Thursday, March 18, 2010

Anugerah Sebenar

Salam and Hi All,
First of all, ku nak ucapkan trimak kasey la kepada kak Seripah Zatil kita kerna menganugerahkan award Beautiful Blogger tok buat kamek duak laki bini. Sik sangka juak kamek duak di iktiraf beautiful dalam dunia blog tok. Tenkiu very-very much lah ehek.



Tapi bila dipikirkan balit, sikkanlah aku tok nak di chop beautiful juak nak? Dengan ertikata lain, nang sah la award tok tek ditujukan khas buat kaum ompuan la. Well, even apapa pun kenyataan serta alasan yang diberik oleh dak blogger ompuan dalam tok.. namun urang laki tetap tauk juak bahwa award ya tek memang istimewa buat kaum ompuan jak. Aku bukannya apa, kadang-kadang.. kesian juak ku nangga dak urang laki espeseli masa mula-mula sidak tertanggar award tok dolok. Ku paham camne prasaan sidak time ya. Kompom tersentak, terkedu, hancur kecewa patah prasaan apatah lagik dengan kemunculan award ya seolah-olah memberik tamparan hebat kepada urang laki bila nangga betapa tingginya pengiktirafan yang diberik kepada kaum ompuan. Kitakurang ompuan patut nanggar camne kecewanya rasa hati dak urang laki time ya...



Kesian nak nanggar muka sidak? nangis-nangis jak. Tedah lok. Sik sampei hati ku nangga koh. Anyway, aku simok la nak nandah sidak menangis dan kecewa ke ahey hayat. Jadi malam tok tek, aku ngambik keputusan untuk mengiktiraf kaum laki supaya blogger ompuan tauk betapa penting serta kiut miutnya juak urang laki dalam memajukan industri pembloggan tok tek. So aku telah ciptakan sigek award istimewa, dan ku tujukan buat suma blogger laki terutamanya Kaljis, Sen, AmirFX, Rudy, serta blogger laki lain yang ku sik sempat nak nyebut nama sidak dalam tok lah. Jadi, bagi blogger laki... Malam tok merupakan malam spesel dan bersejarah untuk kita...



Satu-satunya Anugerah yang bakal merik tamparan hebat bagi blogger ompuan yang pernah nrimak Award Beautiful Blogger dolok. So blogger laki semua, terimalah pengiktirafan tok...





Yuppp.. istimewa buat blogger laki.. Anugerah Jejaka Kiut (Dalam Sos Tomato) untuk anda. Mbaklah balit award tok, pamerkanlah dalam blog kitakurang dengan bangganya. Tunjokkanlah ngan kaum ompuan yang kita tok pun layak serta penting dalam komuniti bloggers tok. Biar blogger ompuan tauk yang kita urang laki pun mampu bersaing setaraf dengan sidaknya. Jangan lupa, tag kanlah sidak laki lain (sekurang-kurangnya 114 orang) supaya award istimewa tok berkembang ke serata dunia! Laki boleh! Laki boleh!... Kali boleh!...

Bah.. ngantok ndah ku tok. Klak lah ku blogging gik. Dah angol dah nyawa ku tok eh. Till then, Salam all n goodnite! XD

26 org terbiut:

Beautiful Stranger said...

hahahaha...ada class la award ya! ya la bgs..mulakan sesuatu yang baru utk kaum adam...ada sik yg sanggup post award tok dlm blog cdak gik ow?

mizara said...

nang kacakk empeyak la muka urg laki nangis oo..patutla urg laki jarang nak nangis haha

Big Momma said...

nyaman award ya mun goreng ngan bawang besar banyak2, engkah gik cabik!!!

ha ha ha ha...

JT said...

maksudnya. selamak tok yang kmk makan.. adalah kaum lelaki? bukan ikan??????!!!!!!!!!

things happen for a reason lah ow

f.i.e.z.a said...

angol angol pun sempat superimposed org haha

Kal Jis said...

ya baruklah spesel.. bak kata oon, kmkorg ada, ktkorg ada?? maksih kerana merik award ya bro.. bolehlah aku goreng sardin katak pastuk.. pasti nyamannn.. nyummsss..

Hajib said...

waa. nang stael laa anugerah jejaka kiut tok.. hahaha... terbaekkk!!

Felicia F. Ramzi said...

hahahah pandey ktk meng'liquify' muka sidakkkk...:P
sik mek berani meli sardin ya gik kelak. tang ada muncol muka dak amir kelak..leput kmk hahaha

Faizal n Fashitah said...

