Wednesday, September 29, 2010

Pengalaman di Jom Heboh Kuching 2010

Salam n hi bloggers,
Belum sempat lagi aku nak melakukan Terjahan Terbiut kat blog korang. So ilek-ilek je la dulu kan. Anyway, sepanjang minggu ni warga Kuching sibuk berblog pasal JomHeboh yang berlangsung pada hari Sabtu dan Ahad lepas. Maka, aku pun tak nak melepaskan peluang untuk bukak entry pasal benda ni gak. Well, pada hari ahad lepas.. aku bawak wifey pergi tengok JomHeboh. Mula-mula tu nak drive ke sana, tapi bila tengok trafik jem gila babi.. so aku ajak wifey naik jetski je. Atleast senang skit nak ciluk-ciluk dalam jem.

Ciluk-ciluk dengan jetski. Tak prasan plak wifey aku dye rambut..

Memang agak crowded gak la hari tu. Macam-macam booth ada menjual pelbagai barangan menarik. Awal-awal lagi aku nampak aktress kiut Fauziah Gouz yang kelihatan tengah berposing dengan seorang peminat kat salah satu booth yang ada kat situ.. n akupun tak pasti laa booth apa tu..

Cantik booth. Kelihatan Killa berposing dengan Fauziah Gouz.

Aku n wifey terus ronda-ronda kat booth lain. Memang panas betul tengahari tu. Wifey beberapa kali ajak aku berteduh kat booth Perodua. Memula tu agak malas skit la sebab aku time tu tengah dok syok tengok siaran langsung Melodi. Tapi akhirnya aku pun mengalah.. tu pun kesian tengok wifey dah tak tahan dengan cuaca panas hari tu. Kitorang pun singgah la berteduh kat dalam booth Perodua. Masa tu tetiba je aku nampak sorang minah form 3 tak jauh dari kereta Myvi pink yang di display kat situ. Kesian tengok dia, macam tak kena layan je. Yelah, nak buat camne.. form 3 masih tak bleh nak pandu keta kan. Kesian..

Minah form 3 kempunan Myvi Pink. Cerita lanjut bleh di refer di SINI

Bila cuaca semakin redup, aku n wifey meneruskan perjalanan singgah dari booth ke booth. Wifey terasa haus sangat, so kitorang pergi la kat stall tempat orang jual makanan n minuman yang terletak berhampiran booth JomHeboh. Agak ramai gak la yang ambik peluang bukak stall kat sini. Dan yang paling bestnyer, macam-macam ada kat sini. Orang jual ikan basah pun ada kat sini gak. Nama stall pun ikut tema hari tu..



Perghhhh! cayalah kak!



Kak Zatie niaga ikan di JomHeboh. Lain dari yang lain

Begitu gigihnya Kak Zatie ni niaga ikan kan? Sampai hitam lengan berjemur ditengah panas. Respek Kak!. Ermm.. Korang nampak tak poster Lisa Surihani kat gambar atas tu. Tak sangka plak gambar dia dalam poster tu memang ada lain skit. Tak pasti la samada mata aku ni yang tak betul or what. Apapa pun, tahniah la Lisa kerana jadi duta Icelips.

Masa begitu cepat berlalu. Jam pun dah hampir pukul 6.30pm. Masa ni laa syok kalau nak tangkap-tangkap gambar artis. Sebab diorang time ni memang keletihan n akan melepak selamba dan takkan kontrol macho. Orang pun ramai yang dah balik, so buat apa nak kontrol-kontrol macho lagi kan. So aku sempat la gak photoshoot gambar artis buat kenangan. Aku tak berapa ingat sangat la nama diorang ni. Tapi yang kecik molek kat tengah tu kalau tak silap Eli Iskandar kot. Korang tengok sendiri la gambar ni..

Selebriti JomHeboh keletihan melepak kat tepi jalan

Apapapun, memang syok la pergi karnival JomHeboh hari tu. Walaupun letih n sunburn, atleast merasa la gak berjumpa dengan selebriti terkenal secara dekat kan. Insyaallah panjang umur murah rezeki, kita bertemu lagi di tahun hadapan di JomHeboh okeh? Till then, happy blogging n salam all! XD

37 org terbiut:

BSI said...

