Saturday, September 4, 2010

Kad Ucapan Raya

Salam n Hi Semua,
Apakabar kamu semua? macamana dengan posa kamu? Kamu dah shopping dah? Kamu balik tak raya ni? Kamu? Okeh.. fullstop. Aku tak nak berkamu-kamu lagi dah ehek. Moreover tiap kali aku sebut ayat 'kamu', rasa macam tekak kena sumbat dengan peanut butter je. Anyway, untuk entry kali ni.. aku bermurah hati laa menyediakan sedikit sumbangan berupa e-raya card atau dalam bahasa melayunya; Kad Raya ber-e untuk korang sedekah-sedekahkan kat member virtual atau tempek-tempekkan dalam blog anda.






Kad raya ni free je. Aku buat 4 options untuk korang. Kad yang 1st skali tu aku ambik dari watak Kurosaki Ichigo dan Abarai Renji dari Bleach lalu aku memelayukan diorang. Aku tau, ramai peminat Bleach dalam blog ni kan. Lepas tu kad yang kedua tu aku animatekan mata gadis comel tu supaya.. ye lah.. supaya mata dia terkenyit-kenyitlah. The only thing you do, cuma copy and paste je coding yang disediakan kat bawah setiap kad raya tu.






Yang ni plak, kad raya yang dihiasi kereta comel Mini Cooper dan Hummer H2 Suite. Skali lagi, aku pinjamkan watak comel Ichigo dan Byakuya dari Bleach untuk menjadi penghias kad raya yang serba bling-bling ni ehek.


Dan dengan kesempatan ni, aku nak ucapkan Eid Mubarak buat rakan blogger serta semua pembaca blog Terbiut. Andai termakan, terminum, tersilap, terkasar, tersuperimpose, ku pinta ampun maaf buat semua. Semoga hari lebaran yang bakal tiba nanti akan disambut dengan penuh keriangan. Semoga dipanjangkan usia and murahkan rezeki untuk kita berjumpa lagi di bulan Ramadhan pada tahun hadapan.. Inshaallah.

Eid Mubarak
Maaf Zahir & Batin

Tulus Ikhlas daripada:
Faizal , Fashitah & Baby Farah serta Keluarga

31 org terbiut:

Mr Duey said...

terimak kasih....nang kacak mcm anime jak kad raya ya! sik molah kad raya superimpose seb tek? ternantik2 jak aku kohhh

AmirFX said...

Selamat Menyambut Syawal yg bakal tiba.... Nang kacak jak kad raya ber-e ya.. haha... Mtk nak first ya jak....

Anne said...

Selamat Hari Raya to u & family. Semoga sentiasa diberkati seisi keluarga.

ztie said...

ok! kompom la mek amik kad raya bleach tok. makaseh bg derio

I'm Ninie. said...

kmk mok raya kad ke 3 ya. kacakk!!
nok ke duak ya san nyawa mek ngga.

salam lebaran bro. kim slm kt baby farah lak arr. :DD

I'm Ninie. said...
This comment has been removed by the author.
hannaH said...

Selamat Hari Raya juak..maaf zahir batin. Semoga lebaran kali tok memberi makna yang lebih besar ngan pertambahan family kitak.

Beautiful Stranger said...

selamat hari raya..heheh cute kenyit3 mata. kelak ambik ah..

Queen Bunga said...

salam aidilfitri! :)

J.M.R said...

senang..skang ni antry guna e-kad je..jimat sumer blanja kan..hehehe

Rudy said...

style..

selamat hari raya bro. to u and ur family..kita 0-0..eheheh

Faizal n Fashitah said...

Hi Mr Duey,
Sama2.. Aaa entry tok sikda superimpose la. Sebab entry tok kira terus nak mintak ampun maap bah hehe. Maka, Sen tepaksa direhatkan buat sementara waktu la eheh..

Hi AmirFX,
Yalah. ku heran juak kenak namanya jadi Kad Raya ber-e koh. Aaa sila jak amik nok 1st ya. Nang bleach abis laa hehe..

Hi Anne,
Selamat Hari Raya juak Anne! Ampun maaf dipinta XD

Hi Jati,
Uishh peminat Bleach nya eh. Okeh sama2 Jati ehek

Hi Ninie,
Ambik jak kat ketiga ya. Mesti kitak peminat Mini Cooper kan XD

Hi Comment Deleted,
Apakenak kitak komen2 lepas ya di delete kitak?

