Saturday, May 21, 2011

Lama Menghilang

Assalam and selamat pagi semua,
Korang mesti heran naper lately ni blog Terbiut makin bersawang n without any updates kan?

Well, aku nak mintak maaf la kat korang sebab lately ni aku memang busy giler dengan keja baru. Yuppp, actually aku baru je join new company kat sini, so.. memang banyak la bende baru nak kene adapt dalam keje harian aku. Even busy memanjang, alhamdulillah bosses aku are good men. Even dorang ni foreigner (Negara Matahari Terbit) and muka garang, tapi memang very nice people.

Ini bukan boss aku. Sekadar gambar hiasan.

Memang tak dinafikan, bila kat opis memang selalu je payah skit nak berkomunikasi dengan boss-boss aku ni. Ye la kan, orang dari negara matahari terbit memang fail laa bab english language. So tak heran la kadang-kadang bahasa isyarat merupakan cara berkomunikasi utama kat opis aku tu ehek.

Sekadar gambar lembu.

Well, since today is Ahad kan,.. sempat gak la aku update blog aku ni. Semenjak laptop aku rosak hari tu, until today aku masih lagi belum gantinya dengan yang baru. Buat masa ni, aku still menabung. Niat mungkin nak ambik laptop Alienware kot. Harga around RM6000++, tapi duit dalam tabung baru je RM140.30 .. jauh lagi perjalanan adehh.

Anyway guys, korang tak jalan-jalan ke hari ni? Inshaallah petang nanti aku mungkin pergi The Spring kot. Saja nak jenguk kedai MPH, niat nak carik buku pasal camne nak menabung dengan betul.

Sekadar gambar cute.

Orait, tu je la entri buat kali ni. Ada masa nanti kita jumpe lagi orait! aku nak cuci tabung aku jap. Till then, w'salam all and have a nice weekend.. chow! XD

18 org terbiut:

Amni said...

serius eh...=P

AmirFX said...

Menar ya bro.. Aku tgh nabung juak time tok nak ambik alienware.. Mudahan tabung ya lekas2 penuh.. Amin...

airaniez wirdani said...

.smoga bertambahla duit RM140 jadi RM6K.amin~

Huhu..

ztie said...

Entry jak serius. Tga gambar ya lok. Malas ku

ztie said...

Entry jak serius. Tga gambar ya lok. Malas ku

Coffee Girl said...

Aieh... aku ingat aku salah add link duhal lamak sik update. cute na juak Bieber bila dah tue ooo...

uSu iJamm said...

Usei2 bah. Mun sikpat ambik alienware, tupperware pun dah kira ok.
Ada ku nanggar keta QAH 6798 ngisik minyak rah petronas kulas ariya, pi sik sempat nak negor.

Siti Mashitah Saidin said...

wua...f&f lama mghilang

labulabi said...

aku ingat dah di tangkap alien tek.wakakaka.

fLo said...

yahh..tejun bekerja..hehehe..take note mek dh tuka link...yerdeh...

Ms Tikot said...

Mari kita menabung bersama-sama... Simpan duit pakei gi holiday ;-)

gHadiSZ said...

patutla lmk xnangga blog update....hehe

Khairul Antasha said...

serious na juak entry tok...tp bila nangga part gambar ya malasssskuuuu..

:p

Ibu Iman said...

selamat bekerja dgn sidak ultraman...ahaks

A.s.t.i.n.a said...

nyeruk dirik sefamily dtg nikah mek di Kuching 11 Jun..

http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=212267882139695

wa khairul onggon said...

Samalah kita tenggelam-tenggelup busy hehehehe... :P

[tErOmPaH bIrU] said...

bah! hupdate gik bro.. cuti 2 hari tok :D
Hepi Gawai.. ooohhhaaa! ;P

misz myza said...

bos org jepun ek??? ckp dgn bos, kalo ade anak lelaki yg hensem, sy nak... hahahahhahaha...