Monday, May 3, 2010

Entry Ringkas Meripot Kejadian

Salam n Hi All,
Sori lah lamak glak ku sik blogging. Terlalu lah bizi glak lamak ku rah KCH tok. Well, entry ku kali tok simple jak lah. Based on true story. Kejadian berlaku malam tadik. Kira-kira camtok la kejadiannya...

Kejadian: Di depan bangunan Sego
Masa: Isnin, 8.00pm

Aku: Hishh lamak na B tok eh. Dahla meeting ngan Datuk M tok cun-cun kol 8pm.

Dalam nada mengeluh, aku terus call B..

Aku: Hoiii... ney ko tok? laju kit. Dah kat nak kol 8.30pm tok. Bisin Datuk lak.

B: Okeh okeh.. on de way tok (Sak la bunyi pintu berkatup kedengaran lam henpon..)

Aku menunggu dengan penoh saba,.. bila tiba-tiba mataku tangada tertanggar sebuah keta MYVI putih tangada jak parking depan kedei tempat ku berdiri..

Aku: Eh?.. kedak la Zatil ya. Haihh.. Zatil ya nak? Ermm aku sure Zatil tok. Wahh betapa kecik nya dunia ehek..

Zatil terus keluar dari MYVI nya lalu berjalan masok lam kedei. Masa nya melimpas aku, sempat aku senyum ngannya; dengan harapan nya tauk yang aku aka Odio tengah berdiri depannya.

Aku: Hmmm.. camne tok hoh? ku senyum tek.. nya mala merati aku. Mok nya lagik kompius, atau nya sik brani nak nego aku kali hoh. Camne tok? tego ka sik tok hoh..

Few minutes lekak ya, skali lagik Zatil kelihatan kuar dari kedei.. melimpas aku lagik. Skali lagik aku melemparkan senyuman ngannya. Zatil hanya merati aku, then terus masok lam keta.. then skali lagik merati aku dari dalam keta. Aku just senyum ajak lah.

Kejadian: Di Rumah
Masa: 11.00am (Selasa)

Aku mukak blog, lalu terus merepot ngan Zatil. Eksen li jak nya malam tadik. Brapa kali ndak ka aku senyum. Patutpun urang salu madah nya nampak sik prenli. aku kira nak meng-clearkan keadaan la. Munkin Zatil siktauk ya adalah aku. So biarlah aku merepot. Atleast nya tauk yang sot-sot malam tadik begasak senyum-senyum ngannya adalah aku. Kedong dah geng blogger nak, sik bes la mun sombong-sombong sik bertego bah.

Kejadian: Di Rumah
Masa: 11.30am (Selasa)

Nrimak balasan repot dari Zatil yang kira-kira berbunyi kedak tok:
'Hahahaha.. neyda mek brisik MYVI!.. Salah urang kitak ya!.. Hahahaha!!..


Lekak kede malam tadik, wajar sik aku makei baju tok?

Motif op de stori:
1. Jangan terlalu kompiden glak bila nangga miak ompuan yang seakan-akan muka Zatil. Or else, kamu akan kede juak macam aku tok adehh.
2. Bila bertandang ke Kuching, berhati-hati lah menegur urang yang kamu kenal seperti Zatil, kerna terdapat 2-3-4 orang yang seakan-akan muka Zatil. Jadi, janganlah kompius.

Sekian. Adehhh....

23 org terbiut:

iXati Gilbert said...

agik juak ngn zatil tek.. hahahahah.. cewik aso!

Ms Tikot said...

Hehehe... nasib ompuan ya x ngobek ktk...

Beautiful Stranger said...

aok..nasib sik di kobek mpuan ya..hahaha

konfiden benar la tek..

Khairul Antasha said...

haha..dah org mdh, atil makey tosikal jak.. erkk...matilah knak pangkong atil

f.i.e.z.a said...

hahhaha
adeh eh sapa ndak org dsenyum ktk ya kahhhhh
:P

erolnukman said...

ahahaha...salah org.minggu tok ari ya aku tsrempak juak dgn geng blog..cik saripah wink2.hehehe..dua2 blur sik brani negur takut salah org..

*raged baju ya...

joynstar said...

haha...kenak pangkong ngan stering keta. make dono jak la ho. kitak femes gik, orang la negor kitak.

Felicia F. Ramzi said...

mesti ompuan ya 'pa kenak ranglak tok? ada cabik di gigi aku kah?' kikiki.. menar kata joynstar, ktk pemes gik, biar orang jak negur ktk..

AmirFX said...

Yahhh... Bait sik bersilat inda ompuan ya.. haha... Nak la ku berani pandey salah org inda....

hannaH said...

hahahhahahahhahahhahahahah sik tauk nak madah pa..kaberrr..

Kak Yus said...

hahahahaha... lam ati ompuan ya, apa hal org laki tersengeh2 hahahahaha...

Z. said...

Ngarharhar. Gik asa! Coma kenak piker urang sot. Wuh.

Mun nangga urang nok tang kontot kemetot kihak jak upa, kameklah ya. Low profile okeh.

