Saturday, November 6, 2010

Shopping On Weekends And Tengok Contest

Salam and hi bloggers!
Wahhh one whole week yang amat bizi dan meletihkan. Lately ni kerja aku agak banyak, sampai nak jenguk blog pun tak sempat. Alhamdulillah hari ni aku agak free, so aku ajakla wifey and baby Farah pergi shopping. So macam biasa la, aku bawak dorang pegi jalan-jalan kat The Sprong and beli groceries kat Bululebat.


Nothin much yang berlaku kat The Sprong. Tapi masa sampai je kat Bululebat, Agak ramai gak la manusia membeli-belah especially dalam supermarket dia. So masa kitorang tengah sibuk memilih barang, tiba-tiba aku ternampak satu booth menjual tuala wanita yang tengah promot contest untuk pelanggan. Salesman kat situ terus meluru kearah kami and gave a brochure to us.


Yuppp. Tuala wanita berjenama Loo-bang. Mungkin jenama baru ni. Yang Kolget tu pun agak baru gak. Seblom ni tak pernah pun aku jumpa jenama tu kat mana-mana supermarket. Muka model tu pun sebijik macam muka Sen and Zatie. Hmm.. pelanduk dua serupa kot. Anyway, no wonder la orang ramai kat situ. Rupa-rupanya masing-masing nak masuk contest and nak menang anti-gigi Kolget. So masa kat dalam supermarket aku sempat snap gambar-gambar customer yang beria-ria join contest tu. Bermula dari minah ni..


Bukan main lagi posing. Semangat betul. Kalau tak silap aku, nama minah tu Kila. Dia prefer untuk posing dengan pek tuala wanita bersaiz kecik sahaje. Mungkin kecik tu nampak comel kot. Anyway, yang ni plak gambar peserta kedua..


Nama dia Vivi.. owner kepada blog ailurophile. Juga posing dengan pek Loo-bang bersaiz kecik. Mungkin dia nak serasikan dengan pakaian dia kot. Perghhh nasib baik la aku tak join contest tu skali. Memang hebat-hebat la peserta. Dah la semuanya fotogenik. For sure para juri pening kepala nak pilih gambar siapa paling cun. So kitorang lepak la kat situ sampailah end of contest. Juri pun bagi announcement, and agak terkejut gak la bila juri sebulat suara announce si mamat sorang ni sebagai pemenang. Yuppp. Tak sangka sorang jejaka menang kan? Naper plak bleh jadi camtu? Haaa.. Korang tengokla gambar posing dia kat bawah ni..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

So amacam? memang patut kan dia menang kan kan? ehek. Nama mamat tu Kaljis. Blogger and photographer. Kaljis memilih pek tuala wanita Loo-bang yang paling besar skali. Mungkin senang nak imbang badan dia kot. Wahhh bangga plak bila tengok blogger bleh menang contest camni kan. So kira tu la kejadian yang berlaku masa shopping hari ni. Korang plak ape crite? best tak weekend korang? Ok lah.. aku nak pen-off dulu. Lewat dah ni. So till then, have a pleasant weekend.. salam all.. and chow! XD

43 org terbiut:

kata kila said...

hahahaaha.gelak lah kila baca. pasal pad ni! haisshh.kena kasi naik traffic blog terbiut ni sebagai tanda terima kasih:P

erolnukman said...

bangga2...kita kaum lelaki pun bisa mengubah dunia....ahakhakahakhakah....

ztie said...

uh..sen ya duhal pun pad ya owh.. uhh..... dah.. sikpat nak berkata2 dah kmk tokk..

Yann Mazian said...

hahahaha. lucu ktk juak. sejak bila boulevard btukar jd bululebat. terer ktk edit gmbr2 ya. kahkahkah.

Coffee Girl said...

Hahahahhahahahahah! tedah Sen. jadi ambassador utk pad. hahahahhahhaahaha. aku kesian sangat. tahniah Sen.

AmirFX said...

Tahniah ngn Kaljis sebab menang anti-gigi kolget.. hahahaa... Aku rasa peserta ya nangga Sen ya nang kiut.. Yalah milih jenama ya... hahaaa....

