Tuesday, March 30, 2010

Moving

Salam and Hi All,
Dukacita dimaklumkan (yerRrr dukacita ndah ehek..) bahawa blog ini akan berehat sebentar kerana pihak produksi Terbiut.blogspot.com akan berpindah dari rumah yang serba besar bagak ni..




To here..




As for the external area.. aku tak sempat nak tangkap gambar that day, so curi-curi je la gambar from encik google ehek..



Tujuan perpindahan produksi kami adalah kerana beberapa perkara berikut:

1. Kepayahan untuk mendapatkan maid murah (Kat sini gaji maid minimum RM2,000-RM2,500) - Oleh kerana rumah yang terlalu besar, maka amat mustahil lah bagi kami untuk mengemaskan rumah bersendirian. Dan oleh kerana kesukaran untuk mendapatkan maid, maka adalah baiknya kami berpindah ke rumah yang lebih kecil dan mudah dikemas.

2. Kesungguhan landlord untuk menaikkan harga sewa - Mungkin kerana landlord dah berangan-angan untuk membeli sebijik kereta sport, maka dengan senang hatinya beliau memberi cadangan untuk menaikkan harga sewa rumah kepada RM260,000 setahun. Bayangkanlah dengan duit sebanyak itu, memang terlalu mudah lah untuk pihak kami membeli seunit pangsapuri di KL secara tunai.

3. Kos penyelenggaran laman - Memandangkan tukang kebun kami telahpun meninggalkan negara ini, maka amat sukarlah bagi pihak kami untuk menjaga kepentingan laman kami yang serba besar umpama padang bola, padang golf, dan padang jarak padang tekukur. Kami akur yang kami sememangnya pemalas dalam bidang perkebunan. Malah, kos penyelenggaran tahunan boleh mencecah sehingga ribuan lemon.

Walaubagaimanapun, kami agak kecewa kerana puser kami, iaitu Encik Leopard tidak akan di bawa bersama kerana pihak pengurusan apartment tiadalah membenarkan binatang peliharaan untuk berkubang di kawasan tersebut. Maka kami amat sedihlah. Kami berharap Encik Leopard sentiasa dilindungi tuhan.. Amin. Kami akan merinduimu Encik Leopard :(


Di harap eksplenesen di atas ini mampu men-skema-kan bahasa kami. Pihak produksi akan kembali seperti biasa setelah mendapat tenet koneksen di apartment baru kami. Segala kesulitan amatlah dikesali.

Harap Maklum.

Yang Benar,
Faizal & Fashitah
(Pengurus Superimpose)

*Harap maaf, tiada superimpose untuk entry ini.. errr.. betol sik SEN? ehek..



29 org terbiut:

Felicia F. Ramzi said...

nang asa mesin atm lah setahun rm260k. pat terbang balit us 80 kali ..

bah, berapa lamak maok rest tok? pusak ngkah cney lah? tedah nya

uSu iJamm said...

wooohhh,,, ndak alah-alah pindah...

MakModen said...

aiee, jaik la ati ngan encik leopard... Tapi paham la kepayahan sekda maid ya tambah2 gik sewa nait... Kelak ada si kecik gik... All the best, semuga semua nya berjalan lancar... Kepak gila pindah aih....

f.i.e.z.a said...

tedah muka sen juak ujong ya mek suka hehe
puser itu sangat la kiut p mek takut ngan puser sik sukaaa puser! hhaha

☯❤Embun Malam❤☯ said...

aihhhh... tedah Enche Leopard... aihhhh boh ninggal nya... inang jk sia... tedah lok... alu itowk ngenang nya d tinggal... huhuuuu :( aihh aihhhh... tedah ehhh... mun dekat tek da mek mintak ngn ktk... aihhh... alu ngitok... :(

yazmienn said...

puser ya nak di engkah siney lah..? sik da lain di concern..puser juak..hahaha... sian ajak muka nya..dah ada amma & apai angkat ka..?

eedeh..bagey la dapat di post di serawak owh... hehehe mun nya sik bisin, dapat juak di bak curi2 owh...hihihi jaik jak idea :p cam kmk pera LuLu dolok...nya main atas langit ajak.. :p ya perangey cam asuk dah.

semoga selesa dengan teratak barumu itus.... XD

AmirFX said...

