Saturday, November 13, 2010

Projek Fantasy Wedding Kedua

Salam and hi bloggers,
Alhamdulillah setelah hampir 2 minggu berhempas pulas untuk menyiapkan photo editing for my clients, akhirnya settle gak and berjaya menyiapkan kira-kira 21 photos. Nak tengok camne hasil nye? Okeh memandangkan aku malas nak postkan semua gambar-gambar tu, aku pilih one of my client.. one sweet couple (Cik Noor Afizah n her hubby) yang giving the trust to me untuk mengedit 7 existing wedding photos dorang. So bermula dengan gambar yang dorang sent kat aku hari tu..

Ni la gambar asal pasangan pengantin aka one of my client..

Dengan hanya those pictures, aku kasi mejik skit,.. terus transformed their original pictures jadi something different.. dan kini mereka berada di alam fantasi. Ye lah kan, kalau nak maintain je picture wedding yang biase-biase tu.. mungkin agak membosankan kot. Anyway, basically these pictures memang sesuai la untuk buat storybook album. Meh tengok hasil editing ni meh!..

1. In Wonderland's field
Gambar asal yang mulanya merupakan pasangan pengantin duduk kat atas katil. Aku crop, edit, retouched, refined, etc dan akhirnya nampak pasangan ni duduk kat atas kumpulan bunga-bunga halus sambil ditemani butterflies and dragonflies yang hinggap kat mushroom bagi mewujudkan suasana fantasi kat whole theme ni.

Clink to enlarge picture (533 x 800pxl only)

2. Fairy Encounters
Theme ni agak popular semenjak aku mula mempromote bisnes picture editing ni. Most of my clients memang inginkan gambar dorang bersama-sama fairy. So aku create this scene and make their dreams come true.

Clink to enlarge picture (533 x 800pxl only)

3. Medieval Scenery
Dengan keadaan atau suasana seolah-olah berada di era Medieval, konsep `darkness' dipilih but tetap menitikberatkan teknik pencahayaan kepada objek tertentu seperti pasangan pengantin agar keterampilan mereka masih menyerlah.

Clink to enlarge picture (533 x 800pxl only)

4. Medieval Street
This one is my favourite. Aku try to create pasangan ni posing di one of street yang berlatarbelakangkan Medieval era. Bleh nampak tak Black Knight yang tengah menunggang kuda kat belakang tu? Best kan? ehek..

Clink to enlarge picture (533 x 800pxl only)

Alhamdulillah, senang hati bila all my clients puas hati dengan hasil kerja aku. Basically, original sizes of these pictures are 1500 x 2250 pixel, whereby images yang dihasilkan very sharp and in high quality. During printing pun, inshaallah aku bagi jaminan yang gambar ni bleh di print up to 16R sizes. Kepada sesiapa yang berminat nak dapatkan khidmat editing from me, bleh la contact me at:

semangka_land@yahoo.com

atau masuk kat dalam blog

terbiut-studio

Charges memang berpatutan. Tak caya, sila lah melanggan sekarang ehek. Anyway, thanx for reading. So takat ni je la entri aku kali ni. The rest of pictures yang dah pun aku edit nanti akan aku postkan kat dalam terbiut-studio from time to time la. Take care all and have a nice weekend. Salam and chow! XD

*You can view the rest of the wed-editing work untuk Cik Afizah kat dalam terbiut-studio. Thanks!

25 org terbiut:

ciK LyndaWawa igUana said...

kacak...

lah bolehla ambik gambar

LyndaWawakawen oooo...
hehehe

syaftome said...

nice...loving it..
keep up the good work...bro...
who knows...i might hire you in the future...:)

Ninie Nordin said...

wahhhh. kacakkkkk aihh. I LIKE! medieval scenary best! ala ala ngutik jak tpat ya. ehehehe.

aL-siDDiQ said...

kach lok~

willie a.k.a reptoz said...

Kacak!