BSI-BSR-VIVIAN said...

bencik nya kmk..kenak link dgn blog ya? kenak sik blog my270view? yer..itok juak ah..eh..ktk dpt hack blog mek lamak kah?

labulabi said...

hehe.x pat nak madah apa2.ku dpat senyum jak maca.waseh.

Ninie Nordin said...

HAHAHAHAHAHAHA. menampus tetakk! sik pat nak pdh pa2 juak. epp. bla masa sis jt jd model kolget. pa kmk sik tauk menauk benda tok. sik patutttt. grrrrr.

fLo said...

gila kerja..bkn main gk posing kaljis..hahahha...nang patut menang..kekekeke.....

Ms Tikot said...

Adohh...adoh... btw, pad jenama loobang tok ada wing x??? hehehehe

Juel said...

uish tu dia
nang ada jak new product di psaran hihihihi

AinnalinaRamdzan said...

Ish... da lmk glak kali kmk tk x blt kuchg. X kmk tauk ad shopping kompleks br koh di kuchg. Cney bah 'Sprong' n 'Bululebat' ya... Maok kmk pg sia blt raya aji tok... Padah lok?

SweetyMui2 said...

aihh..haha..kejam na ktk eh..kekeke.lamak xg 'sprong' n bululebat..uuuhuh..weekend kmk xbest.study!

Big Momma said...

gine nak makei mun nya ber loo-bang? bocor ajak jadinya.....wakakaka... sen sen...

♥e'in♥ said...

seronok na g shopping.. huhu..

Khairul Antasha said...

hahahaah..j.t lok...sik merik2 muka nya..hahaha

Rudy said...

lamak sik pegi bululebat ya...the sprong jak salu pegi..hehehehee

hannaH said...

haha ngutik sekali jak pad ada muka sen..

Anne said...

sik brani mek meli pad ya, supan jak asa bila nak makey sbb ada muka sen hehehe

wa kaljis said...

omaigod... hahaha....

It's me... said...

hehehe...lucu ada jak..aok photoshop installer kau brk ya sik dpt install..ishkk..

SEN said...

kaldu kaldu..sanggup kau possing gia semata2 mok dapat perais..

hani apandi said...

ktk nang hebat..haahaa

Faizal n Fashitah said...

Hi Kila,
Nak naikkan traffic blog ni? Blehh hehe..

Hi Erol,
Aok eh..bangga abis wakakakaka!!..

Hi Zatie,
Aok..Sen dah jadi model pad dah nektok huhu..

Hi Yann,
Sejak kamek pandei edit la alu betukar nama boulevard ya koh ekeke..

Hi Coffee Girl,
Yupp! tahniah untuk Sen! yerRrr ekeke..

Hi AmirFX,
Mena kata ko.. ney ndak laku pad ya kotan nangga Sen kiut glak sia ekekeke..

Hi Beauty,
Hehehe.. camne makei pad jenama Loo-bang tek? Ok ka? ehek. Aaaa biasa la kamek tok.. rajin hack2 blog urang ba ekeke..

Hi Labulabi,
Sikpa..senyum itukan sedekah yerRrr ehek..

Hi Ninie,
Bait2 menampus ya ekeke. Aaaa tanyak kitak ngan Zatie pun.. bila masa nya ngikat kontrek ngan dak Kolget ya ekeke..

Hi Flo,
Yalah hoh...dasat posing ya hoh hehehehe...

Hi MsTikot,
Aaa..tanyak kitak ngan Sen nun. Nya lebih tauk gik pasal pad tok ekekek..

Hi AJ,
Aok eh.. produk terhangat kini yerRrr ehek

Hi AinnalinaRamdzan,
Kenaklaa nama kitak tok panjang glak?? ehek. Anyway, Sprong ngan Bululebat ya rah ranto2 kuching juak bah ehehe..

Hi Sweetmui,
Tedah kitak lok.. sikpa, abis jak lok study ya. Lak2 bleh raon sia ba. Bak kata pepatah, takkan lari Sprong n Bululebat dikejar yerRrr ehek

Hi Mama,
Mena kata kitak hoh.. ndak la brani mun dah berlubang ekekeke

Hi E'in,
Seronok kan? ekeke..