Hi Beauty Stranger,
Aaaa yalah hoh. Lain dari lain bah. Onglaki mesti mok spesel skit award nya ehek. Aaa boh kitak riso, lam masa 14 hari.. maka award tok akan tersebar ke serata dunia! go go laki!! ehek..

Hi Mizara,
Tedah kesian sik kitak nangga muka sidak nangis? sedeh hoh hehe..

Hi Mama,
Yahhh...mena kata kitak ya Mama.. KOMPOM sedap! perghHhh! XD

Hi JT,
Etrmmm ndak la mek tauk pa dimakan kitak lam tin ya koh. Ermm yalah, apapa pun.. things happen for a reason ba..huhuhu..

Hi Fieza,
Aok eh... eran mek tok. Tapi nak, kin mek angol.. kin la menjadi utak nak superimpose koh hehehhe...

Hi Kaljis,
Kenakkkk sikkkk kalduuu???....ekekeke...
Aaa...sama2 lah. Yalah, mudahan kitakurang suka laa ngan award tok tek ehek..XD

Hi Hajib,
Aok eh. Lain dari lain bah. Mesti dak ompuan jeles nangga award to hoh. Sori girls.. dis one for guys only hehehe..

Hi Felicia,
Ehehe.. piluk asa ati mek nangga muka sidak nangis kedak ya koh. Makin si Sen ya...mirah2 jak bigik matanya mbak nangis. Tapi yalah tek.. gus juak ada award k onglaki hoh.. k mujok sidak ba nak hoh ehek..

fLoRanCe said...

hahahahahaha............hevat award ya...nang xpat kalah award lain..hahahahaha...
adeh2 jaik ati ngga muka cdak laki ya..bgs juak ktk anugerah award pake cdak....;p

Shitsurei Shimashita said...

Ya Allah..selamatkan mereka itu, sesungguhnya kesedihan mereka amat perit..

Faizal n Fashitah said...

Hi Florance,
Yalah..memang hevat segala award ya haihh.. spesel abis! ehehe.. atleast da juak k mujok sidak hoh hehe..

Hi Shitsurei,
Wakakakakaka... teramatlah perit ekekekeeke...

SEN said...

perit jak upa mekorang nangis ya eh..

egeh said...

aihhh ehhh nang jaik ati ada nangga muka sidak lokkkk. kin sen tedah. mirah-mirah jak mata mbak nangis.

(alu ngidam nak makan sardin dah tok ehh)

Ivy Metaga said...

hehehe..award yang paling kac... for kacak heeeeee...adoheh

Faizal n Fashitah said...

Hi Sen,
Yalah.. nang perit laa kesedihan ya hehehe...

Hi Egeh,
Aok hoh..mesti piluk ati kitak nangga hoh..piluk sambil ngidam sadin hho ehek..

Hi Ivy,
Yuppp...award yang lain dari lain hoh.. bes nak? XD

adoheh said...

Olatedah anak pusakk. Jaik ati ngenang sidak maok ewod ya juak.

Monalea said...

hehhehe.lawak na juak tin sardin ya

Faizal n Fashitah said...

Hi Zatil,
Aok eh.. piluk jak ati nangga muka sidak nak hoh..ehek..

Hi Monalea,
Aaaa award ya bah..lain dari lain bah ehek XD

Queen Bunga said...

ngutik muka sen nangis lokk..hahahaha..

Faizal n Fashitah said...

Hi Bunga,
Piluk ba nangga nya nangis kedak ya hohh..tedahh.. hehehe..

Monalea said...

salam..kitak org lunduk juak kah?
kamek, mak mek org lundu n kamek pun lahir dilunduk. kamek org kampung sileng. kitak?

Faizal n Fashitah said...

Hi Monalea,
Yahh!..urang kampong Sileng duhal. Mak mek memang urang Lunduk @ London. Nya urang kampong Sileng juak. Kamek tok cucuk urang ninggal Haji Sahran bah ehek XD

JT said...

waah.. jejak ramadhan eh.. samalah cucuk kmk nama ya juak koh... cuma slang kmk org kelaka jak lain

Faizal n Fashitah said...

Hi JT,
ooOOoo..dah ada cucuk duhal. Pangkat ninek la kitak nektok nek JT hoh...

Monalea said...

oooo.kitak tok kira anak buah bini cik fadhil lah ooo.nenek mek nek manis.