Thursday, April 15, 2010

Kacak n Tingginya

Salam n Hi All,
Lama dah aku tak blogging. Well as usual, always bizi memanjang yerRRr. Anyway, I'm not at home now.. so agak sukar gak la nak mengedit-edit pic for this entry. Tapi takpe, uncle Google kan ada ehek. Wokeh, crita pasal KLCC.. walaupun kini bukan merupakan bangunan tertinggi di dunia, namun aku still suka dengan architecturenya. Memang still unik. Memang banggalah jadi rakyat Malaysia! yerRrr ehek.


Anyway, image atas tu aku cilok from uncle Google. Bercrita plak pasal smalam, me and my friends decided untuk dinner kat one place yang agak spesel. Well, takde la spesel mana.. cuma tempat tu ada bermacam-macam sup. Moreover aku ni pun dah lama gak tak makan sup. Ye la, salunya almost everyday melantak kebab, briyani/ mandi, shawarma.. so apa salahnya tukar selera la plak kan? Camni la bila hidup kat tempat orang.

So when we arrived there, agak ramai gak la orang. Nasib baik la ada jumpa table. Sambil menunggu waitress datang, kitorang borak-borak la sambil memerhati orang yang makan kat situ. Aku `layap' merhati one arab couple yang duduk tak jauh dari meja kitorang. Aku suspect diorang ni Lebanese. Dua-dua hensem dan cantek. Romantik giler. Macam mat salleh la plak. Berplok-plok tanpa menghiraukan orang yang makan kat situ..

Aku: (Dalam hati).. Hmmm.. sik kenak tangkap ka sidak tok berplok-plok kedak ya hoh? (Translation: Tak kena tangkap ke diorang ni berplok-plok macam tu hoh?)


Waitress: Assalamualaikum. Order?

Kawan: 1 set sup!

Aku: Ermmm.. yeah give me one chicken soup, meat soup together with rice please.

Waitress: (Memerhati as if aku ni orang asing or ada buat salah..)

Haihh.. apa la minah tu. Ingat aku ni Filipino ke. Hishh aku cukup benci betul la bila orang tengok aku smacam je camtu. So aku komplen la kat kawan aku. Dia pun tergelak and langsung tak nak sokong aku. Tension betol. Dah tu, dia siap sound kat aku camni.." Tu laa kau.. Dia tak fikir ko Filipino... ko tu melayu.. cakap je la dalam BM.. Ko ingat ko kat mana?.. wakakaka.."







Anyway, aku hanya mampu tersengih je la. Lupa plak yang aku bukannya kat Dubai lagi adehh. Well, apapa pun.. it's nice to be home. Till then, salam n see you next time all XD
*To Kaljis aka Onggon: Malam tok after meeting, meet me at KLCC. aku nak mintak cia!!.. huhuhuh..

30 org terbiut:

JT said...

wah wah .. bait jak bahasa nya ritok koh. koh koh koh... dah smpy umah mini tek ?? salam ngn mini ngn baby keh ??? padah ngn baby..mek mintak ajar sketch up. hokhokhok. baby mesti terow kdk bapak nya nak ? kekekeke

Beautiful Stranger said...

welcome home bro..terkantoi! heheh

mizara said...

wah wah patutlah sengih jak jak..paduhal dh balit tek..hehe..

Ms Tikot said...

Patutla lamak x nampak, paduhal nya dah plg sitok...

Faizal n Fashitah said...

Hi JT,
Mek masih kat KL tok. Bok jak sampei marek. Will be here for few days la ehek. Uishhh baby mek lak terre gik dari papa nya bah ehehe...

Hi Beauty Stranger,
Nice to be back in Malaysia XD

Hi Mizara,
Aok..sengih2 manjer yerRr ehek. Yalah sik saba gik mok temu wifey terchenta tok gik lak ehek XD

Hi MSTikot,
Yalah.. lamak juak mek sik online. Pa gik gago berintey ngan teket belon.. pas ya gik gago lam belon ehek. Neway, mek still kat KL la time tok. Da meeting bah ehek

Rudy said...

Key El hoh..wahahahahaa..

Faizal n Fashitah said...

Hi Rudy,
Yahhh...alu sleng omputih laa adehh huhuhu saba jak la ku..

mr_abs said...

audio.

dah blt di tanah malaysia ka? wah. tahniah2. dpt nemu mem terchenta hoh?

jap, ada sigek soklan tok. adakah anda dgn pak puj adalah org yg sama? pak puj @ kamekorg


sama ka nisik o. cam sama jak muka. kah iras2 jak. :D

JT said...

samalah ya. kenak nya sik..siput nama manjak nya.. odio nama superimpose nya.. pakpuj nama kunun org tua nya... lamak sik masok kamek.org eh.. haha ada juak org tauk ngn ya duhal sitok..

mr_abs said...

jt, yaka? sama paduuuuuuuu!

siput mandok! hahahahaa


mestilah tauk, waktu kmkorg polah open house pakey raya, ada ngabas bah. ada nemu enchek odio kita tok. paduuuuuuu. dari ria suspect. mena padu apa yg disuspect :D

::SuePrettyInPink:: said...

brapa lamak d malaysia tok? yerr boring da soalan kmk owh.. ;p

SEN said...

takduak onggon dipersilakan utk turun ke melaka untuk menchia diriku ini..sekian harap maklum...

fLoRanCe said...

hahahah...duhal dh smpe ctok...
chia kmk juak oi...agak sri hartamas...hahahaha

Big Momma said...

cia mencia lah kita 3 onngon ngan sen.... tentu gempa bumi tanah mlaya mun dak 3 bertemu...;)

AmirFX said...