*wink wink* said...

ahahaha...ney atil pun tok xda komen?pa jak la bg odio eh.. =)
aokla cekgu erol ohh..mek takut nak tego ktk, ney tauk salah org nak ka molah entry sama ngan bg odio tok..

uSu iJamm said...

hahahaha... aku cukup gembira dgn kejadian itu. gik asa..
Aku puas! aku puas!Yeahhh...

n i e z a said...

nasib bait waktu tertemu kmk ngn fiza dolok ng org betol nk o. mun x, nkka kede juak. hehe..

Faizal n Fashitah said...

Hi Ixati Gilbert Gompot,
Yalah.. gene laa pandei salah urang hoh..

Hi MsTikot,
Aok eh. Mun ompuan ya ngobek mek.. kompom kin blur mek eh..

Hi Beauty Stranger,
Yalah tek.. kotan kompiden. Ney ndak, muka nang spasang laa muka zatil ya..adeh..

Hi Antasha,
Aaaa.. The Spring reya kitakduak duhal hooOoo ehehehehehe..

Hi Fieza,
Ndak la mek tauk pijot eh. Mok kali kembar zatil kali hoh adehh..

Hi Erol,
Yalah, kadang2 bila dah tertemu urang yang betol, sik kompiden juak mok nego.. yalah tek, tangada jak salah urang juak.. nak ka kede hoh ehehe..

Hi Joynstar,
Uishhh alu mek ndah pemos. Mun mek pemos ka.. lamak dah mek jadi superstar lam tibi nun yerRr ehek..

Hi Felicia,
Yalah, mesti ompuan ya eran nangga mek ndak alah2 jak senyum ngan nya hoh ekeke. Aaa saya tidak pemos koh dimple eh ehek..

Hi Amir,
Yalah Mir eh. Lak mun ku tertanggar muka kedak2 miak blogger, gus ku mbak ko skali jak. Lak ku nyoh ko jak nego miak ya okeh? huhuhuh..

Hi Hannah,
Aaaa jangan padah apapa..cukuplah mek kede reya adehh ehek..

Hi Kak Yus,
Bukannya tersengih gik, tersenyum2 jak mek reya... manis jak senyuman. check2 salah urang! mati kita!! adehhh..

Hi Zatil,
Yalah.. tapi sikpa, kitakduak Kerol ada rah The Spring reya bah. Ada mek nangga huhuuhuhu..

Hi Sepirah Pejidawati,
Ada Atil komen nun ehek. Yalah susah kita tok hoh. Lak mun tego lak, takut salah urang. Mun sik tego lak, takut urang madah kita sombeng. Geney ya hoh?

Hi Su Ijamm,
Aaa... suk laaaa... puas laaa... adehhh.. sikpa... sikpa.. ada ubi, ada bas, ada ati, ati manok. Sikpaa suu.. sikpaa...

Hi Nieza,
Aok eh. Tapi kitakduak pijot nang lamak dah mek tauk. Yalah mek senang detect muka kitakduak pijot bah ehek XD

Hajib said...

waa... ya nang konfiden jepon la nekak org.. jepon gik sik konfiden kedak ya... hehehe

Willie a.k.a Reptoz said...

Heheh silap org. Hahhaa..

Eh blog aku sikpat update blog kitak lah. Ya sebab nya aku slalu terlepas pandang blog kitak ya.

fLoRanCe said...

aduh2...hahaaha..lucu na juak eh...
boh malu..ne tauk empuan ingat ktk minatnya abg odio..cek2 empuan ya pasan juak..malu mok tego ktk..wakakakakaka.......

Queen Bunga said...

konfiden level 100.. :D

mr_abs said...

sib bait nok ditegor ya sik pdh org lam ketanya. ne tauk org mudenya miker,

"laki sot tok mok ngaco mem aku. siap kau ku tepas! hahahaa"

tapi nak, ada sorang memberku kedak atil juak upanya. nama pun sama, zatil. yah! maok urg ya ditemu kali nak? hahahahah

egeh said...

"adohh mok zip sloa ku tok tebukak apa kah di tanggar orlak ya tersenyum kidum jak nya. cisss!" kata dalam ati miak yang-kusangka-zatil-rupanya-bukan-zatil ya.

Faizal n Fashitah said...

Hi Hajib,
Overkompiden tersangatlah merbahaya huhu..

Hi Willie,
Senang jak ya willie. You need to copy RSS aku tok = http://terbiut.blogspot.com/feeds/posts/default

Hi Florance,
Aok hoh... kali juak miak ya pasan juak kali hoh.. atleast sik la mek dorang jak kede nak hoh ekekeek...

Hi Bunga,
Yalah.. oberkompiden hoh adehh..

Hi Mr.Abs,
Yahhh...biar betol kawan ko ya spasang muka n nama kedak Zatil juak. Maknanya, nang ngamborr laa zatil rah Sarawak tok hoh ekekekeke...

Hi Egeh,
Aok hoh...mok kali nya mikir kedak ya kali hoh. Ya bok malaa jak nya ngecek zip soar nya takut tanggal segala ekeke..