Monday, December 13, 2010

Tips Meningkatkan Traffic Ala Terbiut

Salam and hi bloggers!
Apakabar? semoga sihat-sihat hendaknya. Aku plak still dalam mode BZ with the work yang kebetulan deadlinenya by this week huhu. So kepada bloggers yang menempah Header from me, diharap bersabar la ek. Inshaallah by next week akan ku settlekan semua tempahan tu.

Wokeh, so hari ni aku nak bercrite skit cara-cara nak meningkatkan traffic kat blog korang. Actually ramai gak yang tanya. So takpe la, sharing is caring kan? ehek. Jom! meh baca tips kat bawah ni:

Tips Meningkatkan Traffic:

1. Follow dan Baca
- Bila dah ada blog, jangan duduk je kat dalam blog sorang-sorang. Rajin-rajinlah blogwalking, tekan button follow supaya usaha korang akan dibalas balik oleh tuanpunya blog yang korang follow. So since dah follow, lawatlah blog dorang, baca entri and kalo ada yang menarik.. apa salahnya kita komen skali.


2. Ziarah dan Tinggalkan Jejak
- Bagi yang malas nak komen plak, atau takbleh nak komen; atleast tinggalkanlah jejak kat dalam shoutbox dorang. From there, dorang akan tau yang korang ada singgah kat blog dorang. Inshaallah dorang pasti akan datang ke blog korang balik.


3. Post Entri
- Entri yang hendak dipostkan biarlah bleh menarik minat pembaca untuk bertandang ke blog korang. Selalunya blog kaum laki memang ada masalah sket especially part nak tingkatkan traffic ni. Bagi kaum pompuan plak, dorang ni banyak idea. Even kalo dorang malas nak buat entri panjang-panjang pun, janji ada picture posing gedik.. gerentii traffic masyuk gak. Yupp. Seriously. Posing gedik memang memainkan peranan. So guys, apakata korang cuba menggedikkan diri gak. So, camne tu? Okeh meh aku ajarkan..

Tips Gedik Bagi Kaum Laki:

1. Pastikan setiap kali posing, muka kenalah ceria, kalo bleh tu.. mulut biarlah dimuncungkan skit supaya nampak comel. Jari plak kena tunjuk tanda `Peace'. Jangan sesekali tunjuk tanda `Rock' atau `Fcuk' okeh? Dan yang paling penting.. biji mata biarlah biru. Alaa pandai-pandai la korang beli kontek lens okeh?


Amboi gediknye ko skarang ek Rudy...

2. Bagi yang berambut panjang plak, korang posing la gedik kat tepi jalan or taman bunga. Kalo malu nak tunjuk rambut, korang pakai je la tudung. Yang pentingnya, janji jari `Peace', mata biru, dan muka senyum comel..

Kaljis dan Awang - Gedik The Making

3. Macamana plak bagi yang takde lens warna biru? Takpe, jangan susah hati. Asalkan korang masih berjari, so pastikan tiap posing disertakan dengan tanda `Peace'. Kalo nak nampak lagi comel, maka bleh la pakai seluar pendek.. kasi nampak putih gebu sket paha tu..

Perghhh!.. gedik abis si Hamzah ni!...

Cantik gak baju dipakai si Hamzah tu kan? Ada yang berminat? Amat sesuailah bagi blogger laki yang nak posing gedik. Aku tengah buat sale ni. Kalo berminat, email je aku nanti okeh?

Promosi hebat! aikk? Sen pun nak menggedik gak?..

4. WARNING! Haaa ada nampak tanda Warning tu? Bukannya apa. Nanti kalo korang nak posing gedik, biarlah berpada-pada. Jangan sampai over gedik plak. Ye laa, korang kan kaum laki. So janganla sampai nak bermekap, pakai rantai/ anting-anting Hello Kittie, etc. Bukannya apa. Nanti tak pasal-pasal orang akan sangka korang bapuk. Gerenti traffic cabut lari woOoo..

Hmm..merah sangat la Mak Ngah.. (Amir dan Erolnukman - Epic Gedik Failed)

Wokeh, so how? bleh la kan? Anyway, tu la antara strategi bloggers pompuan yang memang kerap gak la aku tengok. The point is that, menjadi wooOo. Traffic gerenti melimpah-limpah la. So common guys! let's get gedik!

