Thursday, August 12, 2010

Nang Hacker Lah?

Salam n hi bloggers!
Apakabar semua tek? Ada dah tebik dah posa tek? well, ku harap sikda la hoh. Well, malam tok aku nang sikda apapa juak nak dipolah. So nang begasak la blogwalking sambil baca-baca segala entry baru dari bloggers. Tengah ku rindok-rindok baca, tetiba jak tangada timbul sesuatu yang memena annoying dan nyoh ku potong stim jak nak blogwalking.

Anyway, memulanya aku biarkan ajakla benda annoying ya dan meneruskan pembacaanku. Tapi tiap kali ku baca, tauk ada jak benda annoying ya pop-up ntah brapa juta kali ndak ka nya pop-up. Haihh tensi ku eh! Aku rasa, tentu kitakurang pun penah ncerik juak keadaan yang ku alami tok nak hoh. Ntah apajakla pop-up ya ndak alah-alah madah "A username and password are being requested by http://twitter blablabla..". Sik pandei lah ku nak eksplen detail ngan kitakurang koh. Tanggar jak kitakurang gambar disedia ku debah tok..



Haaa paham sik kitakurang? nok pop-up yalah di tensi ku dari tadik koh. Yalah kotan ku geram glak ngan pop-up ya tek, maka aku sedaya upaya untok meng-hack-kan benda ya tek. Maklomlah, setelah sekian lamak bergiat lam bidang internet tok.. aku tok kira bleh tahan juak la part nok hack-hack tok. Kira hacker la tek. Atleast dapat la juak kitakurang blaja dari aku bah.

So dengan kepakaranku sebagai seorang hacker yang terre.. tiba-tiba, sik di sangka-sangka! Walla!.. it works! ilang juak pop-up ya! yahuuu! nang terre laa aku. Yalah seandainya kitakurang tertemu pop-up yang annoying kedak tok.. blaja lah dari aku. Camne aku berjaya nutup pop-up ya? haaa with just a simple username dan password seperti yang tertera di gamba debah tok jak..



You see? aaaa nok nama hacker eh. Anyway, biasa lah ya. Kadang-kadang urang sik penah terpikir juak yang penggunaan `bontot' dan `kambin' kadang-kadang mampu menyelamatkan keadaan. Jadi, adakah anda brani mencoba? Mun mok.. masoklah dalam blog tok: http://duckandrun1303.blogspot.com dan anda digalakkan untok menggunakan username dan password nok dipakei ku ya.

Bah, ya jaklah untok kali tok. Klak ku blogging gik. Till then, slamat sahur semua.. happy posa n salam all! XD

16 org terbiut:

kal jis (im not carl zeiss) said...

hackers kambin na juak hahaha...

AmirFX said...

Dah cuba... Nang berkesan.. Thank u belly mash.. haha... Ada orgnya pun blog ya muncul kaktok merik komen... hahaaa...

Hajib said...

chiioohh.. u nang hebat bro menghacking! restekper sama u! hehehe

erolnukman said...

hehehe..cam JT jak mpun ya..aok,bnr2...mun bukak blog ya mst pop up menatang ya...tp lom coba gik cara menghack mcm d ajar kau ya..hehehehe!
harap2 kali tok sik tertipu...kahkahkahakah

erolnukman said...

oiitt..komen skali gik...kali tok sik ttipu.nang berjya..sikda gik kluar pop up ya..Nang hacker lahhhh.....hahaha

kurt @syamaizar said...

yarabbii..syukur ke hadrat illahi krn mmbri jln pnylesaian kpd mslh driku slama ni..amin..yarabbil a'lamin..

ztie said...

nang sik sahlah nya sik carik kelaie ssehari.. sabar ty.. sabar.... bulan posa tok.. tunggu raya lok.. saba...saba..

Amni said...

hahahahaha... ztie pun page... adei! mek sa macam sikda gik dah jak..=P ztie dah buang li nak? ehehehe.. nang terer la kitak...

fLo said...

hahahahha...harus la mek mencoba lak mun ada pop up kedak ya...hahahahaha.........
angol nyawa..=p

hannaH said...

kambin juak jd mangsa..heqkheqk..

Beautiful Stranger said...

lamak dah benda tok menjadi igauan kmk..bukan apa..tgh suk2 maca blog org lain..mun kuar popup tok..nyuruh kita baca blog nya jak..hahaha boh marah jt.haha

dukunlintahplk said...

nang kambin juak..
well bro, $$$ epf tek nang dapat.. koling2 jak pak dukun.. lak molah apptmnt :)

Faizal n Fashitah said...

Hi Kaljis,
Bok hackers kambin.. lom gik turun dak hackers lembu, kerbo, itit, dan segala..

Hi AmirFX,
Mena kata ko. Lom sampei sehari gik entry ku tok.. dah kenak komplen si Jati nun ehek..

Hi Hajib,
Aaaa..well.. biasa la hack menghack tok ba ehehehhe...

Hi Erolnukman,
Aaa seyla jak coba nun gak ehek..

(15 menet kemudian)
Hi Erolnukman,
Haaaa! I tol u oredi. Biasa la keja dak hackers ba.. tauk ilang pop-up ya ehek XD

Hi Kurt@syamaizarkedum,
Wahhh...sama-samalah kita meredhai akan kewujudan username dan password tersebut.. Amin..

Hi Jati,
Hahhhh!.. tok duhal nemiak mpun blog duhal. Coba buang gik binatang pop-up ya. Angol aihh!

Hi Amni,
Lom gik si Jati ya muang koh. Yalah mek siktauk juak bila gik nya nak buang binatang ya. Mok di protes memena tok..

Hi Flo,
Aok Flo.. jangan sik coba. Jadilah seorang hacker seperti saya ehek XD

Hi Hannah,
Sebab kambin kiut bah ehek XD

Hi Beauty,
Aok mena kata kitak. Kamek kat nak 14 taun dah angol oleh binatang nok mala jak pop-up lam blog si Jati ya ishkk..

Hi Pakdukun,
Wahhh.. epf dapat duhal hoh. Nang pasti bukan MLM tok hoh? ehek..

mr_abs said...

styloooo shiall. hahahaha. kambin. ada org terasa klak dio. :D

adoheh said...

Saq ati mena jak. Keke. Aokkkk ada urang terasa klak kohh. :P

Faizal n Fashitah said...

Hi Mr.Abs,
Yalah.. nang sengaja di soh terasa ba ekekeke...

Hi Atil,
Pop-up ya nang sak ati aiee.. tensi mek oleh nya. Sak tuan punya pop-up ya terasa memena ba ehehehe...