Sunday, April 11, 2010

Wabak Things Happen For A Reason - Entry Biuk

Salam n Hi all,
Lama dah kamek tak blogging. Maklumlah, bizi memanjangkan yerRrr. Okeh. semenjak dua menjak ni, terlalu ramailah rakan bloggers yang suka menggunakan perkataan `Things Happen For A Reason' samada dalam entry mereka or dalam komen box. Even kamek pun terikut-ikut juga menggunakan ayat tu untuk mengkomen.

Percayakah anda, bahwa tahun 2010 ni merupakan tahun wabak 'Things Happen For A Reason' atau singkatannya THFAR?. Bagi yang belum tau, maka hari ni kamek nak bongkar segala rahsia pasal wabak ni. Jika anda prasan, skarang ni orang semakin ramai memperkatakan mengenai kewujudan laman web komuniti baru iaitu ThingsHappenForaReason yang bertujuan untuk mengeratkan hubungan komuniti dengan seorang jejaka bernama Sen. Sungguh aneh laman komuniti ni.


Apa sebenarnya maksud yang tersirat disebalik 'Things Happen For A Reason' ni? dan bagaimanakah ayat ni berfungsi? Mari kamek huraikan okeh?..
Terjemahannya dalam bahasa Malaysia iaitu 'Benda Terjadi Untuk A Alasan'. Mungkin anda kompius bukan? Kenapa mesti A? kenapa tidak B? saya pun tidak tahu. Alahai skema nya bahasa kamek ni. Anyway, kegunaan ayat ni adalah sebagai alasan mudah untuk menjawab sesiapa yang ada problem supaya si problemo itu:

A. Berpuas hati dengan jawapan anda lantas redha, atau
B. Tidak berpuas hati, tetapi akan terdiam terus.

Mari kita lihat contoh kejadian yang pernah kamek lalui beberapa hari yang lalu..


Jelas kita lihat bahawa Pijot tidak dapat menangkis jawapan dari kamek lalu terus nekad untuk melogoutkan diri. Betapa hebatnya ayat itu bukan?

Dua hari yang lepas, kamek bercadang nak bershopping. So setibanya kamek di sebuah gudang menjual seluar jin, maka kamek terpandanglah sehelai seluar jin yang amat cool. Dengan potongan ala-ala slim-fit di seblah kaki kanan, dan boot-cut di seblah kaki kiri.. kamek sudah agak pasti inilah trend jin masa kini. Pabila kamek cuba membelek-belek seluar tersebut, alangkah terbeliaknya mata kamek apabila melihat jenama seluar tersebut. Tak sangka pula sampai begitu sekali THFAR ni pemos kan?


Semenjak hari tu, semakin banyak kelihatan jenama 'Things Happen For A Reason' ni atau THFAR. Malah, dalam tibi pun almost hari-hari mereka mengiklankan jenama ni dengan menggunakan dua orang model jelita yang sedang melompat riang setelah menggunakan baju jenama THFAR. Hmmm... mungkin mereka yakin dengan ayat 'Things Happen For A Reason' ni kan..


Jika anda melayari laman web movie, bulan ogos nanti cinema akan digemparkan dengan sebuah filem berjudul 'Things Happen For a Reason'. Mungkin pelakonnya agak baru, tapi kamek dapat rasakan movie ni nanti pasti Kotak-Pejabat (Box-Office) lebih-lebih lagi di Malaysia. Dan movie ni lah merupakan movie melayu yang buat pertama kalinya terlepas dari lembaga penapisan filem walaupun menampilkan aksi-aksi 18sx, 14sg, dan 24kwsp.


So, pastikan anda buat simpanan duit awal-awal ni sebelum movie tu muncul nanti okeh? Aku dapat rasakan, gandingan mantap pelakon baru Pak Dukun dan Rudy Hartono pasti akan menggempakkan industri perpeleman melayu. Walaubagaimanapun.. diharap, semua yang membaca entry ni pasti terbuka mata dan peka tentang perkembangan wabak THFAR ni. Kemungkinan pihak atasan perlu mengawasi wabak ni agar ianya tidak sampai ke tahap yang amat kritikal. Tiada masalah kalau kita nak meng-Things Happen For A Reason-kan ni, asalkan kita janganlah keterlaluan.

Orait, masa untuk pen-off. Klak blogging gik. Kepak dah utak molah crita pebulak tok. Biuk dah nyawaku ngan ayat Things Happen For A Reason ya. JT jak laa mpun keja yaa ishkk. Bah bah... till then, Salam all n chow!

25 org terbiut:

☯❤Embun Malam❤☯ said...

adoiiiii... things happen for reason la punca mek ngomen n3 kali tok... ishhh ishhhh ishhh...

erolnukman said...

seperti biasa sen juak kacak d superimpose..hehehe

kepak juak molah cerita pmbulak oo...tp,bulak2 pun byk yg cayak.ya ku herann....kekeke

AmirFX said...

Haha... O tedah sen.. Nak alah2 kenak mukanya... Sen! oo Sen!

mr_abs said...

hahaha..

best gilak nok kakar ngn jojot ya.

things happen for a reason

alu log out.


ahahahaha..xpat nerimak ayat ya alu loggout? adoi. LOL

hahahahahaha

JT said...

kmk juak kenak!! ok.. kmk redha pasrah lenggang kangkong.
kerana THFAR bah...

hannaH said...

haha..aok eh ayat standard mun merik nasihat..Things happen for a reason..lejuk dah nengar..coba carik kan ayat baru.