Hahaa... Sen kedak watak lam Alice in Wonderland jak... O tedah... Best jak upa umah baru ya... Pusak ya kirum ke Betong o Spaoh jak.. Kedong sebelah nyebelah jak kampung sidak...

Dayang Fashitah said...

Yahh ehh.. shian ngan si leperd ya owh la tedah buah hati pengarang jantong amek lok.. jaik ati nangga mukanya kowh.. mudahan jaknya pandei ngembak dirik laling owh? :(

Hajib said...

shiiiooohhhhh ya nang mahal lah umah 260k setahun... apa la jadi ngan leoperd ya? jangan nya alu jadi lion indah... huhuhu

erolnukman said...

perhhhh...rm260k??gila babeng mahal...tapi,,,
kesian pusak ya...apa ndak nasib nya pastok..

MakModen said...

enche leopard hanta ke sspca jak.. Hehe..

Anonymous said...

yahhhh selamat kamboh berpindah randah lah kepada tuan dan puan rumah.

-egeh-

JT said...

erm. kan kmk dah padah. things happen for a reason. tido gik atas kibod. kan dah sot tenet alu kenak suruh pindah..

Faizal n Fashitah said...

Hi Felicia,
Biasa la sitok. Sewa mahal nak mati leput. Erm..munkin sminggu kali mek rest la sampei ada tenet lak. Yalah jaik ati mek ngan pusak mek ya koh :(

Hi Su Ijamm,
Aaa camya laa lumrah idup rah sitok koh..

Hi Makmoden,
Yalah..mek jaik ati juak ngenang pusak mek ya koh. Tapi what to do. Ermm makseh Makmoden. Yalah, mudahan jak sum berjalan lancar. Memang pun keper pindah randah tok koh adehh..

Hi Fieza,
Aaa biasa la Sen ya.. sik sah mun sik nempek mukanya ba ehek. Ermm yalah alu ngenang mek pusak mek ya lak..jaik ati mek koh..

Hi Embun Malam,
How I wish dapat mbak pusak mek ya skali. Tapi apakan daya, apartment ya strict ba.. memang sikpat nak mbak masok binatang rah sia. Yalah mun mek tok dekat kch tek, dapat mek merik ngan kitak k adopt ba hoh..

Hi Yazmien,
Ermm mun mek dapat ngepos nya ke kch kinek2 ka.. mok mek nganta nya balit sinun ba. Yalah paksa juak la mek ninggalnya rah rumah lamak tok lak. Mudahan jak ada urang nemunya and mok nginang nya sitok lak. Anyway, insyaallah mudahan jak selesa diam sia lak ehek..

Hi AmirFX,
Rindok ati mun dapat dikirum gia ajak ehek. Ermm Sen juak kenak impose hoh tedah lok.. kedak senasib ngan pusak ku jak rupa gaya miak tok..eheh..

Hi Sayang,
Yalah.. pandei sedeh juak ati mek nangga mukanya kenak tinggal lak koh. Dah la nya siktauk apapa.. mesti lak becarik nya ngan mek lak koh sayang :(

Hi Hajib,
Jangan ko eran.. sewa sitok nang mahal. Ermm siktauk la apa bakal jadi ngan pusak ku ya lak. Mudahan jak ada urang simpati n mok nginang nya lak hoh..

Hi Erol,
Yalah.. stended sewa umah sitok nang kedak ya koh. Ermm piluk juak atiku ninggal pusak ku lak. Ermm mudahan jak jangannya alu jadi stray cat la..

Hi Makmoden,
Mun ada sspca sitok..mok mek nganta bah..soh sidak jak adopt leopard tok..tedah lok..

Hi Egeh Anonymous,
Yalah.. slamat laa mek tok kamboh berangkut dak barang2 koh adehh..

Hi JT,
Makseh lah. Tapi not funny ah.. :|

Rudy said...

selamat berpindah. tedah jaik ati ku ngenang pusak ya.

Beautiful Stranger said...

cute pusak ya!! mintak...

kacak umah..mejin2 lok dpt umah kedak ya...harus ada pokok kedak muka orang ya..tmpt bersadu lak..

::SuePrettyInPink:: said...

cne ktk nak engkah pusak ya?? aihhh tedah nya koh..

Big Momma said...

tunggu mek pencen lok, kelak apply jadi housemaid ngan nanny jak..he he ... gaji sia besar bah..

sian en. leopard...

Dayang Fashitah said...

