Thursday, March 25, 2010

Eyelid? Kuntek Lens Problem? Tiada Masalah!

Salam and Hi All,
Mesti kitakurang eran apakenak kamek rajin glak blogging lam minggu tok. yerRrr alu `kamek'. Biasa la, minggu bersopan santun bah. Well, sebenarnya sikda la rajin ney. Minak rehat kejap, spend la masa lam 30 menet gia.. then sambong balit keja la. Okeh, topik kali tok adalah mengenai geng-geng yang salu komplen tentang mata. Antara komplen pasal mata tok, komplen yang paling popular adalah seperti berikut:

1. Tiada Eyelid atau cepet.
Rami juak la rakan blogger yang mempunyai masalah kekurangan kasih sayang Eyelid atau lebih mesra lagik dengan panggilan `cepet'. Sebna nya mata cepet tok kiut bah. Tapi masih juak sesetengah rakan yang kurang senang dengan mata cepet tok dan ingin memiliki Eyelid.



Kedak yalah mata kamek tok. Cepet nak? Munkin sesetengah kitakurang rasa was-was dan kompius kerana mata kamek tok seakan-akan mata si Cikgu tok. Apapa pun, munkin ianya hanyalah khayalan anda semata-mata...

2. Mata rabun.
Faktor tok memang sikpat nak dielakkan lah. Memang nektok rami yang bermata rabun termasuklah dirik kamek la. Dan untuk mengatasi masalah rabun tok, kebanyakan rakan akan menggunakan spec atau kuntek lens atau keduak-duaknya skali supaya mata jadi terang dan mudah nampak urang kerek kanan.



Fieza sanggup menggunakan keduak-duak spec dan kuntek lens skali kerna nak ngekot peralihan zaman tek kononnya. "Biar lah bertimpak-timpak spec ngan lens, janji kamek dapat nilit hihihi".. Kedak yalah pengakuan nya reya ngan kamek. Yalah kadang-kadang ngutik juak kamek nangga kuntek lens nya ya. Camne ndak ka nya nak madat kuntek lens nok besar glak ya masok lam mata nya hoh? eran kamek eh.

Anyway, bagi semua masalah di atas pasti ada benda k solve nya. Kali tok, kamek nak ngembak sigek produk yang amat bagus dan sesuai untok mata. Produk tok agak baru la di pasaran dan setauk kamek.. gik lom ada wakil pengedar di sinun kali. Okeh, nama produk tok adalah SARON N FAT CHOLESTEROL..



Produk tok nang bagus la. Walaupun nya sikkan 100% membentuk eyelid, tapi sekurang-kurangnya dapat ngator mata daripada menjadi cepet. Dalam masa yang sama, mata kita bleh kembali terang dan sikda rabun-rabun gik. So, gambar debah tok ada nunjok camne kita nak apply produk tok rah mata kita la..



Okeh paham sik? Haa nok produk ya tek disepit rah atas ngan debah kelupak mata kita, dan dibiarkan selamak 4 hari. Mata kita perlu lah dibeylak memena dan jangan alang-alang. Jadi, memandangkan ianya ngambik masa 4 hari untuk dibukak.. maka seblom masang benda ya; kelep-kelep lah mata anda puas-puas.

So, camne lah results nya? Kamek ada molah beberapa eksperimen ngan dak bloggers reya.. dan hasilnya agak memuaskan juak lah. Jadi apa kata kita nangga gambar sidak serta komen dari sidak skali okeh?..

1. Experimental Blogger - SEN



Komen: Kamik duluk rabun. Bila kamik makei pruduk tuk, sik sangka mata kamik terjelar! alangkah indahnya dunia kamik. Kini, dekat ka jauh ka suma kamik dapat nangga..apuhhhhh nyak parai kladi buntin!!

2. Experimental Blogger - Kaljis



Komen: Dolok mata I sepet. I salu rasa down lah. Yalah I mudah nak napok dirik lam petais. Tapi semenjak makei produk tok, mata I luas! sikda gik sepet-sepet! I nektok lebih yakin ngan dirik. Timak kaseh SARON N KOSEROROL!

3. Experimental Blogger - Bunga



Komen: Mata kamek dolok rabun dan cepet huhuhu. Yalah boypren kamek mala komplen huhuhu. Tapi bila kamek makei SARON, alangkah tekejutnya boypren kamek nangga bigik mata mek terjelar nektok huhuhu. Kini, hubungan kami semakin rapat huhuhu..

Yupp.. kedak yalah kesah nya. Betapa kompidennya sidak semenjak makei produk SARON N FAT CHOLESTEROL tok. Jadi, kepada sapa-sapa nok berminat untok meli atau jadi wakil pengedar di sinun, silalah berhubung dengan kamek okeh? Untuk rega pasaran, East Malaysia hanya RM44.40 SAHAJA manakala West Malaysia hanya RM400.40 SAHAJA. Murah bukan?.. Jadi, apa tunggu agik?

Bah bah.. nak nyambong keja kamek agik lok. Lak laa blogging agik hoh. Till then, Salam all and have a nice day XD

32 org terbiut:

Felicia F. Ramzi said...

hahahahahaa...
gila .....
hahhhahha...
lucu eh muka sen, kaljis and bunga!.. hahahaha..
tetak kmk di petang hari..

adoheh said...

Ahahahh. Pajaklahh. Muka Katie lokk.

AmirFX said...

Hahaa... Muka Katie nang ngenak menar jak lok... haha... Nice!