Selamat datai opsss... Selamat Kembali... haha.. NWay, KlCC nang marbelus nya mpun rupabentuk... Soklan ngn kau, kenaknya molah KLCC duak batang? Kenak x 3 batang?...

f.i.e.z.a said...

selain fridge magnet kmk mok burger king 1set medium.
makseh!
;P

uSu iJamm said...

Ya lah, lak madah dirik bangga jadi rakyat msia..

Queen Bunga said...

bang odio, bang onggon ngan sen, sila turun ke kuching untuk mencia diriku. harap maklum. hahaha.

Willie a.k.a Reptoz said...

Pandai u ambik gambar KLCC ya bro. I am impressed.

hannaH said...

wahhh welkam bek bekk bek..aik ngereco..

joynstar said...

baby! baby! baby! bila due bang?

Felicia F. Ramzi said...

selamat kembali ke pangkal lengan..
may you have a safe journey and marvellous holiday..

Kal Jis said...

jgn takorg cayak ngan odio ya.. tiket ngan gambar ya superimpose jak kekekekee... :P

kejawak said...

aaaa welkambek welkambek. kejeron jak asa nak jumpa mini. hoh?

erolnukman said...

KEMBALI!

Faizal n Fashitah said...

Hi Mr_Abs,
Maksehh ehek. Aaaa munkin saya orang yang sama? atau munkin bukan? sama2 kita tunggu jawapannya ejejeje...

Hi JT,
Ishkk JT koh... alu sik saspen gik dah soklan tadik koh. Alu terkantoi dah saya tok adehh..

Hi Mr_Abs,
Yahhh...dah terjawap dah soklan yang mencengkam jiwa anda selamak tok yerRr skati jak ku mesen ehek. Sebab yalah aku tang cam kenalll jak muka ko koh. Duhal kitaduak penah betemu duhal hoh ekekeke...

Hi Sue,
Sikda lah boring soklan ya Sue eh ehek. Ermmm insyaallah munkin 2-3 bulan gia la cuti mek tok lak ehek XD

Hi Sen,
Maap Sen, Kini sudahpun berada di KCH ehek XD

Hi Florance,
Yalah kitak duak Onggon ya.. masa mek gik rah KL reya.. simok cia amek ehek. Nektok mek dah di KCH aihh ehek..

Hi Big Mama,
Sik sempat kejadian cia-mencia reya koh Mama eh ehek..

Hi AmirFX,
Aaa..senang jak jawapannya. KLCC 2 batang sahaja kerna agak susah juak la nak molah 4 batang. Dan bila dipolah 3 batang jak, maka takut sik belen laa sebab bukan 4 batang ba. Paham sik ko? ehek XD

Hi Fieza,
Aaa.. fridge megnet dah pun dapat. Beger king kitak jak sik sempat nak meli ehek..

Hi Su Ijamm,
Su! Su!.. cia lok! ekekeke...

Hi Bunga,
Haaaa...lak kita sama2 ngintey Onggon turun KCH hoh.. nya blom cia mek juak koh ekeekeke...

Hi Willie,
Aaaa impressed? tenkiu ehek XD

Hi Hannah,
Makseh Hannah nah nah nah aihhh ngereco juak mek ehek..

Hi Joynstar,
Aaaa insyaallah.. awal bulan 5 tok la XD

Hi Felicia,
Makseh Felicia ehek. Aok yalah.. rindok ati holiday camtok. Tapi boss malaa jak merik email nyoh molah keja tok keja ya adehh asa cam sik cuti jak mek tok :|

Hi Kaljis,
Kenak sik Kaldu? :|
Aaa...balit gik KCH!!!... cia ku gik juhh juhhh! ehek..

Hi Kejawak,
Aaa.. bes temu bini ehek. sikda asa sunyik2 gik ehek XD

Hi Erol,
Makseh Erol! XD

adoheh said...

Aih aih. Duhal ada entri baru. Hahahh. Sik pasan ehh.

Haihh.. apa la minah tu. Ingat aku ni Filipino ke. Hishh aku cukup benci betul la bila orang tengok aku smacam je camtu. <-- mena juakk, ngegeh gilak nak kaka remputehh. Gik asa.

Welkam bek.

Khairul Antasha said...

hahahah...duhal ada entry baru..haha..sik pasan eh......


selamat pulang ke tanahair... yerrr..... apa perasaan ktk balit obersi (Swak)?

mr_abs said...

haha. kecik jak dunia tok. hehehe :D

Faizal n Fashitah said...

Hi Zatil,
Aok..lamak dah entry tok hehe. Dah sampei kch pun mek tok.. dah makan rah swee kang ndah mek marek koh ehehehe XD

Hi Antasha,
Yahhh...lambat naa crita kitakurang tok. Dah di kch dah mek tok adehhh..

Hi Mr_Abs,
Yalah.. wat a smol werl yerRRr ehehehe...