Haihhh!! Bok mek teringat.. Kiki & Kiko gney?? Dapat mbak sik?? Tedah Kiki & Kiko lok.. sikkanla ditinggal juak? :-\

EDDY DY said...

Wah..rindu ati nangga area rumah kitak ya...sik sangka owh banyak juak pohon kayu sia..ingat padang pasir jak....ada x ktk entry pasal perkembangan dubai dalam 15 tahun tok...ku pernah terbaca sigek blog, dubai tok dolok tahun 90an x kacak glak kdak nek tok....

dukunlintah plk said...

aku dah pencen tok.. enibady need a tukang kebon berpengalaman dan maid?.. haha

SEN said...

adoh2..senyum jak la aku kdak pokok ya..

hannaH said...

tauk ada superimpose..haha tp pokok ya nang ending yg best.

yerr pak dukun nak jd hot gardener lam ceta desperate housewives..

joynstar said...

rumah besar ya actually mun sik mahal gilak nang sesuai untuk kitak yanga kan ada mbiak berlari-lari di padang paser main2. sayang sungguh. post layout rumah ya bang, ney taukmek mok molah rumah lak ala2 ya.

khairul antasha said...

pahal la Sen salu jd mangsa ehh..tedah mek ngan sen aihhhh..sbar jak ktk sen...hehehehe

Kal Jis said...

Kiut da jak muka sen ya koh... kekekeke... i loike... :P

Faizal n Fashitah said...

Hi Rudy,
Udah slamat dah berpindah ehek.ermm yalah..ku jaik ati juak ngenang pusak ku ya.. tapi pa bleh buat.. tepaksa la di tinggalkan.. :(

Hi Beauty Stranger,
Mun mek dapat ngirum leperd ya balit kch nun ka..mok mek merik ngan kitak koh. Aok umah kacak dan sewa nya pun kacak juak adehh..

Hi Sue,
Ermmm nektok pusak mek ya dah pandei ngerayo2 rah umah jiran seblah. Yalah doa2 mudahan pusak mek ya slamat hoh.. n mudahan jak jiran mek ya maok jaga pusak mek ya..

Hi Mama,
Yahhh alu nak apply keja housemate ndah eh ehehehe ishhkk pajakla Mama eh ekeke..

Hi Sayang,
Kiko n Kiki slamat kat umah baru tok koh. Nyaduak ya sikpa, sebab tinggal lam kandang jak. Yalah gik juak mek ngenang Leperd koh :(

Hi Eddy Dy,
Aok..sitok nang banyak pokok2.. bukannya kedak tanah arab dolok marek. Dolok penah ku molah pasal entry Dubai.. tapi blog dah kenak delete dah ehek. Anyway, Dubai dolok marek nang sikda apapa laa.. nang padang pasir jak. Nektok jak nya dah maju,.. setaraf ngan negara maju yang lain.

Hi Dukunlintah,
Yahhh... tok sorang gik.. alu nak apply tukang kebon @ maid juak ekekeke ishkk saba jak la..

Hi Sen,
Aok Sen.. senyum2 lah salu k Sen? ehek..

Hi Hannah
Aok Hannah.. ending nya sememangnya bes. Kita cintakan alam sekitar ba Hannah eh..

Hi Joynstar,
Yalah..mun sewanya murah ka.. nang rindok k berekot2 bermain segala koh. Puas jak asa koh. Aaa mok mek ngepos layout rumah ya ka? Okai.. insyaallah.. lak la mek ngepos nya ah.

Hi Antasha,
Yalah..kesian Sen hoh. Pssttt Sen gik single koh. Nya kimsalam ngan kitak. Pa gik.. nikah gik kitakduak nun! ehek..

Hi Kal Jis,
Seperti biasa laa..Sen sentiasa kiut di mata bloggers ba ehek

mr_abs said...

syio. murah rezeki. alhamdulillah. nang apalah landlord ya. skati mesen jak nge-up rega sewa.

kesian pusak ya..oooo tedahhh.hehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Mr. Abs,
Alhamdulillah. Yalah landlord pak arab nang normal laa part meng-up-upkan rega sewa. Kali dak nya nak nyoh kita tok makan pasir kali hoh ehek. Yalah, ku kesian juak nangga pusak ku ya. Tapi pa bleh buat.. insyaallah mudahan jak jiran seblah mok jaga nya..