Saturday, June 4, 2011

Cuci kete kat The Original Carwash Kuching

Assalam all and hi!
Apakabar korang? sihat? wahh seronok betul bila dapat cuti dihari minggu camni. Dah la time cuti Gawai n birthday Agung pun aku kene overtime adeh. Anyway, lama tak update blog. Almaklumla, semenjak keje kat tempat baru ni.. memang 24/7 bz and bila balik kat rumah je gerenti penat giler.

Okeh, berbalik pada entri aku kali ni. Memandangkan hari panas n kete aku kotor giler tak cuci becoz kes malas-cuci-alasan-otak-lembap-tangan-tak-reti-dah-nak-cuci-kete-sendiri, so aku decide hantar cuci kete kat one place yang di recommend oleh my friend..


Nama tempat ni ialah The Original Carwash. Memang best la tempat ni. My 1st impression about this place, memang huge and canggih! Cukup berbeza daripada lain-lain tempat cuci kete kat Kuching. Sementara menunggu, kita bleh melepak kat restoren dia and order food or drinks. Tempat lepak pun memang selesa, dengan choices whether nak relax kat bahagian luar or lepak kat dalam sambil berekon.


Masa proses mencuci, kita bleh tengok kete kita kat seblah becoz penggunaan full height glass yang membahagikan bahagian mencuci kete n restoren memang praktikal. Even harga cuci + vacumn around RM15.00, namun bagi aku cukup berbaloi. Interior decor yang cantik and selesa pasti akan make sesiapa je datang kat sini rasa relax and welcoming. Rasa macam cuci kete kat negeri omputih woOOoo ehek. So, sesiapa yang tinggal kat Kuching, bleh la cuba-try-test kat tempat ni.


Untuk info selanjutnya, bleh la contact no dorang kat bawah ni
The Original CarWash Restaurant
Address:Lot 211-214, Jalan Rubber, 93400 Kuching, Sarawak
Phone:082-256396
Fax:082-236396
URL:http://www.theoriginalcarwash.com

Yerrr... kire buat promo free plak dah. Tapi aku tak kisah. Bagi aku, tempat macamni memang patut di promo ehek.

So that all for today folks! inshaallah ada kelapangan nanti aku update lagi blog ni orait? so till then, selamat berhujung minggu.. salam n chow! XD

23 org terbiut:

AmirFX said...

Carwash sia nang best.. Dah la ada wifi free...

Hajib said...

sik pernah saya cuci keta sia... dolok saya ada juak bukak car wash... dengki juak ngan ori carwash ya dah kaya raya pun gago2 molah carwash juak.. hehe

gHadiSZ said...

yer...nang best jak upa tmpa ya abg odio owh..

Ani Inherown said...

terimas. mun tak sik blog tek nang sik tauk lah kamek. nang raged this place. mok la coba singgah if ada kesempatan or else just dpt madah ngn urang. HAHA

Siti Mashitah Saidin said...

canteknya tempat nih~

Norris said...

selalu aku nak gi sia..tapi takut harga mahal...thanks 4 da info..adala tok kelak...ahahahaa..
takecare yo!

Hanie_Dew said...

wahh..sangat la canggih dan kerrlass carwashh concept die kan.. hmm..rasa ras acam nak discuss ngan Jue nak wat kat KL plak..ok tak kawan kawan..

cmichael said...

Boleh tahan juak konsep diembak ya. Kat KL situk jrg ada konsep mcm tuk.

SEN said...

ada tempat ilek2 gia bok la org rajin mo cuci keta..mena x..?ehe..

Coffee Girl said...

Apa signboard ya tang kedak nak tumbang oo? lol. kamek ada dengar promo tok dlm Hitz.fm. cool!

ArFiQkAh BiNtI SuDiN said...

biasa keje edit2 gambar nk? knk x edit jak gambar kt cia?? mesti ada ilham..

SweetyMui2 said...

cne jalan rubber?lol..kmk part2 jalan tok mun xdpadah marker tempat ya nang blurr lah kmk.haha

willie a.k.a reptoz said...

Pernah terbaca pasal tempat tok oleh blogger bernama Sharon. Nang best tempat tok. Tapi ya lah, jauh dari rumah aku. Alu malas nak gi sia.

hamzah ian said...

bro.. lame dah ko tak wat entry yang ejas muke blogger tu..

wat la weh.. seyes itu paling best

K-Addicts said...

hi, blogwalking here.kelas gitu carwash ni.

Malaysia Largest Car Classified said...

nice post
thanks for the sharing

Cyril Dason said...

Saya kadang2 cuci sini.. tempat menunggu selesa, and wifi free. Ayam penyet dia boleh tahan =)

A.s.t.i.n.a said...

mek nok bukaka camtok juak eh kat KL (aok kedong kaya tek nak)

mintak emel adress mek nak invite ke blog

dygastina@gmail.com

Car Loan Calculator said...

nice

Malaysia Largest Car Classified said...

nice

joynstar said...

Bukan carwash anak pakcik TingPekKhiing ka? Hi....mek datang dah...

POSH76 said...

nice place

Cyril Dason said...

Selalu kmk cuci kereta sitok.. SIk la bersih gilak cucinya, but dapat rilek sambil nuggu =)