Hi Hannah,
Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin Hannah. Uishhh Raya kali tok memang penoh bermakna koh. Dengan adanya baby Farah Elya Balqis.. makin meriah la taun tok hehe..

Hi Beauty,
Selamat hari Raya kitak. Cute hoh nok kenyit2 mata ya hoh? ehek. Ambik jak.. semuanya free aje XD

Hi Bunga,
Salam Aidilfitri ngan kitak juak XD

Hi JMR,
Yuppp.. zaman sains dan teknologi, semua menjadi semakin mudah n menjimatkan XD

Hi Rudy,
Selamat Hari Raya ngan ko n family juak. Yalah.. maaf zahir batin.. 0-0 hoh XD

kata kila said...

wahhh best best kad rayenyee

Faizal n Fashitah said...

Hi Kila,
Sila la ambik mana yang berkenan. Semuanya free XD

fLo said...

selamat ari raya...=p
mkn rendang boh lupak mek yg x beraya tok..hahahaha.....

Ivy Metaga said...

buat pertama kali nya, tak ada super impose2 hahaha, selamat hari raya in advance to Mr & Mrs odio & baby..=)

HonEyBuNNy said...

happy raya...cntknya kad raya....;-)

Faizal n Fashitah said...

Hi FLo,
Slamat hari raya juak Flo. Uishh tiap kali mek makan rendang lak.. mesti mek tringat kitak dan keta kitak ya skres ya hehehehe...

Hi Ivy,
Yes! betapa bergegar2 nya nyawa kamek nak superimpose masa molah entry tok. But finally, dapat juak kamek nahan dirik hehehe..

Hi HoneyBunny,
Happy raya to you too. Cantik ke? Silakan ambik.. free je tu XD

kata kila said...

nak amik pic kila?amik lah :D. takpe

Faizal n Fashitah said...

Hi Kila,
Orait! bleh buat kad raya n jual kat pasar malam ni hehehehe...

achika said...

Slamat ri raya buat ktk n family... mek dah copet sigek... ekeke

kaljis aka onggon said...

Salam pok.. Di kesempatan tuk, saya Kaljis aka Khairul Onggon dari hati yang tulus ikhlas ingin mengucapkan selamat hari raya aidil fitri, maaf zahir dan batin. Selamat beraya dan selamat bercuti ;)

syahira ariff said...

yg kedua tu mengancammm
fuuuuuhhh
hahaha

erolnukman said...

terer kau molah kad e-kad ya..kacak!
makseh byk2 bro..
apa2pun selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin dr aku skeluarga..

Faizal n Fashitah said...

Hi Achika,
Aaa Selamat hari raya ehek. okai..kad raya tok semua free.. amik jak kitak aa

Hi Kaldu,
Yalah..salam idilfitri buat ko n keluarga ko juak.. maaf zahir batin.. diharap boh kecik ati ngan superimpose2 lamak2 tok.. anggaplah gurauan kita jak k ehek

Hi Syahira,
Haaa.. mengancamkan? bleh tergugat posa tak? hehe..

Hi Erolnukman,
Salam aidilfitri buat ko juak. Biasa2 jak molah kad ya pok eh ehek. XD

kurt @syamaizar said...

Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri bro odio...boh lupak upgrade audio keta juak..nyaman telinga nengar lagu raya sebulan2 tok..

Faizal n Fashitah said...

Hi Kurt,
Selamat hari raya! keta kamek dah ledam ledum dah.. odio baru sempena sambutan raya yerRrr XD

syahira ariff said...

selamat hari raya faizal n fashitah
tak tergugat pun tgk kartun perempuan tu sbb kita da org perempuan
=p

Faizal n Fashitah said...

Hi Syahira,
Salam n selamat hari raya! aaa nasib baik katun tu bukan muka Sen kan? if not.. pasti tergugat habis woooOo! ehehe

Amni said...

thanks! dah dapat mek link blog tok.. hehe.... KAMU??? hahaha... setiap kali tak baca entri kamu, mesti rasa tekak kenak sumbat ngan peanut butter lah? ekekeke... selamat hari raya aidilfitri~

Faizal n Fashitah said...

Hi Amni,
Yalah koh.. mek rasa.. mek alerjik ayat KAMU ya kali hoh ehek. Apapa pun, selamat hari raya XD