Thursday, November 11, 2010

11-11 dan Our Journey

Salam and hi bloggers,
Hari ni genap 11-11. Hari yang amat penting buat diriku and baby Farah. Sebab hari ni merupakan birthday wifey tercintaku. Ermm baru last month wifey ada mentioned yang dia suke sangat beruang panda. Then dari situ la tiba-tiba datang idea nak beli sekor beruang panda untuk hadiah wifey. Untuk merealisasikan impianku ni, aku kene pegi China. Dan awal-awal pagi lagi aku and baby Farah terus berangkat ke airport dan ambik 1st flight untuk ke destinasi tersebut..


Penerbangan agak memenatkan gak la. But aku and baby Farah perlu bertindak segera sebelum wifey balik keje nanti. So kitorang mula la ronda-ronda kat China street dengan harapan terjumpa orang jual panda. Puas ronda-ronda ditengah kesesakan manusia dan kenderaan yang bersimpang-siur kat situ, akhirnya kitorang jumpa la peniaga ni dengan motosikalnya yang tertulis 'We Selled Everyting'. Aku berdoa dalam hati agar dorang ni ada jual beruang panda..


Seperti yang aku jangkakan, memang dorang ada jual beruang panda. Malah, peniaga ni menjual apa-apa je barang yang kita nak. Betapa gembiranya hatiku. So selesai je bayar duit kat dorang, aku dan baby Farah bergegas berjalan menyusuri lorong menuju ke airport. Aku begitu hepi manakala baby Farah masih lagi merasa sangsi..


Okeh, my mistake. Aku ingatkan beruang panda. Ye la kan, warna pun dah hitam-putih. So kitorang berpatah balik and carik peniaga tadi tu. Setelah puas eksplen pasal silap barang yang dorang bagi, akhirnya dapat gak beruang panda sebenar yang kitorang carik.


Aku dan baby Farah terus menuju ke airport, terus boarding and balik ke Kuching semula. Fuhhhhh tak sangka jam baru je pukul 4.15pm. Wifey tercinta salu balik pukul 5.00pm. So once wifey balik nanti, aku nak buat surprise kat dia. Sementara tu, biarlah aku sembunyikan beruang panda ni dulu..


So camtu la journey kitorang pagi tadi until now. Letih gak la.. tapi tetap berbaloi. Tak sabar nak tengok muka wifey senyum gembira bila tengok beruang panda idamannya nanti. So to my wifey,..

Happy Birthday Sayang,
Semoga Panjang Umur dan Murah Rezeki,
Love You Always!


Okeh that's all folks. Kite jumpa lagi di lain entry okeh? till then.. have a nice day, salam and chowww!! XD

42 org terbiut:

Big Momma said...

aha!! Happy birthday untuk Mrs Audio!

BSI-BSR-VIVIAN said...

Selamat Hari Jadi!! semoga murah rezeki....8 hari lagi..kmk maok panda juak okey!!

Sue said...

hepi birthday to kak fashitah.. ;) cute da jak baby farah koh..dh pande jln.

misz_atiey said...

happy bday 2 kak fashitah :)may Allah bless u & ur family..

Khairul Antasha said...

hepi birthday kak fashitah.. Semoga pnjg umur, dimurahkan rezeki... Amin. .

Ms Tikot said...

Cute eh... Tp knk baby panda pandei molah bunyi miawww indah...hehehe ;-))

Asma Jalalyna said...

adohhh... cutenya baby Farahhhh... heheheeee... Happy Birthday to Mrs Odio... semoga bertambah cantik n sihat slalu...

Ivy Metaga said...

ayat yg hujung ya so sweeetttt eh yerrr...


happy birthday mrs audio!!....:)

AinnalinaRamdzan said...

Happy Birthday kak Fashitah a.k.a Mrs Odio. Untung ktk dihadiah oleh Mr Odio bear panda. Smpe ke China nun nya pg... WALAUPUN cm ke China Street di Kuching... haha

AmirFX said...

Hepi hepi hepi hepi hepi hepi hepi hepi besday untuk Cik Puan Fashitah.. Semoga ktk panjang umur murah rezki... Muahmuahhh untuk baby Farah...

hani apandi said...

happy birthday wifey abg odio..may ALLAH swt bless you..semoga murah rezeki okeh..:)

ciK LyndaWawa igUana said...

yobih..mun org nak beranak nangga panda luar dari petiais alu leput nya...
xpun terberanak terus...


kacak farah ya aih..==)

Ninie Nordin said...

saba jak ku kenak jual rah china. grrrrr. ehh. sebelom telupak. HAPPY BIRTHDAY MRS ODIO. kim slm kt nya arhh. kt baby farah juak. dh besar da nya. ekekekeke.

