Monday, September 27, 2010

Bloggerzine Untuk Terjahan Terbiut!

Salam n Hi bloggers,
Untuk entry kali ni, produksi Terbiut nak istiharkan yang kami akan membuat terjahan ke dalam blog pilihan and akan mengulas serba sedikit mengenai tuan punya blog serta penulisannya berdasarkan the Terbiut style yerRrr. Disamping itu, blogger akan diberi peluang untuk menghiasi muka depan Bloggerzine Terbiut kami. Jika anda ingin di terjah kami, sila berikan maklumat di dalam komen entry ini seperti dibawah:

- Nama penuh atau timangan anda
- Alamat blog anda
* Terjahan hanya akan menjadi andainya gambar penulis mudah didapati dalam blognya

Entry Bloggerzine akan disiarkan either setiap minggu, atau 2 minggu sekali, atau setiap bulan,.. errr mengikut mood produksi Terbiut sendiri harharhar. Memandangkan Bloggerzine yang seakan-akan Magazine ni merupakan edisi terhad, maka kira beruntung la muka sapa-sapa yang terpilih untuk menghiasi muka hadapan Bloggerzine nanti. Di samping tu, kami akan menyiarkan juga sebahagian dari isi kandungan dalam Bloggerzine ni. Okeh, so sebagai permulaannya.. meh kita terjah blog contoh pertama; tak lain dan tak bukan, blog kepunyaan model rasmi Terbiut.


Biodata Penulis Serta Blognya
Blog wow-o-world dipunyai oleh seorang jejaka kelahiran Sarawak bernama SEN, atau nama penuhnya S.E.N = SEN. Dilahirkan di atas katil tempat ibunya bersalin, SEN dipercayai masih telanjang bulat sewaktu keluar dari perut ibunya. Beliau merupakan seorang yang cepat mesra dan mudah ketawa apabila pinggangnya dipulas beberapa kali. Gaya penulisan SEN dalam blognya amat bersahaja dan sahaja aku mandi hadas blablabla. Setiap entry menceritakan kisah benar yang berlaku dipersekitaran beliau, serta digarap semula agar mudah dan lembut macam agar-agar. Walaupun hakikatnya SEN kurang meminati agar-agar. Pernah membela misai selama beberapa tahun sebelum beliau mencukurnya atas desakan hidup.

SEN telah mendapat tempat dihati pihak produksi Terbiut apabila melihat bakat semulajadi beliau yang sangat unik sehinggakan mampu menarik perhatian Presiden Obama. Gambar yang sempat kami rakamkan sewaktu turun ke laut bersama beliau jelas menunjukkan beliau amat profesional ketika beraksi bersama bakat semulajadinya.

Bakat semulajadi SEN memang amat dikagumi

Memandangkan SEN merupakan blogger pertama yang diterjah kami, maka dengan sukacitanya kami mengambil SEN untuk menghiasi Bloggerzine edisi pertama kami. Sebagai seorang model rasmi Terbiut, SEN kelihatan amat ceria, manis dan confident semasa disolek dan ketika berhadapan dengan kamera kami.

Penghias muka hadapan Bloggerzine Terbiut edisi pertama

Dengan slogan yang dicipta beliau sendiri iaitu 'Get Naked And Jual Ubi Kayu' sekaligus menjadi tanda tanya buat pembaca yang ingin mengetahui maksud sebenar ayat tersebut. Kami sempat bertanya dengan SEN sendiri, dan beliau dengan tersenyum menjawab,"Maksud nye.. bersama-samalah kite menderma!".. ujar beliau dalam nada patriotik. Juga untuk Bloggerzine edisi pertama ni, kami paparkan sedikit kandungan di page 2 buat pembaca; iaitu ruangan bersama Chef AmirFX..

