Tuesday, January 3, 2012

2012..Ola!

Assalam n hi semua,
Serious lama giler aku tak lawat blog ni. Well, semenjak keje dgn kompeni Jepun ni,..memang agak sukar gak la nak carik masa sesuai untuk jenguk blog aku ni. Alhamdulillah nasib baik hari ni big boss takde.. so curik-curik la masa sket utk update blog.. errr bleh kan boss? ehehehe.

Anyway, sepanjang 2011 lalu, berbagai-bagai peristiwa pahit dan manis berlaku dlm kehidupan seharianku. Antara pengalamanku yang palingggg pahit, iaitu...


- Terminum air kopi yang teramat pahit. Kepahitannya mengalahkan pahit air Milo atau air susu atau air Oligo (Sambil buat isyarat tangan Oligo). Namun, berkat kesabaranku..akhirnya kepahitan itu bisa ku tempuhi. Habis gak air kopi tu ku teguk ehek.

So, tu baru pengalaman pahit. Ni aku nak crita pasal pengalaman manis plak. Haaa..pengalaman yang paling manis and takbleh aku lupa sepanjang 2011.. iaitu..

Sekadar gambar hiasan - Ini bukan tangan aku. Aku tak pakai gelang emas. Haramm..

- Berpeluang memegang/menggenggam gula. Seronok betul!.. dalam genggaman tu, terasa lah nikmat kemanisan gula tu sampai melekit-lekit tangan aku waktu tu. Ahhh sungguh manis..

So tu je la antara dua pengalaman yang sempat aku critakan untuk korang sebelum kita beralih kepada crita seterusnya. Yuppp, bermacam-macam kejadian telah berlaku during 2011 espeseli dah dekat-dekat nak hujung tahun. Antaranya, which for sure even sesetengah korang yang tau pasal kejadian ni pun takkan melupakannya..adalah berikut:

1. Peristiwa buaya melepak atas jalan pada Disember 2011.


Buaya ni rupa-rupanya sesat gara-gara dibawa air deras kat sungai berdekatan sewaktu banjir hari tu. Kejadian ni berlaku kat area Matang Jaya, Kuching.

2. Peristiwa awan menyokong keamanan.


- Kejadian ni berlaku kat Kuching gak, dimana awan secara tiba-tiba plak bleh buat shape `Peace'. Haihhh macam-macam dah awan skarang ni kan?

3. Peristiwa gadis derhaka pada ibunya.


- Kesian betul. Oleh kerana derhaka pada ibunya, akhirnya gadis ni disumpah jadi katak. Agak kurang pasti la kat mana kejadian ni berlaku. Dahla rupa katak tu pun macam familiar je. Tapi ianya sebagai peringatan kepada kita semua.. jangan sesekali menderhaka kepada ibubapa kita tau.

Wokeh..crita pasal azam plak, apa azam baru korang untuk 2012 ni? Azam aku banyak tahun ni. Memang banyaklah. Tak terkira banyaknya. Antaranya, nak kurangkan gula dlm makanan/ minuman.. nak kurangkan pedas dalam makanan/ minuman.. etc.

Haha.. so aku tak nak potpetpot memanjang.. just wanna say..

HAPPY NEW YEAR 2012
to all bloggers/ readers/ etc

and semoga 2012 memberi sinar baru buat semua (testing suis lampu jamban.. *tik*..*tok*..*tik*..*tok* ). Till then, jumpa lagi di next entry k! Wsalam all and chow! XD

18 org terbiut:

Khairul Antasha said...

yahhhh..sekali nya update tauk ada ngenjen..hehehe

wa khairul onggon said...

welkam back bebeh! ehekk..

AmirFX said...

Yoshhh.. Selamat Tahun Baru bro! Bukan muka katak tapi nang sejibik muka Si Tanggang.. haha...

cik aida said...

grab ure banner

Ms Tikot said...

Ya baruk lamak x nampak....

Arfiqkah Binti Sudin said...

Pilak jak lamak baruk nak update koh... manis n pait ya x boleh blah glak...

erolnukman said...

gamabar lain aku sik itok..nak boyak ya,kejadian benar ya ka?=P

Tia said...

bertapa napa ndak lamak gilak gia... dah bertambah bala askar tek?

hepi new year!!!

cokobi said...

hahahhahaha..kmk suka entry tok pakpuj! menceriakan saat2 kmk nunggu nak pulang goreng nasik di umah!

Willie a.k.a Reptoz said...

Sik di arab saudi gik ka? hahah! new year tetap buat lawak.

Anne said...

Happy New Year! :)

[tErOmPaH bIrU] said...

yahhh.. saya suka azam kurangkan gula dan pedas dlm makanan/minuman ya kooo :D

ztie said...

ktk ada di arab saudi ka ??? hahaha aok eh.. boyak ya bena ka ?

Yumida said...

mesti boyak ya glemer..berjemur tgh jeraya...awan ya mun nya peace time bulan 12 ya nang steady...xda la banjir je jak..slmt thn baru juak!

Faizal n Fashitah said...

Hi Kerol,
Lamak juak x nangga kitak hoh...yerrrr ehek

Hi Onggon,
Yerrr kerol onggon dan kerol antasha yerrrrr..hokhokhok...

Hi AmirFX,
Slamat taun baru juak ekeke..

Hi Cik Aida,
Grab grab jangan tak grab! ehehe

Hi MsTikot,
Yalah...gago mena mek tok koh ehehe

Hi Arfiqkah,
Hehehe...manis dan pait memena ya koh ekeke..

Hi Erol,
Aok...gamba mena ya..sik sangka juak boyak pandei sesat ndah time banjir reya hehe

Hi Mama,
Aok...nang bertapa memena mek ma eh ekeke

Hi Cokobi,
Ceria nak? nak? ekeke

Hi Willie,
Uiee dah di kch ku tok pok hehe...

Hi Anne,
HNY to u too XD

Hi Terompah,
Best kan azam mek ya hoh ehek... (imejin ngurangkan pedas dlm minuman lok...ehek)

Hi Ztie,
aaaa..mek kat UAE,..bukan Arab Saudi ehek

Hi Yumida,
HNY kitak juakkkk XD

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
bagi" motivasi
keberuntungan selalu menghampri kita
hanya saja kita yg trkdng tdk brfkir demikian.,.
si tunggu kunjungan baliknya gan.,

outbound malang said...

kunjungan gan.,.
bagi" motivasi.,.
Orang miskin bukanlah seseorang yang tidak mempunyai uang,
tapi ia yang tidak memiliki sebuah mimpi.,
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.,

Ummiakid @ lily said...

salam..
nak tanya u ada menerima tempahan utk buat header ke...? if ya...mcm mana nak saya ctc ye...sebab nak buat header for my blog
http://ummiakid-lily.blogspot.com