Ninie Nordin said...

saba jak ku kenak jual rah china. grrrrr. ehh. sebelom telupak. HAPPY BIRTHDAY MRS ODIO. kim slm kt nya arhh. kt baby farah juak. dh besar da nya. ekekekeke.

erolnukman said...

ehehehe...ninie ya jual juak ka..mun jual,aku nak nyuruh bini ku meli pakey hadiah bday aku..hahahaha!
Hepi Bday Mrs Audio!

syaftome said...

dude...happy birthday to your wife...
boss aku pun befday aritok jwak...
satu opis molah surprise...
suk ati...dpt mkn free lunch tadik...ehehe

wa kaljis said...

hepi bday mrs odio.. mun mr odio berolah dengan ini kami bloggers merik kuasa utk polennya kekekeke...

ztie said...

hahaha... Ngek bang erol juak. Ekekeke... Oke. Selamat hari lahir wifey bang derio. Semoga bahagia selalu sihat selalu murah rejeki pjg umo.. Dpt baby lagik ble mek pinjam manyak2 gk...okeyh...sekian
pstt... Bang..pahal ktk kol tdk? Mek gk bz tdk. Nak kol balit pun aher dh mek sedar jam. Nak bini ktk chia kmk mamam ka? Ekekekeke....

willie a.k.a reptoz said...

Odio,

Kawu di Kuching ka di dubai? anyway, baguslah dah dapat meli panda. Semoga bini kawu happy and happy birthday to bini you. HEheheeh!

Redbloodsnow said...

hahaha...perey mek tetatk die pic suma ya eh. lucu na

fLo said...

cute da jak megine baby fara klaka kedak dlm dialog ya!hehehehhee...

nang jaoh imaginasi ktk smpe ke china...ahahaha..=p

tia said...

wawaaahh!
shweeettt! hiks!

Dayang Fashitah said...

Hehehehe funny, silly yet sweet entry, sayang..

Anyway, thanks for the lovely dinner sayang.. Love u soOo much muchiee muaks muaksss!!

And thanks to the bloggers for your kind wish.. thanks kerana mendoakan mek duak laki bini & baby Farah.. hehehe ;)

HonEyBuNNy said...

happy birthday sayang....hehhe...eh silap...smlm bestday abah ila gak..heheh

It's me... said...

hahahaha..kejawak mena nanga baby ell ehs..makin la mommy ween rindu ngan nya...yala tok mesti idea dr mimpi robin hood kau nak..hahaha..lucu2..
nyway to kak ctah hepi hepi buffday!! kmk juz tumpang hadiah panda bear jak la... =^.^=

Coffee Girl said...

Panda ada bunyi miaw kah? benar nak panda ya kah... jangan2 panda jadian!!! eeeee!!!!!!!!

Happy Besday Mrs Odio.

♥e'in♥ said...

happy birthday 2 ur wife.. =)

Siti Mashitah Saidin said...

comelnya panda!!!

Siti Mashitah Saidin said...

dan apy besday~

SEN said...

aku nang dah lamak mok jual sidak kaldu, vivian dgn ninie ya..untong bah mun timbang kilo..selamat haepi birthday mak put XD

Jue said...

sweet sweet entry tok aih!!
syuk ku bc!

Cik Bulat said...

haha! klako je edit... ngeng dah ni.. btol2 dah terbiut..

Anne said...

happy bday 2 ur wifey:) semoga panjang umor

SweetyMui2 said...

happy belated birthday to her..hehehehe.. :)
kiut gmbar panda ya T___T

achika said...

wasseehhh... happy besday to Mrs audio... cute panda ya... :P

Faizal n Fashitah said...

To All,
Thanx for all the wishes. My wifey seronok sangat2 bila baca all the birthday wishes from u all. Once again, thanx! XD

cikpia said...

happy birthday mrs audio!!!!!!!!! NAK PANDA JUGAK!!!!!!!!

Faizal n Fashitah said...

Hi Cikpia,
Thanx cikpia! Panda for the time being masih blom ada stok huhuhu..

misz myza said...

Happy Bday to ur wife...

hmm.. panda ni kalo awet kan, boleh wat teddy bear ni.. hehehehhee..

Faizal n Fashitah said...

Hi Misz Myza,
Ha ah kan. Tapi kalo diawetkan, keras camtu je la. Tak syok la huhu..

Shitsurei Shimashita said...

hahaha..panda tu pandai buat suara kucing...good pan..dont noti2 r

Faizal n Fashitah said...

Hi Shitsurei,
Tu la.. tak tau la betul ke tak panda yang aku beli tu yerRRr ekekeekek...