Sunday, August 15, 2010

Melariskan Blog

Salam n hi all,
Dah 5 hari dah kita tok berposa.. sik sangka nak hoh? So ada yang dah mecah posa tek? Mun ada, boh lupak ngakuk lam entry blog kitakurang okeh? ehek.

Anyway, entry kali tok adalah mengenai tips atau cara-cara nak nyuroh blog kitakurang diagak oleh urang, atau dalam bahsa omputihnya.. human trafficking. Haa, jadi disitok aku merik la serba-sikit tips yang mungkin dapat digunakan oleh sapa-sapa jak yang teringin mena blog berpadat-padat jak diagak urang.

Tips Pertama - Saka
Munkin kitakurang pernah nengar perkataan Saka tok kan? Memandangkan zaman moden kinektok, terdapat bermacam jenis saka yang boleh kita beli dalam internet untok melariskan blog kita. Jadi, bagi sapa-sapa yang berduit ya.. bolehlah meli duak-tiga ikok saka pelaris blog dan biarkan sidaknya bekerja untok kita. Dengan erti kata lain, kita nang ilek-ilek la goyang kaki jak koh.

Saka Tok Lang kini boleh didapati melalui internet

Tips Keduak - Bahan Crita Menarik
Bagi yang sik mampu untok memiliki saka, maka bolehlah memerah idea untok molah crita-crita yang dapat narit minat urang membaca. Antaranya adalah mengenai isu semasa, perkembangan teknologi terkini, Peterporn dan Luna Maya, dan lain-lain agik. Munkin dalam hal teknologi, kita bolehlah bercrita pasal gajet-gajet terkini yang berada dipasaran dan boleh narit minat pembaca untok membeli gajet ya tek.

Gajet perfume solar berpalak Kaljis yang kian laris

Tips Ketiga - Berani Berposing
Serlahkan penampilan dirik dalam setiap entry yang dipolah. Kerna setiap pembaca pasti teringin juak nak nanggar penampilan kita sepanjang blogging. Teknik berposing dan penampilan dirik perlulah berani dan diubah setiap masa. Rajin-rajinlah berposing sambil berlatarbelakangkan pemandangan menarik, serta hiaskanlah dirik supaya sentiasa nampak anggun dan sik selekeh.

Penampilan Sen pasti menarik minat pembaca blog

Tips Keempat - Penggunaan Teknik Gambar
Bagi pemilik kamera mahal DSLR, selain dari molah entry pasal kamera, pemandangan, perlulah juak berkonsi crita pasal teknik-teknik penggambaran supaya dapat narit minat pembaca. Melalui DSLR, memang sik dinafikan terdapat bermacam-macam teknik penggambaran yang best dan amat mengujakan. Gunakanlah kepakaran yang ada ya untok memancing pembaca.

Kamera DSLR hebat berteknologi Nano dan Nona

Tips Kelimak - Tema Blog Ringkas
Biasanya pembaca lebih gemar masok dalam blog yang ringkas, senang dan tiada pop-up yang amat annoying. Even aku tok pun memang anti mena ngan blog nok sik pasal-pasal ber pop-up yang sekaligus boleh menyebabkan potong stim jak. Baruk-baruk tok ada kes tentang keburukan pop-up dalam blog sampei kerajaan pun dah start nak masok campor dalam hal tok.

Keratan akhbar kes gadis bernama Jati yang membela pop-up

Mun ekot, banyak gik tips yang ku nak share ngan kitakurang. Tapi buat masa tok ku merik 5 igek jak lok la. Mun kitakurang dah memena mahir dengan tips-tips tok klak,.. bok la kita bleh bercrita pasal tips seterusnya agik okeh? So coba jak lah jangan sik coba. Semoga makin rami pembaca melawat blog kitakurang klak. Bah, ya jak la entry ku kali tok. Klak ku blogging gik. Till then, salam all n slamat bersahur! XD

32 org terbiut:

f.i.e.z.a said...

hahhaa

nang lucu.lamak dah mek 2 nieza sik jd mangsa oo.boh eh mek 2 budak baik ;P

selamat posa bang odio boh lupak bgn saor!

SEN said...

ahahaha..adeh2..klak try..bkn try nok berpossing ya, try nok merasap kemenyan..

erolnukman said...

hahahaha...nang sengaja kau nak mnimbulkan peperangan ng JT pok...hehehe..
gajet ya paling best lah...'it shakes,it moves,it bekemeh'..hahaha..lucu!

Amni said...

hahaha... ada2 jak kitak... tauk ada kes ztie ya juak..

ztie said...

nya jeles nendak.. :P nama pun keboringan jadi Mr Mama di rumah kali... op! mek nak mbak baby jalan~ ktk duak kakak pegi ngedate. OK ?

Big Momma said...

adih.... kepak ku tetak...

fLo said...

hahahahahaha~~~ tips2 yg menarik...kekekekekeke........
lalu jd hot blog jak lak...
mls la mek coba...

hannaH said...

wohhh leput ku maca....

Faizal n Fashitah said...

Hi Fieza,
Yalah hohhhh...mek bok prasan juak aihh. Sikpa la..lak ada muka kitakduak nijot koh ehehe. Aaa makseh dan slamat posa juak XD

Hi Sen,
Aiee... dirik suka nok sopwey Saka ya jak ka? dirik sik suka part nok dirik posing rah dbku ya ka? kenak dirik? jaik dirik aihh..