AmirFX said...

Gambar last abis ya kacak la.. Knight kat belakang ya interprem... Kedak real jak.. haha...

wa kaljis said...

nang abis kachak semua.. nang dilahirkan penoh bakat u tuk bro.. tahniah.. suka ku nangga hasil kerja ya.. halus jak.. nang pro gila.. :)

Rudy said...

halus berseni gitew...go go go..terbiut studio

Khairul Antasha said...

halusssss...(sila rujuk iklan nescafe 3in1 ya..)

nang kreatif ktk..mun dh kmk ada gmbr nikah klak, kmk srh ktk juak la.. (bagei sik lamak nak nikah jak..hahaha)

misz_atiey said...

cantek2!!

labulabi said...

waoooooo.kacak boss.leh ajar cara molah ka.hehehe..

fLo said...

tgu mek kawen lak mek soh ktk edit bang odio!!free charge bleh x..hahaha

♥e'in♥ said...

wah........... cantiknye!!!!

Lovely Emy said...

wahhh, cantik ah, suka.! =)

.:: dieylah :: said...

cm bena jk gmbr ya...kacak2.. pandey molh eyh... klk nikh nolg..p lmk gk..hihi

Amni said...

mesti masyukkkkkkkkkkkkk bisness kitak lately tok ooo... hehe.. rezeki anak namanya..=)

Faizal n Fashitah said...

Hi Cik Lyndawawa,
Owh bolehhh.. lak mek ngecas spesel price ehek..

Hi Syaftome,
Thanx bro!.. contact jak lak XD

Hi Ninie,
Mek suka juak theme medievel era ya hehe..

Hi Siddiq,
Thanx bro!.. ehek..

Hi Willie,
Thanx! worth laa lepas 2 minggu berhempas pulas molah benda tok huhu..

Hi AmirFX,
Makseh.. kembang idong ku kenak puji ko yerRrr ekeke..

Hi Kaldu,
Uishh jangan la puji camya glak eh. Malu ku eh hehe. Anyway, thanx!

Hi Rudy,
Halus berseni hoh ehehehe. Makseh bro!

Hi Antasha,
Aok eh..asa iklan Neskepe jak eh ehehe. Anyway, lak kawen lak carik jak kamek ah ehek..

Hi Atiey,
Makseh Atiey XD

Hi Labulabi,
Sik pandei ku cara camne nak mula tutorial molah benda camtok. Mun face to face tek, dapat ku nunjok cara nak main2 photoshop tok the Terbiut way yerRRr ehek..

Hi Flo,
Yahhh alu mintak pree op cas eh adehh ehek. Alaa murah jak ba Flo eh ehek XD

Hi Ein,
Time kasih Ein XD

Hi Emy,
Thanx Emy. Emy kawen nanti bleh la buat camni gak. Saya bagi spesel price punye XD

Hi Dieylah,
Aok sound jak mek lak mun kitak ingin mok gambar2 camtok ehek XD

Hi Amni,
Alhamdulillah rezeki datang melimpah2. Rezeki baby Farah :)

Siti Mashitah Saidin said...

wua.. murah rezeki f&f ya.. moga murah lg rezeki korang! amin...

azurachan said...

Background Avatar sekda tek? hehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Siti,
Alhamdulillah.. so far bisnes ok hehe. Anyway, thanx Siti XD

Hi Azurachan,
Maksud kitak, background planet Pandora ka? Asalkan client kamek mintak, kamek akan molah XD

siti murni said...

serius..cantik!

POSH76 said...

cantek sgt..suka tengok hehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Siti Murni,
Thanx! XD

Hi Posh76,
Thanx so much XD

tia said...

lawaaaaa!
nak kawennn! arghh!

Faizal n Fashitah said...

Hi Tia,
Haaa kawen cepat2 okeh? Pastu bleh suruh kite editkan gambar kawen tu nanti. Charges murah je hehe.. XD