Wednesday, March 21, 2012

Halo Armor Updates and Kyanime

Assalam n hi!,
Lama aku tak jenguk sini. Well, as usual.. busy giler dengan keje kat opis. Even masa untuk project Halo Armor ni pun agak terbatas gak. Ye la.. kadang-kadang balik je rumah badan and otak pun dah letih. Cuma hujung minggu je la waktu sesuai untuk continue project armor aku ni. So far, alhamdulillah.. armor ni setengah badan dah siap.


Inshaallah Sabtu and Ahad ni aku nak sambung balik buat bahagian kaki dia plak. Mungkin korang nampak macam mudah je buat bende ni. But believe me, nak create armor ni betul-betul menguji kesabaran diri. Ada je yang tak betul. Armor lengan terlalu kecik la, bahagian pinggang terlalu besar la.. sampai 3-4-5 kali kene sukat/ buat/ sampaiiii lah betul-betul perfect and puas hati.


Aku harap armor ni bleh siap before Kyanime Kuching Event 2012 yang bakal diadakan dari 8-10 June bertempat di Hills Shopping Mall nanti. Lagipun, ada few Cosplayer yang turut mengupah aku untuk buat weapon for their characters during Cosplay nanti. And at the same time aku tengah design structure untuk armor bagi character Alphonse (FullMetal Alchemist).. tapi tak sure la samada sempat siap or not. If not, then target for next Kyanime or other Cosplay event je la huhu.

Anyway, tu je la update setakat ni. Nanti once siap semua.. aku update lagi k! Hari pun dah lewat malam dah ni.. so masa untuk tidurrrr! ehek...

Nanite all, till then... jumpa lagi di lain entry.. Wassalam! XD

17 org terbiut:

d_tieah said...

Kacaklah.. Nang style..

Khairul Antasha said...

lamak x nangga ktk nuit nuit...

Ms Tikot said...

Lamak x nampak eh...

AmirFX said...

Boleh jadi baju hujan sik? Mok juak nempah mun boleh k meredah hujan.. :D

Nur-Azam Shahdan said...

yobeh style abis! brapa lamak molah tok? sik sabar mok ngga final product tok, ahahaha cool beans! ;)

latest: http://ajamoppical.blogspot.com/2012/03/mendaftar-sebagai-pengundi.html

testblog said...
This comment has been removed by the author.
gixxer85 said...

Awesome job man. Im glad theres finally someone else making an armor from halo beside me. Keep up the good job. By the look of ur progress, ur HD pep is excellent. Cant wait to see the end result!

Faizal n Fashitah said...

Hi d_tieah,
Thanks! XD

Hi Kerol,
Kamek bz aihh..nuit2 pun dah sikda gik nektok ehek

Hi MsTikot,
Ada mek tok...gago memanjang ehek

Hi AmirFX,
Errkkk...baju ujan ka? boleh! boleh! nak tempah? murah aja.. RM2,500 sahaja :D

Hi Azam,
Lamak juak la molah benda tok. Banyak detailing. Inshaallah akan siap before June klak. So..tungguuuu!~ ehek

Yo Gixxer!
Thanx dude!.. actually u inspired me lah hoho. I can't wait to finish it up also.. I'm getting ready for June's Kyanime Convention in Kuching. Wish me luck! XD

achika said...

kacak ju ya eh...

Faizal n Fashitah said...

Kacak ka? maksehh ehek..

Sandra Azwan said...

sure gempak! Superb!

Yumida said...

kiut la robot ya..nang kreative ktk! kaki jak blom ada...
gdluck ktk! hope sempat siap!

Balqiz said...

Kenak sik twitter giiiiik???? Kenaaaaak? KenAaaaaaaaaak

siti noorhajar binti mohamed saufi said...

salam.. hey nice blog..follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com/

Cara Pemesanan Trica Jus said...

keren....

Willie a.k.a Reptoz said...

Helo bro. Lamak juak u menghilangkan dirik. Sik juak ku sangka u peminat Anime macam aku tok.

Harap siap la benda nok dipolah u tek. Apa bahan pakey polah? Kertas ka?

mr_abs said...

dio, polah hulk gik

ekekeke. eh, coba update gikkkk koh :D