Chef AmirFX diruangan bersama Chef dimuka surat 2

So terimakasih diucapkan buat SEN dan sebagai penghargaan, produksi Terbiut dengan senang hati menghadiahkan banner kecil 'I've Been Terbiut!' buat SEN. Maka lepas ni, bolehlah SEN tampalkan banner tu kat dalam blog dia sebagai tanda beliau dah kena terjah kami ni kan.



Dan buat bloggers lain yang bakal diterjah nanti, anda juga akan menerima banner sebagai penghargaan serta kenang-kenangan. Dan kepada yang malu-malu tu, jangan sangka kami tak akan menerjah kamu. Jeng jeng jeng!.. Kita tunggu dan lihat je lah nanti okeh? So apa tunggu lagi, jom kita terjah menerjah! Till then, salam and happy blogging! XD

41 org terbiut:

Ninie Nordin said...

HAHAHAHAHAHA. *perey2. adohh2. ada lam hardcopy sik? yerr. mun ada mok juak beli. pake koleksi majalah nok lain2.

syaftome said...

love those pictures...
it requires such dedication...
looking forward to the next edition...

Ivy Metaga said...

hahaha..best best..

ztie said...

kamek maok hardcopy. Sikmok softcopy. Nasib gmbrku sik ngarey

Jalalyna A. said...

ahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... mek pereiii... adehhh... xpat komen apapa... tp mek sama juak mok hardcopy k... ahahaaaaaa... *awal meremove gmbr towk...*

ciK LyndaWawa igUana said...

nang gambar nya ajak la yang banyak sitok.huhuhu

SEN said...

adohhh2..terimak jak lah keterbiutan ya dgn paksarela nya..makaseh rakan2..

Jalalyna A. said...

mek bok pasan statement brani mati kmk yaaa... wuaaaaaa...

ciK LyndaWawa igUana said...

alu ada org madah dirik nya kiut..hahahahaha....

=)

Queen Bunga said...

HAHAHHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA! ngutik! takut menjadi mangsa..huhu..

hannaH said...

SEN vogue lam cover ya..haha SOT!

AmirFX said...

Hannah, boh ktk heran ngn blog tok... Nama jak dah terbiut.. haha.. Aihh.. Nolong komen inda.. Ok2.. Yohhhhhh!! Gedik juak upa aku d sia?!

BSI said...

hahaha pereyyy...baruk mek faham apa yg dipost as kt wall fb mek..padu sumber dari ctok..kmk nang sik pernah tido dgn tam!! hehehe

SEN! geram ati obama nangga kebolehan ktk..

Amir! kacak ktk rambut panjang ow!

labulabi said...

oha..pa jak la terbiut tok.sakit anak tekak ku mbak tetak.da cdak opis ku tok madah ku gila.wakakaka

Amni said...

Iyerrrr... sik ngarey ztie? apalah mek da nangga gmbar kitak ngan achie kat awal2 entri tak dolok.. habis la.. hahahahha....

ya nang bukan2 la kitak bang odio... =P

ztie said...

bising nar amni eh. email gambar ktk ngn bg derio lak

Khairul Antasha said...

hahahaaha....sen..hahaha.i've been terbiut..hahahaa..gik asa...

Jika anda ingin di terjah kami, sila berikan maklumat di dalam komen entry ini seperti dibawah:

- Nama penuh atau timangan anda : si sipi2 kata diriknya tek..hahahaha
- Alamat blog anda : sipi-sipi.com..hahaha...

nasiblah gmbr kmk sik ngarey...

Shitsurei Shimashita said...

wow..sure havoc mass media m'sia gini. top sales wo...wajib dimiliki tuk koleksi generasi..hehehe

Big Momma said...

apu... parai bala kitai udah tok...opppps.. terkelakar iban indah!!!

aku mok hardcopy juak!! he eh eh

ayu sungguh si chef diva amir ittew...

