Thursday, November 18, 2010

Sebelum AidilAdha

Salam n hi bloggers, So camne cuti raya korban korang? Mesti perut kenyang melantak ketupat/ lemang bersama kari lembu/ kambing/ ayam kan? huhu. Pagi tadi kat area kitorang ni plak sibuk becoz buat korban lembu.. with total 6 ekor kesemuanya. Kesian gak bila tengok lembu-lembu ni kene sembelih. Anyway, untuk entri kali ni.. aku rasa mungkin ramai yang nak tau apa yang berlaku kat bloggers sehari sebelum AidilAdha. Well, hari tu pun aku tertanya-tanya gak. So aku decide untuk pasang mata-mata and intai aktiviti yang dorang buat sebelum raya korban.

Bermula dengan blogger Ainnalina. Beliau dipercayai telah menolak pelawaan beberapa bloggers laki untuk bertemu/ berdeting dengannya. Sebaliknya, beliau telah melepak kat depan Masjid besar Kuching untuk beramah mesra, berposing serta memberi semangat buat kali terakhir dengan lembu-lembu korban yang ada kat situ. Alangkah mulianya si Ainnalina kan? Memang seronok laa lembu-lembu ni dapat berposing dengan awek cun.


Hari yang sama gak, one of my friend terjumpe blogger Kila kat depan KLCC. Beliau tak teragak-agak untuk bawak lembu kesayangannya bersiar-siar sekitar KL sebelum dikorbankan the next day. Ada orang cakap, cara camni bleh melembutkan isi daging lembu tu nanti.


Sementara tu, kat The Sprong Mall plak si Vivi, Sen dan Kaljis berpesta dengan mengenakan kostum lembu sebagai tanda gembira sebab esok dapat makan kari lembu. Wahh wahh.. bukan main lagi dorang ni. Aku rasa, dorang ni memang selalu berpesta camni tiap-tiap tahun kot.


Apapa pun, dalam keghairahan nak sambut Aidiladha.. penerbangan especially dari KL ke London sememangnya full. Penerbangan yang dipenuhi oleh penumpang istimewa yang beria-ria sangat nak pergi ke London atas satu tujuan... nak eksep!
-
-
-
-
-
-
-
-

Haaa.. kira lembu-lembu kat dalam flight tu antara yang bernasib baik becoz sempat melarikan diri daripada menjadi korban Aidiladha. Well, takpe la. Mungkin tahun ni dorang belum bersedia kot. Mungkin next year tiba plak giliran dorang jadi lauk kari la.. who knows kan? huhu.. Anyway, tu je la crite aku malam ni. So once again.. to all bloggers, Salam Aidiladha.. kita jumpa lagi di lain entri okeh? Till then.. good night all!.. and Salam! XD

38 org terbiut:

ztie said...

hahahah tedah ainna lok.. tedah juak nangga vivian.. kotan nya salu di anggap org kecik. lam entri kali tok jadi tinggi gilak2 lalu nya.. dan sen juak sik terlupak. huhuhu

dah temu beger tek bang?

salam aidiladha :D

SweetyMui2 said...

hahahah tetak2 jak kmk nangga gambar d edit ktk eh..kekeke.nang pandei ktk edit..lol

wa kaljis said...

muahaha... adoheh.. pembalasan si pitung Sen.. balas Sen...

AmirFX said...

Yorobiii.. Kiut upa vivian makei costum kedak ya lok... hahahaa....

mat said...

sikda sapi nak berlari2 kah?hehhehe..

Khairul Antasha said...

eh..apa sikda gmbr ooo..aihhh..x puas ati xdpt nangga gmbr..waaaaaa

hans said...

hahahahaha
tergelak2 saya baca sambil tgok gambar2 tu
hehehe

P/S : Tutorial Cara Untuk Meletakkan Tweet Button Dalam Blogspot

cikpia said...

ha ha.... kiut!!!!!

salam aidiladha!!!!

p/s : terbiut tu makna apa??

labulabi said...

selamat juak pok.hehehe.xda daging kerebo untuk aku tek pok.kacak da upa sapi nait vespa owhh.hehehe

Ninie Nordin said...

hihihihihi. giya rupa olah sidak nya ohhhhh. paduuuuuu. gelik ati ngga kostum sidak sen. ekekekeke. meherr.

AinnalinaRamdzan said...

Yarabi ya baruk antap ktk abg odio... benda yg kmk plg takut la jd model ktk... tauk ada jak benda sik betol di edit nya....hehe

Neway, cute juak sapi ya hoh... boleh mtk nombor telepon nya ka? hehe

Ms Tikot said...

waakakaka, kacak nya juak baju Sen & Kaljis eh, tembus isik perut dari baju nya 2. hehehe...

SEN said...

si kaldu lah nok maksa mekduak vivian makey costume sapi ke sopping kompleks reya..

SEN said...

si kaldu lah nok maksa mekduak vivian makey costume sapi ke sopping kompleks reya..

It's me... said...

hahahaha..cute ada jak lemboo ya lok...

hannaH said...

selamat hari raya aidiladha..(ingt2 org d perantauan tok...huk2)

Lizzie Yasmin said...

hahaha.. lawak lar... aku siap mmpi bercinta dengan lembu lagi.. nasib baik tak mkn lg daging lembu korban tahun nie...