Aaaa tu je la entri aku kali ni. Nak sambung balik kerja. Errr korang gedik je la dulu okeh? Next time je la aku join korang menggedik gak hehe. So jumpa lagi di lain entri. Salam all, have a nice day and chow! XD

44 org terbiut:

Rt-qaH said...

hahaha..part shout ainnalina ya melampau benar juak pengakuan ya..abg pesal koh..hahaha..sakit pp mek senyum eyh..hahahah..tetak lok...

missy hucena said...

wow..hamzah meletop betol..=D

Wan Gerrard said...

hahaha yg penting ada peace sign..trbaik la

tia said...

yeahhh! mate biruuu! ;)

gHadiSZ said...

abg odio...bna padah dirik yaaa..nang chaliieee.....hahaha..mesti baek punya traffik terbiut tok....
laki2...pa lagik......:).pOsing la gedik ala terbiut.

Pemilik Blog said...

hhahahaa... gud info...
aku dh follow...
nnti aku nk wak post gedik...

jom ke blog aku.. http://blogmacammacamada.blogspot.com

aRaN said...

bro nak tempah header jgak boleh??? :)

eddy@awang said...

hahahaha..aku dah pakai tudung rupanya..tips yg bagus nih...nanti aku ambik gambar peace semua hahahahaha......

AmirFX said...

HAhahahahahaaaaa.... Apuuu.. Merahnya gincu mak ngah! hahahaa.....

cokobi said...

hahahaha...saya tak penah lagi bcinta ngan unta. kekekee..nang dasat.

kayyana said...

lawak lah gambo-gambo tuh.. edit yer

ameer said...

lol..gamba sume tak bole bla
neway, nice tips!

naxirahShiitake said...

sen-> boy gedik. nang ngam HAHA

AinnalinaRamdzan said...

adoheh antap na juak komen kmk ya ho... kmk rs mun kmk nulis gia... KOMPOM.... org tetak telentang ho... hehe

BSI-BSR-VIVIAN said...

mak ngah ya lok..hahahaha

~eiFFa~ said...

Hahaha.. lawak2!! tp horror jwak la gmbr2 ya..

Yann Mazian said...

hahaha. nang panjang juak mukadimah ainna ya bah. nang kretip ktk tok. haha.

sikpat tahan mek ngga muka dak laki ya diperempuankan. hahahahahaha. =))

Mimie said...

haha.ainna ka yg menulis itu?panjang giler kot ainna?haha

wa kaljis said...

hahahaha sempurna kali jak muka ku sia koh... Bilalah ku nak molah pembalasan si pitung tuk kah.. Mala jak gago ngan ambik gambar.. :P hahaha...

Ninie Nordin said...

terbaekkkk! hahaha. kmk start studi tok sik pat la nak meng up kan trepik kohh. grrrrr.

Coffee Girl said...

Oh birunya mata hitam ku!

fLo said...

yobih mun gia pa org laki lari mek eh...hahahaha...

♥e'in♥ said...

hai bro! nice sharing.. =) kne wat nie..

ciK LyndaWawa igUana said...

good idea...=)

Amni said...

nak gambar2 muncung peace, amta biru segala ya mirip tia.. hahahahah... nang suka nya lok... blog kamek sikda shoutbox.. sebab mun ada, mesti mek sik terngengon nya... komen kat entri pun nektok salu sik ter'reply... haissshhhhhhhhh....

psssttt... kamek dah follow kitak... mesti kitak sik perasan... =P

Ciki said...

uhh.. sket mate.. xnmpk2.. haha

RaMa-RaMa Fareeza said...

haha lawak nar gambar cdak..haisehh man..hehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

haha lawak nar gambar cdak..haisehh man..hehe

Lovely Emy said...

hahaha tips nya siot je.. :b khas untuk kaum lelaki e..

ezhan_artwork said...

wahaha...tips yg amat sempoi.
tips gedik tu yg paling x tahan. kah2!!!

Faizal n Fashitah said...

Hi Tqah,
Aaaa.. yalah.. Ainna ya nang camya.. abis shoutbox kita penoh oleh meses nya jak hehe..

Hi Missy,
Uishhh Hamzah sudah semestinya meletop! hehehe..

Hi Wan,
Yuppp btol tu.. sign peace tu yang mahal tu ekeke..

Hi Tia,
Tu laa.. kene mata biru woOoo.. baru la menjadik kan? ekeke..