Redbloodsnow said...

hehe..ooo duhal tok tek terjahan terbiut tek ow..hehe. nang lucu tak molah terjahan terbiut...ailike :)

fLo said...

aaaaaaaaa!!!!!!!!!! sudah~~~ mati kerja...hahahahah......
amir ya pnde msk duhal..
resepi xda ka??!!hahahaha...

ok!!kta tggu sapa yg kena..muahahahaha~~

Pinky Pixie said...

huwaaa. gambarnye agk menakutkan... hehe..

erolnukman said...

wahhh..best oii...best2..aku maok banner maok juak...tp ku maok banner jak..hahaha! SEN stud!!..hahaha

mr_abs said...

tedah sen. haahhaha

mr_abs said...

dio. ada yang engkah picnya pun dikomen kau tek owh. siaplahhh menjadi mangsaaaaaaaa. hahahahahaha

Coffee Girl said...

muahahah! banyak na juak masa free kitak dapat molah tok dengan penuh dedikasi... yerrrr....

*aku selamat drpd diterjah sebab ku sikda gambar. yeay! banyak gik mangsa lain. pooh pooh!*

Ms Tikot said...

Adoh...adoh... siaplah sapa2 jd mangsa klk.

mysimplylife said...

wahahaha..sampai terbiut disini..lawak gilaaaa ahahahaha...

Faizal n Fashitah said...

Hi Ninie,
Aaa hardcopy cuma sigek jak koh. Tepaksa la kamek scan n post dalam blog mek jak yerRr..

Hi Syaftome,
Fuyooo.. sampai begitu sekali pujian. Anyway, sikda la dedicate glak. Biasa2 jak ya. Just 15-20 minutes mpun editing ba hehe..

Hi Ivy,
Adakah anda mangsa seterusnya? Jeng jeng jeng..huhuhu

Hi Zatie,
Hardcopy sigek jak tok. Aaa kamek gik masih simpan gamba kitak koh hehehe..

Hi Jalalyna,
Mintak maap aaa.. hardcopy sigek tok setiap keluaran huhu. Tapi akan di post la dalam setiap entry klak hehe.*Sik perlu la meremove gamba kitak koh.. kamek dah save dari dolokk gik eheheh*

Hi Cik Lyndawawa,
Gambar SEN ka? Aaa model rasmi Terbiut ya bah ehek. Pssstt.. kacak gamba kitak lam entry kitak nun hoh.. hehehehehe..

Hi SEN,
SEN my man! yerRRr.. diharap ko suka dengan banner yang comel kecik molek ya hehe XD

Hi Jalalyna,
Yalah hoh.. kemeh for fun eh hehe..

Hi Cik Lyndawawa,
Uihhh sapa madah dirik nya kiut ka? huhuhu..

Hi Bunga,
Ermmm... masih mek simpan pic kitak koh XD

Hi Hannah,
SEN vogue. Munkin anda juga bleh jadi vogue (Alu nyelin2 gamba Hannah..heheheh..)

Hi AmirFX,
Aaaa.. rindok ati jadi chef jemputan dalam Bloggerzine ya eh hehehehe...

Hi Beauty,
Yalah tek... kira confession brani la tek.. madah sik penah tido ngan TAM hehehehe. Ermmm SEN memang berbakat bah.. ney ndak Obama geram ati ekekeke. Ermm rambut AmirFX kedak Nigella jak hoh huhuhu..

Hi Labulabi,
Sikpa,... bila masa gik nak terbiut n tetak kakekek bah hehehee...

Hi Amni,
Aaa mek ingat gik entry kitak nok begambar ngan hubby kitak ya. Mun sik silap mek, dah mek save dah gamba ya koh ehek XD

Hi Antasha,
ooOOoo kitak boh nya. Dari dolok mek mintak gambar kitak, sik juak kitak mok merik. Bukannya mek nak molah apapa pun ngan gambar kitak ya.. (Alu ngigit2 jenang pintu..)

Hi Shitsurei,
Aaaa.. mungkinkah ianya akan menjadi majalah sensasi famous meletop nanti? sama2 kita tunggu yek? yerRRrr..