Shitsurei Shimashita said...

selamat bercuti bro..kpd mereka itu sila pastikan harta benda anda ada warisnya..jika tidak harta benda akn jd ahmad albab yg punya..hihihi

ciK LyndaWawa igUana said...

yea..sen jadi lembu..=)

willie a.k.a reptoz said...

Nang best blog u. Anyway, ku ada komen pasal blog kawu dlm blog aku. Bacalah....

Jue said...

hahaha pandei jak mbak lembu bjln ley lmbut indah isi mun maok msknya kelak hahahaha
lelah ku tetak bc entry tok hahaha

Faizal n Fashitah said...

Hi Zatie,
Yalah..tedah nangga sidak hoh. Tapi sidak sayang ngan lembu ba..ya daknya kedak ya hehe. Ermm lom gik nemu beger ya..

Hi Sweetmui2,
Mek suka edit coz suka nyoh urang tetak ba eheh XD

Hi Kaldu,
Balas jangan sik balas ekeke..

Hi AmirFX,
Yalah hoh...tang ngenak jak jak Vivi hoh ekeke..

Hi Mat,
Yalah lupak ndah ku bercrita hal sapi berekot lari rah jeraya ya koh hehe..

Hi Hans,
Saya pun senang hati bila orang hepi baca entri ni hehe..

Hi Cikpia,
Cute kan. Psttt nanti saya buat entri pasal maksud terbiut okeh ehek XD

Hi Labulabi,
ooOo abis dah dagin korban diagih reya koh hehe. Yalah, kacak da jak lembu ya nunggang tosikal hoh ekeke..

Hi Ninie,
Raget hoh kostum sidak hoh hehehe..

Hi Ainna,
Hehehe sik la mek tauk kitak takut jadi model terbiut koh hehehehe...
*Sapi ya dah kenak belih koh huhuhu..

Hi Mstikot,
Raget hoh kostum sidak hoh ekeke..

Hi Sen,
ooOOo ya ka? Kaldu nang nya ekeke..

Hi Win,
Yalah win.. kiut hoh ekeke..

Hi Hannah,
Selamat hari raya juak eheh..

Hi Lizzie,
Ekekeke mimpi lembu plak dah ekekeke..

Hi Shitsurei,
Dah selamat pun bercuti hehehehe..

Hi Cik Lyndawawa,
Yahhh suk laa Sen jadi lembu ekeke..

Hi Willie,
Owh ya ka? Lak la ku terjah blog ko orait! hehe..

Hi Jue,
Yalah...plek2 jak petua sidak tok koh eheheh..

Yusoff said...

terbiut tu hape? sory sy org semenanjung heheh

this is one HELL-LUVA nice blog!

=)

Jue said...

geng, blog url ku tuka :http://juestan.blogspot.com/

Faizal n Fashitah said...

Hi Yusoff,
Welcome to my blog ehek! Well, nak tau apa maksud Terbiut? Haa akan dibongkar dlm next entri huhu..

Hi Jue,
Okai Jue.. klak kamek tukarnya ah XD

Anne said...

heheheh nang kiut laahhh gambar2 semua ya.

BSI-BSR-VIVIAN said...

ptt la sen wish birthday kmk suruh k custome lembu..paduhal tek..ish..kmk baru bc entri tok..

HonEyBuNNy said...

adus...terguling2 tgk gambar2 yg d edit....nice...hehhe

tia said...

kahkah!
kelakar je kilaa pnye tuh!
hahahaha!

Sachi Asukai said...

comeelll gle lukisan ni sis!!!macamne nak wat eh??ajar sachi boleh???:)

labulabi said...

kacak belog pok.kah tanda like x da pok.hehehe.

.:: dieylah :: said...

nkpa dh jd ngan pic2 tok..haha..lucu..
lembuu ya kacak..hehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Anne,
Yalah kiut hoh hehe..

Hi Beauty,
Yahh bok nyengok nya huhu. Anyway, hepi beddei ah XD

Hi Honeybunny,
Ehehe terguling2 aa hehehe..

Hi Tia,
Ha'ah.. smart giler Kila bawak lembu kan? ekekeke..

Hi Sachi,
Saya gune photoshop je. Nak mintak ajar? Ermm inshaallah kalo ada masa nanti saya buat tutorial k? XD\

Hi LabuLabi,
Aaa button Like ka? Sikda pok eh. Lak la ku ncarik code k button ya huhu..

Hi Dieylah,
Lembu ya comel2 hoh ehek XD

uSu iJamm said...

ehem! makin menjadi2 owh..

Sachi Asukai said...

hi,,buatla2..nak blaja sangat2..tak pun email sachi ke^^ skang i'm on da process blaja photoshop through youtube.passionate with that.so can i berguru dgn u ??pls^^

Faizal n Fashitah said...

Hi Su Ijamm,
Ehem...biasa laaaa ekekeke..

Hi Sachi,
Nak berguru dgn saya? bolehh eheh. Inshaallah nanti saya buat entri tutorial orait? thanx Sachi XD

kata kila said...

kila jejak kl 3 tahun lepas.hahaha.tu gambar 3 tahun lepas lah tu!!!

Faizal n Fashitah said...

Hi Kila,
Aaa.. gambar lama la ni? (Pandai bagi alasan ek..ehehe..)