HOHOHOHOH...aduhai minah form 3!! pereyy! gambar ney diambik ktk tok..!! panjang rambut tomok..riya mek tga pendek jak..wig ka? hahaha

Big Momma said...

maka sik pergi....haha ha aha ha

parai kitai wai kenak bulak aya odio tok.......

dah.... terkelakar iban agi.. pandak seput aku!

Khairul Antasha said...

edehhhh..maka sik pegi..pndey nya berimaginasi..hehehe...

AmirFX said...

Wahahahaaaaa.. Miak from 3 vivian tok duhal... hahahaaa...

mr_abs said...

waakakakakaka. adoh. vian eh. ngenak abis rupanya form 3 eh. ahhahaahhahahahahaa

ciK LyndaWawa igUana said...

ada gik mka sen ya...hahaha

Ninie Nordin said...

mengaler aek mata baca entri tak bro! HAHAHAHAHA. *adoh2. ng tinggi mejin eh. sikpat pegi JomHeboh mejin pun jd la. tedah kak V. hihihihi. :DD

Jalalyna A. said...

nasib Aaron Aziz xmerepuk rah tepi jeraya kedak cdak Ally Iskandar... mun dak, ngansa mek nangga nya jth standard kedak ya...

labulabi said...

cita panjang pun x guna.nang sakit perut aku tetak malam tok oi..

Anne said...

Entri yg sempoi...suke2x! :)

Coffee Girl said...

*sik pegi tek kah? bulak ka apa?*

Biar betul Jomikan! hahaha

erolnukman said...

tedah minah form 3 sik kenak layan...hehehe!
eh,lamak kau ngedit gambar2 dak tok ka?Jomikan ya nang nampak real aih...terer ada jak palak utak kau tok eh..

Queen Bunga said...

duta lip ice ya lokk~
hahahhahaa.

HonEyBuNNy said...

bestnya...nak g jugak...huwawwawwa..nak hebohkan dri..ihihi

ztie said...

pahal ktk copet semua gambar kmk. kehkeke ngek ktk ya..lom nya tok... nasib satu2 nya jak gambar ya yg ktk ada

Faizal n Fashitah said...

Hi Beauty,
Kamek ngambik gamba kitak time kitak gik form 3 dolok ba hohohohoho..

Hi Mama,
Ekekeke abis kuar spiking ibannya ekekeke..

Hi Antasha,
Aihh ada mek pegi reya ba yerRrr..

Hi AmirFX,
Aaaa jangan sik tauk ba.. dlm blog tok ada miak form 3 kekeke..

Hi MrAbs,
Ekekeke.. nang ngenak hoh hehe..

Hi Cik Lyndawawa,
Uishhh muka Sen semesti nya ada bah huhuhu..

Hi Ninie,
Waaaa tetak sampei mengalir aek matanya eh hehe.Sikpa, jangan jak ngalir aek mata kerna nangis sedih2 ehek XD

Hi Jalalyna,
Yalah lupak ndah mek nak ngkah muka Aaron Aziz marek koh ishkk..

Hi Labulabi,
Sikpa ba.. eksesais tekak seblom tido bah ekekeke..

Hi Anne,
Sempoi meh? Suka? Tenkiu ehek XD

Hi Coffee Girl,
Yuppp. JomIkan! ehehe..

Hi Erol,
Yalah..tedah lok Vi ekeke. Ermm ngedit gamba ka? dalam 20-30 minit gia la ehek. Tangan dah biasa ngedit2 bah hehe..

Hi Bunga,
Ayu hoh duta lipice ya hoh ekekeke..

Hi Honneybunny,
Uihh nak pegi gak ke? nanti u kene superimpose I nanti camne? huhuhuh..