Hi gHadiSZ,
Ya lah mek mintak blogger laki tok start gik menggedikkan dirik hehehe...

Hi Pemilik Blog,
Uikk.. pemilik blog? ehek. Orait! nanti aku follow hang skali ehek. Jangan lupa menggedik okeh! hehehe..

Hi Aran,
Wokeh no problemo.. email je aku kat semangka_land@yahoo.com okeh? XD

Hi AmirFX,
Merah monyeng jak upa hoh ekekeke...

Hi Cokobi,
Yalah...sama la kita.. lom penah gik bercinta ngan unta hehehe..

Hi Kayyana,
Ha ahh.. edit suma tu hehe..

Hi Ameer,
Orait thanx bro! yerRR ehehe..

Hi Naxirah,
Ngam abis! ekekeke...

Hi Ainna,
Haihhh bukan kitak ka yang nulis ya? hehhehehhe...

Hi Beauty,
Yaaalah. Mirahhh jak bibey ekekeke...

Hi Eiffa,
Horror ka? Aihhh gedik daa jak upa bah heheehe..

Hi Yann,
Yaaa lah. Eran juak mek nangga Ainna naep panjang kedak ya glak hehe..

Hi Mimie,
Aok eh... antap lii jak Ainna naep eh hehehehehe...

Hi Kaldu,
Sikpa pok.. sik perlu nak balas2 ndah. Sik bagus ba yerRr ekekek...

Hi Ninie,
Aaaa sikpa, blaja jak lok sampei abis. Lak dah abis blaja lak.. bok kitak upkan trepik ehehe..

Hi Coffee Girl,
Mata biru itu gedik bah hehe..

Hi Flo,
Aihhh...gedik what. hehehe...

Hi Ein,
Uishhh buat jangan tak buat heheh XD

Hi Cik Lyndawawa,
Gud idea aaa hehehe

Hi Amni,
Errrr niru kedak Tia ka? errr no komen hehehehe. Anyway, tauk mek.. da mek nengok kitak follow mek ehek XD

Hi Ciki,
Sket mate ek? kene tengok lama2 woOOo ehehehe...

Hi Fareeza,
Haisehh man... gedik la semua ya hehehe...

Hi Emy,
Ha ahhh... khas untuk blogger laki je ni. Blogger pompuan pun bleh gak buat ehek XD

Hi Ezhan,
Gedik bro jangan tak gedik! ehehehe...

Faizal n Fashitah said...

Eh lupa plak.. Hi Awang!
Cantik menarik tertarik ko memang da boom! ekekeke...

noorafzan said...

lawak seyh lelaki menggedik!

pelangi said...

yahhhhhh nang kmk pernah kenak gigit unta lah ....hahahaha

SweetyMui2 said...

panjang da jak mesej di anta blogger ya kat shoutbox ktk..ya bok best..hehehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Noorafzan,
Takpe.. kene biasa2 kan diri la dengan lelaki gedik ehehehe...

Hi Pelangi,
Yahhhhh... mesti sakit nak? ehek..

Hi Sweetmui,
Aok eh.. sik alang2 merik mesej ngan kita hehehe...

fairuzhani said...

hahah. agak2 ar pnjg gile komen kat shoutbox!

hamzah ian said...

seksi jgk gua ni

cik qiqilala said...

hamzah gile.

Redbloodsnow said...

wakakakakaka..perey mek tetak diat part tips gediks utk lelaki yg eh. lucu ktk juak, faizal :D

Afra Yuri said...

haahha lawaks gilaaaaa ur picture editing menangis tengok -_-

Faizal n Fashitah said...

Hi Fairuzhani,
Tu laa.. jenoh nak baca komen camtu hehehe..

Hi Hamzah,
Seksi woOOoo ekeke...

Hi Cik Qiqilala,
Ekekekek...

Hi Redbloodsnow,
Skali skala mek nak nangga dak laki gik posing gedik ba zie ehehehehe...

Hi Afra Yuri,
Hehehe jangan lama2 tengok tau nanti heran plak orang tengok awak asyik nangis je depan laptop hehehe..

pelangi said...

rasa gelik jak kenak gigit unta ya..hahaha nya sik da gigi dah tua bah..yeakrzzz

Robinson Unau said...

Inilah posting yang paling gedik pernah aku tengok! :)
Peace...