Hi Erolnukman,
Aaaa...biasa la bab ngan JT ya.. nya suka glak pop-up bah. Yalah hoh, aku suka juak nok gajet ya. Bagus ngkah lam keta ya.. soh nya bekemeh puas2 ehehe..

Hi Amni,
Aaaa.. JT ya nang.. minak ritok mek lom gik ngecek udah ndak ka dibuang pop-up annoying ya ka..

Faizal n Fashitah said...

Hi Jati,
Aaa.. jangan ndak ncerik jadi Mr.Mama ba Jati eh. Mok mbak baby jalan ka? Yahhh agak la umah hoh ehek

Hi Mama,
Tetak jak mama.. senaman dibulan posa tok ba XD

Hi Flo,
Aiee.. rugi kitak sik makei tips tok. Coba jak jangan sik coba XD

Hi Hannah,
Mun leput, batal sik posa hoh? ehek

Mr Duey said...

Tok kali ke 5 ku bersyukur ke hadrat ilahi kerana aku sik pernah engkah gambar muka dalam blog ku mun sik sama senasib ngan sen aku...jaik ati ku nangga sen ..mcm org sik betul jak...tapi since ya bukan aku so aku click "like" lah..(ko pk tok FB duey?)

AmirFX said...

Hahahahaaaa... Adoh2.. Bulan posa kenak juak ka? Paling sik thn ngn muka Rudy lam niuspaper... Menar anak katak? hahahaaaa....

Faizal n Fashitah said...

Hi Mr Duey,
Yalah.. lak la ku molah kedak style FB (Ada nok tanda `Like This') ekekeke...

Hi AmirFX,
Aaaa bulan posa tok ada la juak kenak2 skit.. sik banyak laa ehehe..

dukunlintahplk said...

tips keenam ko lupak.. teknik superimpose terlampau :D

Faizal n Fashitah said...

Hi dukunlintah,
Yalah..kotan kepak glak nyawa nak nyambong tips ya ba.. yalah alu sengan tips nomo 5 ya jak koh eheh..

kal jis (im not carl zeiss) said...

adoheh.. mala jak kenak tempek.. tp mena juak hoh.. lak ku share "rahsia" teknik photography ku iaitu teknik "pakei AUTO" sajorkkk kekekeke....

Beautiful Stranger said...

nyesalnya kmk approved ktk dalam FB mek..hahahaha kmk ingt kmk boleh terlepas!! padu tek..kmk rasa..sik jaoh muka kmk duak amir..mun mek berisik..kedak nya juak kelak..hahahha sabar jak la mir..apa nasib muka cute..hahhaaaa

nand nasyari said...

helo, nand dah tuka url tau..

http://nandnasyari.blogspot.com

maceh :)

Faizal n Fashitah said...

Hi Kaldu,
Wohhh...pa mala main Auto setting jak ya haiyaa.. gus brik ngan aku jak kamera ko ya huhuhu..

Hi Beauty,
Aaaa.. mun skit gik kembang muka kitak.. nang kedak adik bradik la kitak ngan amir hoh ehek. Anyway, jangan mare.. guro2 dibulan posa jak ba XD

Hi Nand,
Okay thanx Nand!.. nanti I'll change link blog u XD

syahira ariff said...

hahahaha
lawak giler gmbar dlm blog nie!
hahaha

Queen Bunga said...

hahahahaha. nanggggg muak!

Hamzah Ian said...

hahaha!!! ape la ko ni... tak paham jugak.. skit2 je paham.. ko gune bahase sarawak ke?

Faizal n Fashitah said...

Hi Syahira,
Aaa.. ketawa dibulan posa.. baik untuk senaman muka XD

Hi Bunga,
Nangggggg! ekekeke

Hi Hamzah,
Tak paham yek? lama2 bleh paham ler tu ekeke. Yupp, ni la bahsa Sarawak XD

EDDYLEBS said...

Mok saka tok lang ya..berapa pengerasnya owh? hihihihi....

Faizal n Fashitah said...

Hi Eddylebs,
Cuba check dalam download.com. Munkin percuma hehehe..

Ivy Metaga said...

hahahaha...muka si sen juak yang nang adoheh...cawan kfc ya..

Faizal n Fashitah said...

Hi Ivy,
Aaa seperti biasa laa.. Sen sememangnya photogenik ba XD

ciK LyndaWawa igUana said...

ada jual x nak palak goyang2 ya?
hehehe....

mun ada muka kedak gerek mek..
mok mek beli,
pakey perhiasan...
hehehe..
alu suk kelak mun diat palak goyang2 ya setiap masa...
hahaha

Faizal n Fashitah said...

Hi Cik Lyndawawa,
Uihhh mesti ada kali. Tapi mok di check lok stok la ehehe..

DaHLia said...

nice!
walaupun daku bukan 100% faham :D
anyway, saka toklang ada lagik? eehehee

Faizal n Fashitah said...

Hi Dahlia,
Aaa saka toklang dah out of stock la hehehe..

Tuan Urahara said...

Mcm ni nak oleh "saka" ya.haha.....orang baru sik tauk apa2 tuk.....