Hi Antasha,
Aaa biasa la Zatie ya,.. potojenik ba yerRr kekeke..

Hi Rudy,
Yalah. Aku cun glak minggu ya tek sempat singgah Bululebat koh ehek

Hi Hannah,
Aieee..kiut da jak muka Sen rah pad ya koh hehehehe..

Hi Anne,
Mesti pandei mejin Sen nilit ndah rah dalam pad ya hoh ekekeke

Hi Kaldu,
Tahniah geng! wakakakaaka!!..

Hi Win,
Aihhh sikkan la potosop aku ya rusak juak? Adehh..

Hi Sen,
Yalah Sen. Kotannya suk glak mok perais ubat anti-gigi ya kekeke

Hi Hani,
Aihh kenak mek hebat ndah? Kaljis ngan Sen la yang hebat eheheeh...

Siti Mashitah Saidin said...

kolget?? hahaha... where can i 'get'?

.:: dieylah :: said...

gambar last best dtangga,,,ng kacak pose ny... gk da ka contest kdak ya..mk juak ngagak bululebat ya kelak..hahaha..lucu~~ =D

Ivy Metaga said...

hahaha..muka sen juak..;P

Abg.Syuk said...

muahahahaha... bogoleng ku tetak

Faizal n Fashitah said...

Hi Siti,
U can `get' kat kedai bernama `Kol' hehehe...

Hi Dieylah,
Yalah..mek suka juak gambar last. Stylo pun posing ehehe. Aaa jangan sik pegi Bululebat lak ah hehe..

Hi Ivy,
Yalah...muka Sen mesti ada bah hehe..

Hi Abg.Syuk,
Tetak jangan sik tetak ekekeeke...

ciK LyndaWawa igUana said...

kacak gambar sen ya..
xda model lainkaa..
hehehe

azurachan said...

The Sprong ya hanya org tertentu jak dapat nangga bangunan ya nak. ahaha. Mok make cermin mato 3D

ciK LyndaWawa igUana said...

sini san word the sprong ya..hehehe

willie a.k.a reptoz said...

Kekeke...ikut competition tok nang seronok. Aku ada juak ikut competition sekali sekala, makey coba nasib. Hahaha!

Tahniah kaljis sebab menang kompetition ya!

willie a.k.a reptoz said...

Ok. dah ku letak poster pimp my header. heheh

Faizal n Fashitah said...

Hi Cik Lyndawawa,
Cuma Sen jak murah ba k jadi model hehehe...

Hi Azurachan,
Uishhh mena kata kitak. Mok makei cermin mata 3D bok la senang kit nangga mall ya ekekeke..

Hi Cik Lyndawawa,
Haihh bok prasannya duhal. Seney sannya ka? Haaa panjang critanya. sejak jaman dak jems berok gik ba hehehe..

Hi Willie,
Huishhh siyus na komen u tok pok eh ekeke. Anyway, salah banner di ambik ko ya pok eh ekekeke...

tia said...

hahaha!
pandai edit gambar!
terbaiiikk ouhh!

willie a.k.a reptoz said...

dah tukar.

HonEyBuNNy said...

fuhhh...sakan gambar dia..mmg layak mng kn..heheh

pelangi said...

yuhoooo nang kacak...hahahah suka ngedit kedak ya,...hahahaha

sahromnasrudin said...

cantik semua gambar tue..pandai edit..gune DSLR jenama ape???

Faizal n Fashitah said...

Hi Tia,
Tima kaseyy Tia.. ehek XD

Hi Willie,
Orait bro!

Hi Honeybunny,
Ha'ah kan? memang layak hehehe..

Hi Pelangi,
Maksehhh ehek.. mek suka juak XD

Hi Sahromnasrudin,
Tak gune DSLR. Suma gune photoshop je huhu..

ciK LyndaWawa igUana said...

jaman james berok lum ada bangunan ya oi...
waterpran jak ada...
hehe

model murahka?
hehehe...

laku na juak muka sen ya...