Hi Mama,
Wakakakka alu kakar iban mama eh ekekeke. Aaa hardcopy sigek jak mama eh. Apapapun, bloggerzine tok tetap akan dipost dalam entry akan datang hehehe..

Hi Redbloodsnow,
Aaaa.. adakah anda bakal menjadi terjahan terbiut seterusnya? jeng jeng jeng.. lak kita nangga aaa huhuhuh..

Hi Flo,
Kamek terjah kitak klak bleh sik? ekekeke..

Hi Pinky Pixie,
Menakutkan ke? tapi ayu woOOoo hehehe..

Hi Erol,
Yalah.. sik penah juak ku molah terjah2 kedak tok. Sekali skala rindok juak hoh ekekeke. Mok banner kedak SEN ya? Lak ku nerjah ko lok ekekekek..

Hi MrAbs,
Mintak gambar ko lok! huhuhu..

Hi Coffee girl,
Ermmm... seney mek nak carik gambar kitak tok hohhh..adehh..

Hi MsTikot,
Jeng jeng jeng huhuhuhu..

Hi Gadie,
Kita tunggu sapa yang akan jadi mangsa terjahan terbiut seterusnya k? huhuhuh..

syaftome said...

keep it up...
pernah jwak nak molah camya...
but no time at all...
time malam...
kepak glak entam oleh kerja opis...
ujung minggu...ada jak function...

kata kila said...

ooooo ini rupenye keje die..aaha.tampal2 gambar org ;P

SANDRA AZWAN said...

so funny!
http://bysandraazwan.blogspot.com

mysimplylife said...

hi odio..regarding the comment you post before, about the warning from nuffnang i thought its doesn't same. I just told you that i saw your nuffnang advertisement, then i click its. I just wonder why? and wonder how? and whats must to be? and i didn't enforce you to click mine. sorry

mysimplylife said...

and as your knowledge, saya baru saja menceburi hal itu. well if you can see my nuffnang registration date, you will know. i'm newbie, i dunno nuffnang and i just follow all blogger. Anyway thousand thanks for your information :)

Faizal n Fashitah said...

Hi Syaftome,
Thanx for the pujian. Akan ku teruskan perjuangan ini! yerRrr..

Hi Kila,
Aaa...macam la tak biase kan? ekekek..

Hi Sandra Azwan,
Hope u like it! XD

Hi Gadie,
Okay understand. Jangan kecik ati yek? ehek.

Ermmm I think Gadie kene tunggu skit kot. Or probably Gadie kena updatekan profile kat dalam account Nuffnang tu kot before they will put the advert. :)

EDDYLEBS said...

hahahaha...mok delete lok semua gambar aku lam blog ya..takut klak jadi cam Datuk Siti Nurhaliza....femes2 gilak klak...hahahaha knak la Obama ya owh....

Faizal n Fashitah said...

Hi Eddy,
Alaaa.. patutpun blog kau suma gamba2 dah ilang.. awal nya napok duhal adehh..

Juelina Stanie (AJ) said...

lol kck cover magazine ya hehehehe
pandei2..cantek tertarik da bom mek nanga

psst:thx coz drop d blog mek =) blog ktk best aie!

Faizal n Fashitah said...

Hi AJ,
Kacak hoh cover magazine ya hoh. Mun kitak ada gamba muka kitakpun, sudi2 lah berik ngan kamek k? lak kamek molah Terjahan Terbiut k kitak hehehe..

Juelina Stanie (AJ) said...

hahaha ok
tah pa lah jd kelak
luput trus kali coz tetak
bc entry tok jak dah tetak then
ku nanga ktk edit pix sally (florance) ya pun lelah ku tetak
yobih...!

Faizal n Fashitah said...

Hi AJ,
Aaa apa jadi klak ka? ney bleh padah hehehehehe...