Willie a.k.a Reptoz said...

Ku rasa kitak blog pasal tok pun mesti ada reason. Things happen for a reason. Hahaha...kesian Pijot...terus log out. Kawu anok nya kah? things happen for a reason...

Beautiful Stranger said...

hehehehe...

setiap apa yang di blogkan..ada seseorang yang terkena..

ya la maksud tek...

Ms Tikot said...

Adeh...adeh... lamak tok, malar jk si sen ya kenak koh. Tedah nya lok...

dukunlintah plk said...

cucorjompot juak muvee ya.. huahahahaha..

Rudy said...

meletops movie ya..thing happen for a reason bah wakakakakkakaka

Big Momma said...

leput ku tetak..... tetak silence jak!!! he he he... ku nak bertabung seringgit sehari lok pakei ngembak anak2 ku dan anak2 buah ku nangggar wayang ya kelak. pasti meletop!!!! ada 3D version sik?

joynstar said...

mek sikmok leput. lak mun mek leput sikda orang pakey netak kitak. Sen sungguh femes dikerja kitak, apakah motif sebenarnya, atau memang THINGS HAPPEN FOR A REASON juak. biuk palak ku.

mizara said...

hahaha..tetak jak mek nangga..sik pat nak komen apa lagik koh..ish ish

adoheh said...

Hahahhah. Nok YM Fieza ya juak luchu. Alu signout lekak nangga THFAR.

f.i.e.z.a said...

hahhahaa

cis.sabarrrrrr jak amek eh!
bila jak mek sign out mun ta 2 chat.
cis.manas tok.
haha

fLoRanCe said...

hahahahahaha.....nang jak hebat penangan THFAR...adoh2...
lak mek mok pake qoute ya...hahaha..
sak suma org lalu terkedu hoo..

Khairul Antasha said...

hehehe..biuk lah nya tek..bulak2 pun terserlah kekreatifan ktk ngan kmk org yg masih mazmumah tok..hehehe

SEN said...

terkedu jak ku ngga muka aku ada di cne2..

egeh said...

hahaha tapi mun nang menar ada soar jin jenama THFAR ya tek. mek mok beli lah. movie THFAR lakonan david jaki dengan loga rudy ya nang kompom meletup lah!

Queen Bunga said...

byk orang madah tok taun penentu..

Faizal n Fashitah said...

Hi Embun Malam,
Yalah..sikpa ba..Things happen for a reason ba XD

Hi Erolnukman,
Yalah..rami juak cayak hoh. Things happen for a reason kali hoh..

Hi AmirFX,
Sikpa, Sen pasti pemos! (Things happen for a reason ehek) XD

Hi Mr Abs,
Yahhh... Betapa powernya ayat Things happen for a reason ya hoh ekeke..

Hi JT,
Saba jak JT. Things happen for a reason..

Hi Hannah Montana,
Lejuk ka? Aaa things happen for a reason ba kali hoh ehek..

Hi Willie,
well, as usual..Things happen for a reason hehehe..

Hi Beauty Stranger,
Aaa mesti Things happen for a reason hoh XD

Hi MsTikot,
Sak Sen kin pemos ba.. bak kata pepatah, Things happen for a reason ehek.

Hi Dukunlintah,
Pasti meletop muvee Things happen for a reason ya koh XD

Hi Rudy,
Pasti meletup crita Things happen for a reason ya hoh ehek..

Hi Mama,
Jangan sik nangga mama eh. Awal2 tok kumpul lah duit okeh? if not, Things happen for a reason klak..ehek

Hi Joynstar,
Aieee kenak simok leput ka? Hmmm munkin.. Things happen for a reason kali hoh..

Hi Mizara,
Sikpa, tetak jak ba. Things happen for a reason bah XD

Hi Zatil,
Aaaa.. ayat THFAR ya sememangnya power ba ehehehe...

Hi Fieza,
Erkkk.. aa mbak saba Fieza eh ehek. Aaa sentiasa lah pecayak yang Things happen for a reason ehek..

Hi Florance,
Aok..jangan sik pakei. Nang hebat mena quote THFAR ya bah XD

Hi Antasha,
Aaa kretip ka?. Well, Things happen for a reason... ehek..

Hi Sen,
Janganlah terkedu. Sesungguhnya.. Things happen for a reason XD

Hi Egeh,
Yahhh... jangan kitak siktauk. Sik lamak gik pemos loar jin THFAR ya huhuhu..

Hi Queen Bunga,
Uihh...taun penentu? mena ka?. Hmmm... Things happen for a reason kali hoh..

::SuePrettyInPink:: said...

kdg2 benda tok x semesti nya mcm yg ktk pdh..kdg2 things just happen bah..xda reason2 indh. cmne ktk nk explain ya?

Ivy Metaga said...

heheh..gambar jaringan muka sen ya...hahahaha...

Faizal n Fashitah said...

Hi Sue,
Aaa..senang jak ya.. If things just happen,.. Engkah jak `for a reason' ya ujong ayat ya bah.. maka jadi lah `Things just happen for a reason' ehek XD

Hi Ivy,
aa biasa la Sen ya.. model ba Iy eh ehek XD