Hi Zatie,
Aaaa.. lamakk dah mek simpan gamba kitak ya koh Jati eh ehek. Ermm jadi laa sigek jak.. janji ada gamba ekekeke..

kata kila said...

kahkahkahkah..lawak pulakk tgk gambar sendiri.ekekekek..

Faizal n Fashitah said...

Kila tido Kila hehehhehe...

hannaH said...

kmk mesti meli lip ice ya sebab sen jd model nya. harus!

EDDYLEBS said...

Tomok pun ado yo...Tomok2 kenak la kwu jadi pompuan hahahaha giney la mun sidak nangga gambar tok ow...

Amni said...

Coba kitak g entri ztie nak awal2.. banyak gambar nya ie.. ahahahah...Kak v, kiut kat sia.. hehe... sesuai! =P

ztie said...

carik nahas amni tok. lom ktk. tgu ahh... wet n c yerr.. keh3

fLo said...

ahahahha..nang ngenak lalu muka vivi pake uniform...
laku jak ikan ztie berbekal model lisa d belakang..hahahah

misz myza said...

muahahahaa.. suke tgk En. FnF ni edit2 gambar sesuka hati.. kelakar..

kaljis aka onggon said...

o tedah selebriti jomikan melepak tepi jeraya kekekek :P

Sophie Al-yahya said...

hahahaha..kenapa kelakar sgt ambar2 nih? aduhaii..mmg best singgah sini utk lepaskan tension..

Faizal n Fashitah said...

Hi Hannah,
Beli jgn sik beli ekekeke..

Hi Eddy,
Mati kita kenak saman si tomok lak ekeke..

Hi Amni,
Makseh Amni.. udah kamek amik gamba zatie tadik huhuhuh..

Hi Zatie,
Amni carik nahas? yer ker? bleh sik kitak merik gamba Amni? hehehe..

Hi Flo,
Yalah.. cerdit jak muka Vivi kedak ya hoh ekeke. Ermmm mek asa, byk juak oleh si Zatie berniaga ikan reya koh hehe..

Hi Misz Myza,
Rajin2 lah datang sini. Banyak lagi gamba budak2 blogger yang saya nak edit ni ehehehe..

Hi Kaldu,
Yalah. Ilang kemachoan sebagai selebriti ekekeke..

Hi Sophie,
Takpe.. blog ni memang untuk sesape je yang nak melepaskan tension hehehehe..

ciK LyndaWawa igUana said...

nang pemes muka sen ya......


sebab ya mek mok kitak berik kmk dslr..
kitak beli lain laa...
hehehehe.....
jgn len kali kitakk edit gambar kmk udahlaa..
tapi mun kitak mok edit kmk jadi kedak artis pun boleh juak....
hahaha

Rina (◕‿◕)✿ said...

hahaha! kreatip!

dukunlintahplk said...

artis pun sik lepas..

Redbloodsnow said...

hahaha...part fauziah gaus ya nyuroh mek perey tetak :D

mysimplylife said...

OMG..Thanks one very pretty & nice :) i like..teach me odio, how to do that? what tools you use?

Faizal n Fashitah said...

Hi Rina,
Takde le kretip mane.. sikit2 je tu hehe..

Hi Dukunlintah,
Uihhh sapa2 pun sikkan terlepas huhuhu..

Hi Redbloodsnow,
Tedah Fauziah Gouz hoh.. tang sikda tempat lain nya nak posing hoh ehehehehe..

Hi mysimplylife,
Tools? photoshop n animasoft XD

Faizal n Fashitah said...

Hi Cik Lydawawa,
Yahh eh. Tunggu sampei Nuff mek dapat beribu2 lemon.. bok mek meli dslr k kitak ah hehehe.. (Lak mek edit kitak ah jeng jeng jeng..ekeke)

erolnukman said...

agik itok juak ku ng logo jomikan ya koh..hehehe!

Faizal n Fashitah said...

Erol,
Mejik bah heheheheeh...

cikpia said...

ha ha...... cali na juak!!!!!!! mala jak sakit perut tetak mun nangga entri situk..... thumbs up!!!!