Thursday, April 21, 2011

Pengumuman Sedih

Assalam dan selamat sejahtera kepada bloggers/ pembaca sekalian,

Dukacita dimaklumkan bahawa Encik Laptop telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada hari Selasa bersamaan 19/04/2011 jam 8.30pm. Jenazah Encik Laptop telah selamat disempurnakan di dalam kotak lamanya.

Doktor telah mengesahkan yang Encik Laptop mengidap kanser bateri. Buah pinggang yang terletak pada mainboard Encik Laptop juga gagal berfungsi dengan sempurna.

Dengan ini, segala kerja-kerja blogging, tempahan header, banner, etc akan terbantut buat sementara waktu sehinggalah produksi Terbiut mendapat pengganti baru.

Semasa dalam keadaan tenat, Encik Laptop sempat melaungkan ayat yang berbunyi "Kite bakor je!" sebelum meninggal. Takziah juga buat isteri Encik Laptop; iaitu Puan Tetikus, dan juga anaknya iaitu Adik USB Sandisk Thumbdrive. Jadi, sama-samalah kita sedekahkan Al-Gebra buat Encik Laptop. Pemergiannya amatlah dikesali.

Sekian, terima kasih.

*This message is sent using Nokia 3310.



36 org terbiut:

ztie said...

kmk time tok komen dengan menggunakan nokie 8520. canggih juak ikit macam nokia 3310 ktk. tapi hp ktk tahan lasak lagikla.. huhuhu... tang beli jak lappy baru nun.. maka duit masyuk..uhuk2. keh3.... desire ka... incredible ka.. ipad ka.. hehehe....

p/s pinjam installer potosop ngn illustrator ktk lok.. hehe :P

fLo said...

patut la diam membisu jak...hehehehe..
permegian en laptop amat la di kesali kerana pembantutkan aktiviti abg derio....
kmk paham keadaan n kemurungan ktk sejak pemergian en laptop n yg sekutu dgnnya...di harap dpt la bersbr n byk2 la buat amal spt brik kmk duit utk byr bill hp yg yg dh kenak barred...hahahaha..
sekian..........

erolnukman said...

perhhh..canggih 3310 ya eh..makei iOS..hahaha!
aih! biar benar papan tanda kedey ya..'connocting' indah..hehehe!
ada harapan la nak nyambar laptop epol pastok...=P

Mimie said...

waa..beli la i Mac encek FnF.hehe

Rudy said...

aduh pok..makei 3310, so ol skool la u, nektok trend makei 3210 gik..

Ms Tikot said...

Haha... kmk igt apa benda yg sedih gilak tek. Aih dpt juak connect internet pakei nokia 3310 ya kah...

labulabi said...

dengan en. terbiut semua bleh jadi.x da yang mustahil baginya.wakakaka.

Coffee Girl said...

Oh tedah... RIP.

kamek ada juak pakei 3310 dolok. guguk berapa kali pun sik rosak, nang tahan. kitak sik simpan pakei barang antik tek?

Tia said...

very the kedong!

AmirFX said...

O tedah.. Bila nujuh tek? haha..

cEro said...

nokia 3310 terbaEk..
connocting poopie...

jadik, nanti berlaptop baru laa kan??heheheh

Sophie Al-yahya said...

hahaha..sent by nokia 3310 paling tak tahan tuh.
alahai.kesiannya abang odio..
beli lah laptop baru.kate kerja bagus.hihihi..

farid said...

olatedah nokia 3310, my fes nokia ya haiihh...ng dpt k call n text jak koh...maseh mek nyimpan nya :D

Ibu Iman said...

innalillah... kenak x dikubur di semariang tek? hahaha

Anne said...

alalala...cian nyer. beli baru jak.

Jue said...

seriously rosak kah? duhal. pttlah diam jak. dolok nya plg laju update hehehe

E F A said...

tedah lok, kmk makei 3315, up sikit, skrin kaler biru~ ahahah

Yann Mazian said...

tedahh. jaik ati mek. samalah kita tok. lappy rosak. hahaha.

labulabi said...

memandangkan hp 3310 ko yang canggeh ya sila jawab tag di blog aku k.hehehe.

airaniez wirdani said...

Haha.Takziah diucapkan.Nampaknya jangka hayat Nokia tu lagi panjang drp laptop ye..huhu

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

hehehehehe...arap ati ajak kmk nyedia tisu pakei nangis...
baruk nak gugok aek mata ngenang encik laptop ktk dh jadi arwah...tapi tegal hp 3310 ngn papan tanda kedei ya nang terbaek punya, alu teretak kmk...maka ampun dan maap dipinta sebab kmk perey teretak ..hehehehehe...

yah...ado change beli laptop baru ktk koh...

misz myza said...

kenape hp kita yg nokia tu xleh nak anta msg kat blog pun... nak jugakkkk.. Anyway, Al-Gebra la tuk encik laptop dan sekeluarga..

KHRLHSYM said...

yang last tu sangat kelakar okay?

Willie a.k.a Reptoz said...

Adeh! Bulak kali...tipon lamak ada...

wa khairul onggon said...

Perghhh.. body 3310 dlm skrin aipong! raggeg eh :P Al-gebraaaa utk laptop :P

Siti Mashitah Saidin said...

lor? naseb baik ada nokia 3310.... hehehe

Dayang said...

LOL.... xDD

d_tieah said...

Aie.. Piluk asa ati denga.. Hahaha.. Cali eh.. Ngee :) Tauk tauk jak laptop ya ujung bulan owh.. Berolah nya.. Alu ngembak umo..

Entry Terbaru : Osama Bin Laden Meninggal Dunia ; Hanya Rekaan Tipu Helah Amerika Syarikat???

fromjarn said...

ciannye..
smoga tabah..hehehe :)

Hafidzah Hafidz said...

lohhhh~ kihkihkih..adeiii, fyza lak, lappy minum air nescafe..sedap lappy fyza ckp, pastu terus tido selama-lamanya hihi

EB said...

Hahahhaa kita bako jer la.....
Aku rindu dngn EN.3310...

cikpia said...

semoga arwah ditempatkan dikalangan laptop2 beriman..... he he....

lamak sik limpas situk.... baru jak mauk melepak situk, laptok tokrang meninggal la plak.... adoyai!!!!

RaMa-RaMa Fareeza said...

semoga ditempatkan dikalangan teknologi2 yg beriman...haha saba jaklah

syahira ariff said...

takziah
jgn sedih2 tau
setiap yg bnyawa pasti akn pergi
pasni nk beli laptop jnama apa?

アヌム ちゃん said...

Salam. singgah sini~ Nice blog :)
Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

aRaN said...

hahahaha style !!!! nak amik laptop tu leh...nak lapek peti ais kakaka