Hajib said...

hahaha... sine nak meli produknya.. rah kedei runcit ada sik?

madey9600 said...

mun mena ada muka kdak sen ya kat library unimas tok alu lari aku.....

erolnukman said...

hahaha..ngutik ada jak pa mata dak nya pas makey produk ya..sik ku brani..tp aku ng geng2 pernah kenah spit klopak mata oleh ckgu tadika ku marek stegal nilit ompuan kemeh..maka jak sik nampak papa kenak spit juak..hehehe

Faizal n Fashitah said...

Hi Felicia,
Aaaa...tapi produk ya nang bagus laaa k sidak rabun n mata cepet bah. Bleh coba ba ehek..

Hi Zatil,
Yahhh...mejin kitak mun Katie kedak ya...brani sik? ehehehe...

Hi AmirFX,
Brani sik ko ngedet nya mun matanya terjelar kedak ya? huhuhu...

Hi Hajib,
Wahhh...berminat? bleh ngoder ngan aku. Kedei runcit sikda jual hhee...

Hi Madey,
Yalah...mun ku nemu Sen kedak ya..awal jak la ku lari hehehe...

Hi Erol,
Ngutik ka? ngutik gik ku nangga kuntek lens si Fieza nun..besar lii jak eh. Aaa yalah kitakurang suka glak nilit. Nasib bait la kenak sepit kejap jak. Mun sampei 4 hari tek, alu kedak sidak lam gamba tas tok la jadi nya hehehehe...

f.i.e.z.a said...

hahah besa li juak muka kmk sabaaaaaa jak
kiut katie bermata besar hehe

hannaH said...

bah mok mek ngodar ngn ktk..sak mata terang dan jelas menjawap exam.

JT said...

alhamdulillah.. napok gambar mek semua lok eh

Faizal n Fashitah said...

Hi Fieza,
Yalah..dah ya mek eran kenak lens kitak ya besar glak. Sik sakit ka kitak makei eh? :|

Hi Hannah Montana,
oOOo bolehh...sila jak order okeh? XD

Hi JT,
Uihhh...lupak ndah mek gamba kitak hohhhh....

Beautiful Stranger said...

hahahaha..wordless mek eh..sik sangka mek teraniaya juak...

behati2 la molah post pastok..mati kenak selak jak2..huhuu

**mata kmk dah ok bah....

Aku Lah Khairul said...

hahaha...mok berhati2 nektok..hahah...konfem kenak selak...eiiii..bigik kedaong eh...

mizara said...

hahaha...nang menar padah BS ya mok berhati hati molah post hahah..ada tukang selak ..ndak ndak mek ngkah gambar eh..hahaha

fLoRanCe said...

hahahahahaha.............mok juak mek meli koh...hahahahaha..........ad diskaun x...

Faizal n Fashitah said...

Hi Beauty Stranger,
Haaaa... bukannya kitak sorang jak da molah entry pasal mata. Mek pun ada juak baaa..ney mok nak ngalah XD

Hi Antasha,
Uishh...sik perlu berhati2 ndah ba huhuhu...

Hi Mizara,
Alaa apa la nak takut ndah.. sikda lah kamek tok nak nyelak2 ndah ba. Kami orang bait2 aja.. XD

Hi Florance,
oOOOo nadai diskaun nyak. Kira dah murah ya bah ehek...

::SuePrettyInPink:: said...

ndak mek berani make produk ktk ya..alu besar pelik2 jak mata..mirah gik ya.

Faizal n Fashitah said...

Hi Sue,
Haaa ney ndak mira2 bigik mata, mejin jak kitak mata kenak sepit sampei 4 ari bah hehhehe... coba jak ba XD

MakModen said...

hahaha! takut li jak nangga mata bunga.. dah la wana purple!

Beautiful Stranger said...

wwwwwwwuuuuuuueek!

SEN said...

hahaha..mentang2 mata aku ada sepet2 juak..xda aku mok beli kuntek lens ya eh..

Faizal n Fashitah said...

Hi Makmoden,
Kedak yalah bakal pesen miak zaman nektok lak koh..pesen mata tejelar ehehehee...

Hi Beauty Stranger,
Aiee...kiak dikobek nya lok ehek..

Hi Sen,
Haihhh beli jak.. blom coba blom tauk ba.. gerenti ko suka lak ekekeke...

Queen Bunga said...

ALU ENCELARRR MATA MEK NANGGA MATA MEK BESAR GILAK GYAAA..HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA. KIMSSSSSSS! CISSS. HAHAHAHAHAHAHHAHAHA.*PEREYYY*

Faizal n Fashitah said...

Hi Bunga,
Kacak sik? Pesen tebaru bah XD

Ivy Metaga said...

hehehehehee...menakutkan jak rupa mata2 ya, sik mok kmk pake kuntek lens ya lalalala..:p

Faizal n Fashitah said...

Hi Ivy,
Itu bukan kuntek lens.. itu produk penyepit mata. Cuba lah! hehehe..

*wink wink* said...

adehh22..pereyyy...gila bes mata sen ya..mek mok nempah tok bg odio..berik la diskaun ohh.. =)

Faizal n Fashitah said...

Hi Sepirah,
aok...kin cak mata Sen hoh. Odar jak ngan mek sitok. Sori lah sikda diskaun.. dah murah ya ba ehek XD

Abg.Syuk said...

wakakakaka... brapa sekilo...

Faizal n Fashitah said...

Hi Abg Syuk,
Murah jak ya... Mun rega sepeket dalam RM44.40.. skilo saya merik RM444.00 jak lah ehek..

mr_abs said...

yooooooooOooOOOOhhhh

HAHAHAHAHA

Faizal n Fashitah said...

Hi Mr_Abs,
Yahhhh...pa tunggu gik? order gikkk... ekekekeke