal n Fashitah said...

Hi Ogy,
Alaa belum tau lagi. Saya pun cube2 je ni hehe. Ramai lagi yang hebat2 XD

Hi Su Ijamm,
Yahhh! sik madah awal reya hehehe...

Hi Maimoonyet,
Thanx XD

.::: Princess MOMOY :::. said...

ahaha...lawak la dear
mmg creative !
MY RECENT POST : JAPAN MAID CAFE a.k.a Cosplay Restaurant

Faizal n Fashitah said...

Hi Momoy,
Thanx! XD